Dalmata Mentés

Vigyázzunk állatainkra!

Mit tehetünk annak érdekében, hogy kedvencünk biztonságban és nyugalomban átvészelhesse ezt az időszakot:

– a MIKROCHIP beültetése már 4 éve kötelező. Érdemes azonban ellenőriztetni az állatorvosnál a PetVetData rendszerben, hogy a gazdik személyes adatai helyesen vannak a regisztrálva? (lakcím, telefonszám)

– ebben az időszakban mindig legyen kedvencünkön egy NYAKÖRV, rajta egy a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával.

– Szilveszter előtt már néhány nappal a tiltások ellenére sokan elkezdenek petárdázni. Ilyenkor még a legmegbízhatóbb, amúgy nagyon nyugodt kutyákat is CSAK PÓRÁZON vigyük ki az utcára. (soha nem tudhatjuk, mikor dobnak közvetlen elénk egy petárdát)

– ha kedvencünk láthatóan fél, csak kisebb, EGÉSZSÉGÜGYI SÉTÁKAT tegyünk

– érdemes már jóval előre egyeztetni állatorvosunkkal, hogy milyen NYUGTATÓ szereket javasol kisállatunknak. Rengeteg gyógynövényes és egyéb készítmény van forgalomban, kimondottan ilyen esetekre.

– kertben tartott állatoknál gondoskodjunk arról, hogy biztonságos, ZÁRT helyen legyenek. Ilyenkor még a kerti kutyákat is érdemes beengedni legalább az előszobába, vagy a garázsba.

A LÁNCRA kötés nem megoldás! Egy rémült állat akár meg is fojthatja magát a láncon, vagy azt elszakítva világgá szaladhat, rosszabb esetben fennakadhat egy kerítésen!

– és persze a legfontosabb dolog, amit megtehetünk, hogy OTTHON MARADUNK szeretett kedvencünkkel, és nem hagyjuk őt magára!

Figyelemfelhívó plakát - Szilveszter 2017

Figyelemfelhívó plakát – Szilveszter 2017

Amennyiben minden óvintézkedésünk ellenére kedvencünk mégis megszökik, fontos, hogy azonnal megkezdjük a keresését a környékünkön. Azt viszont számításba kell vennünk, hogy egy rémült állat akár több tíz kilométert is megtehet sokkos állapotban. Ha nem találunk rá kedvencünkre, az idő elteltével bővítsük a keresési kört.

Az év ezen időszakában rengeteg civil és hivatalos állatvédő tart ügyeletet, igyekeznek hazajuttatni a már befogott állatokat. Tájékozódjunk a közösségi oldalakon is, hátha valaki már megtalálta szeretett kedvencünket! A Főváros területén befogott és a Szolgálathoz bekerülő ebekről a www.ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, ezen kívül a 06-1-347-0830 telefonszámon is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Forrás: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata