Dalmata Mentés

Tájékoztatás a kabai mentvényekről

Kedves Érdeklődők!

Nagyon örülünk a rengeteg érdeklődő levélnek, telefonnak, melyek többsége természetesen a kölyök kutyák örökbe fogadásával kapcsolatosak.
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy nemcsak kölyök, hanem felnőtt kutyákat is mentettünk a szaporítótól, hirdetünk más közvetített, illetve saját gondozásunkban lévő fiatal (1-2 éves) dalmatákat is, akiknek ellátását napi szinten végezzük munkánk és a kölykök gondozása mellett is.
Hetente többször járunk az állatorvoshoz, napi szinten kell foglalkoznunk a kutyák elhelyezésével (főleg a felnőttekkel).
A kölykök napi gondozása igen fárasztó feladat, többször takarítani kell utánuk, naponta többször etetünk, foglalkozunk velük, amennyire lehetséges külön-külön is, tesszük mindezt napi munkánk, hivatalunk, családunk mellett.
Az ideiglenes befogadókkal is napi szinten tartjuk a kapcsolatot, koordináljuk a kutyák hirdetését, hogy mielőbb szerető családra találjanak.
A számítógép elé sokszor késő este jutunk csak el, a telefonokat nem tudjuk munkaidőnkben felvenni.

Minden kiskutyának szerető, felelős gazdit keresünk, de még nem érkezett el az ideje, hogy mind költözhessenek.
Jelenleg ott tartunk, hogy a nagyobbaknak (6 hónaposak), akiket először hirdettünk meg, már leellenőrzött, leegyeztetett gazdijelöltjük van. Az ő ivartalanításuk és költözésük leszervezése most az elsődleges, mivel már el kell választani őket kisebb társaiktól, akikkel frusztrálják egymást.
A 3-4 hónapos kölykök a hétvégén fogják megkapni oltási programjuk utolsó szuriját, az állatorvos meg fogja vizsgálni fejlettségüket és ez alapján fog eldőlni mikortól lesznek elvihetőek.
Mindegyikük már most külön egyéniség, gondozójuk jól ismeri habitusukat. A számukra megfelelő család kiválasztása, a személyes ismerkedések leszervezése (ahogyan korábban is jeleztük, január 10-e után) a következő hetek programjába lesznek beillesztve fokozatosan.
A felnőtt kutyák szinte mind azonnal örökbe fogadhatóak, rájuk is érvényes az örökbe fogadási rendszerünk! A kutyák mind oltva, féreg hajtva, ivartalanítva, egészségesen fogadhatóak örökbe.

Az örökbe fogadás menetéről részletes tájékoztatót találtok honlapunkon: www.dalmatamentes.hu
Ennek értelmében a bemutatkozó leveleket emailben várjuk az info@dalmatamentes.hu-ra.
A telefonos elérhetőségünkkel kapcsolatban az alábbi linken találtok tájékoztatást, kérjük ennek szíves figyelembe vételét: http://dalmatamentes.hu/?page_id=35&lang=hu

Kérjük szépen türelmeteket és megértéseteket!
Hamarosan minden emailre válaszolni fogunk és mindeközben igyekszünk tájékoztatást adni a fejleményekről.

Üdvözlettel:
A Dalmata Mentés csapata