Dalmata Mentés

Trixievel állatorvosnál jártunk

2021.10.08.
Trixievel állatorvosál jártunk
Korábbi laboreredményei miatt Trixievel tegnap szívultrahang vizsgálaton voltunk, ahol alaposan átvizsgálták. Szerencsére kifejlett szívférgeket nem láttak az ultrahangon, így a kezelése a kutya egészségére nézve sokkal kockázatmentesebb lesz, amelyet szakorvossal egyeztetve mihamarabb meg is kezdünk. A szívmüködését is nézték, mindent teljesen rendben találtak.
 
Trixie nagyon jól viselte a vizsgálatot, izgatott volt az utazás (ezuton is köszönjük önkéntesünknek, Tominak a fuvart és a segítséget!) és a vizit alatt is, de abszolút kezes és megnyugtatható. Nyitott, kíváncsi temperamentumú, vágyik az ember érintésére, simibe beletolja a fejét és nagy megnyugvást jelentene számára egy végleges, állandó és róla felelősen, életreszólóan gondoskodó saját gazda, aki mellett felszabadult, boldog kutya lehetne újra!
 
Időközben kinyomoztuk Trixie kacifántos történetét és tisztáztuk a tulajdonjogát. Ez a fiatal és feltűnően jó megjelenésű dalmata szuka sajnos nagyon sok kézen át cserélt már “gazdát” illetve gondozót. Kölyökkorában szépen megkapta a szükséges védőoltásait, majd felcseperedve elkezdődött a kálváriája. Egy tulajdonosváltás, onnan már jelképes összegért tovább adták, be is fedeztették, majd ismét aprópénzért árulták. Egy állatbarát inkább megvette, hogy ne kerüljön további szaporítók kezére, ivartalanítatta, és még ezt követően is különböző gondozóknál lett elhelyezve. Valahol ezen a rögös úton csak elfelejtődött a kutya alapvető szükségleteinek biztosítása, mondjuk a kölyökkori kombinált oltások ismétlése, a féreghajtók és egyéb élősködők elleni védelem, az értő foglalkozás, mind elmaradtak két hosszú éven át, így kerülhetett a kutya ebbe az állapotba. Megkeresésünkre az utolsó hivatalos tulajdonosa kezünkbe adta a sorsát, lemondott Trixieről, így jogilag és egészségügyileg is tisztázottan keresünk neki végleges jó gazdát!
 
Trixie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/trixie/
 
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Trixie) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk! +36205953165
 
Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
 
 
Dalmata Mentés