Dalmata Mentés

Tápadománnyal is segíthetsz

Péntek óta összesen 21 kutya van gondozásunkban 8 ideiglenes befogadónál, kérjük segítsétek a mentés munkáját!
Továbbra is várjuk a felajánlásokat, az önzetlen segítséget, mert ennyi kutya ellátása nagy feladat! Szponzorunk továbbra sincsen, semmilyen állami támogatásban nem részesülünk, ezért számítunk minden jó szándékú céges vagy magán jellegű segítségre!

Tárgyi eszközök:
– Szobaketrecet kaptunk kölcsön az Országos Állatvédőrségtől, ezúton is nagyon köszönjük, nagy hasznát vesszük a kicsik elhelyezésénél!
– Kutyaajtót vásároltunk, mivel nem érkezett felajánlás és a 9 nagyobb kölyök szobatisztaságra nevelése megkezdődött, ehhez elengedhetetlen felszerelés az állítható kutyaajtó.
– Olcsó, de megfelelő etető tálakat is vásároltunk, mert a kutyusokat külön kell etetni, mivel eleszik az élelmesebbek a kicsik elől az ételt ha egy, nagyobb tálból esznek, időben pedig így is sokáig tart a napi többszöri etetés.
– Az adományba kapott pelenkákat kiegészítettük néhány csomaggal a beérkezett pénzbeli támogatásból, így kb. 2-3 hétre elegendő a felszerelés, ugyanennyi időre elegendő puppy táp is van még a hozzánk eljuttatott csomagokból.
– Törölközőkre, plédekre, mosó és felmosó szerre is folyamatosan szükségünk van. Az újszülöttek alatt naponta többször kell cserélni annak ellenére, hogy már ők is elkezdték használni a helyük mellé letett pelusokat. A nagyobb kölykök néha játékból szétszedik még fekvő helyüket, így ezeket is pótolni kell.

Táp:
– A nagyobb kölykök (9db) már mind 10kg körüli testsúllyal rendelkeznek, egy zsák 15kg-os puppy táp pontosan 7 nap alatt fogy el úgy, hogy kapnak mellé kiegészítésként főtt ételt is.
– A lassan öt hetes kölykök (6db) részére speciális tápot és tejpótló készítményeket vásároltunk, egyre nagyobb részben kapják a tápot. A 6 piciből kettő sokkal kisebb, mint testvéreik, ők kiegészítő pasztát is kapnak, nagyon szeretik, szépen fejlődnek.
– A felnőtteknél Samy és Szonja elhelyezését úgy tudtuk megoldani, hogy etetésüket teljes mértékben nekünk kell állni, Carmen, Lucky, Maya és Culi (őt hamarosan megismerhetitek) etetését nagy részben ideiglenes befogadóik finanszírozzák, de támogatjuk őket is amennyire tehetjük!
Számokban kifejezve: egy 20kg-os kutya közepes vagy prémium minőségű tápból 240-300gr/nap az adagja. Tekintve, hogy ezek a kutyák mind alultápláltan kerültek hozzánk, inkább a felső értéket kell figyelembe venni, tehát az öt kutya 1,5kg tápot eszik/nap, a 15kg-os zsák esetükben is hamar elfogy.

A 6 felnőtt etetésére szívesen vennénk jó minőségű száraz táp adományt, mert ebből csak pár napra elegendő áll rendelkezésünkre!
A kiskutyáknál különösen fontos a táplálás minősége, ezért lehetőség szerint nekik való száraz táppal szeretnénk őket továbbra is etetni, tehát puppy és adult tápra is szükségünk van!

A tárgyi adományok átvételét Budapesten belül több ponton is meg tudjuk oldani, kérjük telefonon jelezzétek segítő szándékotokat a 06303457051 számunkra. Előre is köszönjük!

Pénzbeli adományokat az egyesület bankszámlájára várjuk, akár egy egészen kis összeg is nagy segítség, főleg ha sokan adnak akár keveset is!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: kabai kutyak
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu

Köszönjük!
Dalmata Mentés