Dalmata Mentés

Benett próbaidős gazdis!

Tartozunk egy hírrel, amire már mi is nagyon régóta várunk, de mivel Benett fél éves gazdikeresése alatt többször váltott ideiglenes befogadót és önhibáján kívül kétszer is nagyon gyorsan visszakaptuk, nyilvánvalóvá vált, hogy ennek az energikus, előéletéből adódóan neveletlen és szocializálatlan fiatal kutyának az örökbe adása nem egyszerű eset, ezért tartott ennyi ideig, és nem akartuk elkiabálni a dolgot.

Végre eljött számára a megfelelő család olyan sportos, aktív gazdijelöltek személyében, akik nemcsak, hogy sokat tudnak foglalkozni vele és ehhez közvetlen környezetük, életterük is adott, hanem nagyon komolyan is vették Benett örökbe fogadását!

Benett

Benett

Először a Hard Dog Race-en találkoztunk velük, igaz Benett csak látogató volt az eseményen, ahol láthatták ők is a nagy kutyás forgatagban, hogy a hozzáértő kutyapanziósnak hála mennyit csillapodott az elmúlt hónapokban Benett viselkedése még ingergazdag környezetben is. Első ideiglenes befogadójánál januárban még visítva, két lábra állva tépte a pórázt ha meglátott bármilyen más négylábút, mára már teljesen nyugodtan, barátságosan közelít más ebekhez.

Igen, ez egy hónapja volt, és ezt követően gazdijelöltjei többször jöttek ismerkedni Benettel 150 km távolságból (!), sőt még egy hétvégére szállást is vettek ki, hogy egész napos kirándulást tölthessenek vele, hogy minél jobban megismerjék őt. Mindeközben felkészítették otthonukat is az új családtag érkezésére, sőt, akklimatizációs tervet készítettek a kutya érkezésére, az első napokra, a beilleszkedés elősegítésére, amit múlt héten meg is kezdtek, Benett próbaidőre hozzájuk költözött.

Azt gondoljuk ennél alaposabb, felkészültebb és átgondoltabb örökbe fogadást nem is kívánhatnánk és bízunk benne, hogy minden továbbra is ilyen jól alakul, mint ahogy első beszámolóikban írták nekünk, olvassátok soraikat Benett adatlapján: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/