Dalmata Mentés

Bono

2013.04.19. – Bono próbaidős gazdis 🙂

Az elmúlt héten többször is találkoztunk Bono gazdijelöltjével, akivel azonnal megvolt a kölcsönös szimpátia. Közös sétákon ismerkedett Bono habitusával, energiáival, mi meg a gazdijelölttel.
Vasárnap kiszedték a varratokat, megkapta utolsó, hiányzó oltását, kedden pedig leendő új otthonába költözött, egyelőre próbaidőre.

A gyönyörű idő igazán kedvez nekik, és az új gazdi úgy időzítette a költözést, hogy sokat tudjon foglalkozni Bonoval. Rendelkezik kutyás tapasztalattal, betervezte előre a napi sétákat, tudja Bononak mire van szüksége.
Városi kutya maradt, együtt fedezik fel a nagy parkokat, hogy Bono napi mozgásadagja meglegyen, miközben új kutyapajtásokra is szert tehet.
Gyakorlatilag egész nap van vele valaki, ezt az ember közelséget Bono nagyon igényli. Igazi bújós, kutyabőrbe bújt cica, amit hamar megtapasztalhattak vele új családtagjai.

Kaptunk néhány fotót is első napjairól:

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/Bono/

 

2013.04.12. – Kis kölyök – nagy kölyök

Tegnap Bonoval meglátogattuk Mollykát. Elvittük neki egy korábbi örökbe fogadónktól kapott 2 zsák táp ráeső részét (Köszönjük szépen az adományt!), az akciós áron megvásárolt csonterősítő vitamint és a fényképező gépet sem hagytuk otthon. Mivel mindkét kutyus apportos, hamar összehangolódtak a közös játékra, miután találtak egy botot.

 

2013.04.04. – Bono a mai napon átesett az ivartalanításon.

Nagyon jól viselte a műtétet. Bővebben fórumunkon Bono topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=147

20130404_144851

 

2013.03.17. – Gazdát keres Bono, 8 hónap körüli dalmata kan.

Bono ideiglenes befogadóhoz került, mivel eddig is lakáskutya volt.
Beigazolódott hamar, hogy foglalkozhattak vele, szépen tartották. Szobatiszta, jelzi amikor ki kell mennie, az ül parancsot ismeri.
Alapvetően nyugodt, okos, figyelmes fiú, és habár méretre már akkora, mint egy kisebb felnőtt szuka, agyban még nagyon is kölyök, energikus, szertelen, folyamatosan játszik egész nap.
Minden méretű, nemű és korú kutyával jól kijön, cicára nem tudtuk tesztelni. A gyerekekre sajnos felugrál, megijeszti ezzel őket, ezért csak nagyobb tinédzser mellé javasoljuk.
Iszonyatos mozgásigénye van, és ha egy alapos lefuttatás után kipihente magát, akkor elkezd unatkozni. Ennek hangot is ad, hisztizik, hogy valaki foglalkozzon már vele, majd amikor beleun a próbálkozásba, akkor elfoglalja saját magát.
Talál magának dobálni, rágni valót, időnként lopkod is játékból (zsepit, tubust, bármit ami elérhető). Játékos, ugribugri, egészséges, nyúlánk kölyök. Gyönyörű, értelmes szemekkel tud nézni és mindenhová követi gondozóját, roppant kíváncsi.
Mivel oltási könyve nem került elő, ezért elkezdtük oltási programját, bechipeztettük. Ivartalanítás után fogadható örökbe.
Sok szabadidővel rendelkező, türelmes, sportos gazdát keresünk számára, aki határozottan de szépen neveli és rengeteget mozgatja minden nap ezt a fejlődésben lévő, naiv kamaszt. Pórázképes.
Lakásba, vagy kertesházba bent tartással javasoljuk, mivel kölyök kora óta lakásban él.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Bono)
+36303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Bono/

 

2013.03.10. – Pöttyös babák

Az elmúlt hetekben sajnos érkeztek hozzánk s.o.s. segítség kérések kölyök dalmatákkal kapcsolatban is.
Így került gondozásunkba Bono, a 8 hónap körüli gyönyörűséges dalmata fiú, akinek meghalt a gazdája. Valamint Molly, az aprócska 3 hónap körüli talált kislány.
Be kell valljuk, erőnkön felül vállaltuk be őket...

Bello

Bono

molly

Molly

 

Categories: