Dalmata Mentés

Pöttynyi történések – 2012 február

Hónap elején meglátogattuk a csepeli dalmatákat, Pollyt, Pongo_CS-t és Perdita_CS-t. Szegény Polly életveszélyes állapotban került gondozásunkba, majdnem megfagyott a nagy hidegben a kutyaházban.

Szerencsére a doktornéni meg tudta menteni az életét, köszönet érte a Szőrmók rendelőnek. Pár nappal később a Dalmatiner in Not vette gondozásába, egyik tagunk egészen Pandorfig vitte Budapestről, hogy az osztrák partnerszervezet gondozásában lábadozhasson tovább.

Ausztriában Pollynak megműtötték a több éves súlyos sérvét és az ivartalanítéson is átesett.

Pongo_CS aki ugyan úgy a nagy hidegben kellett lennie probaidőre gazdihoz költözött egy nagyon kedves családhoz, ahol a gyerekek nagy szeretettel várták őt.

Perdita_CS-t elvittük csepelről ivartalanítani, majd őt is próbaidőre gazdihoz adtuk ahol régi öreg Pongo_CS társaságát élvezheti ugyan abban a családban.

Próbaidő letelte után a csalág aláírta az örökbefogadási szerződést így Pongo_CS és Perdita_CS a továbbiakban boldog gazdis kutya akik a Kapitány és Kendi neveket kapták új családjuktól.

Teljes történetüket blogunkban is olvashatjátok:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/kendi-es-kapitany-perdita_cs-es-pongo_cs-gazdisok-1-resz
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/kendi-es-kapitany-perdita_cs-es-pongo_cs-gazdisok-2-resz-2

Hónapközepén megtartottuk éves közgyűlésünket melyen a jó hangulat és baráti társalgás mellett nagyon sok hasznos ötletekkel gazdagítottuk Egyesületünket és pozitívan értékeltük a 2011-es megalakuló évünket. Tavaly szeptemberi megalakulásunk óta kis csapatuk (a Siófoki Alapítvány kis segítségével) 7 db kutyát segített új gazdához valamit 26 kutya kiközvetítésében vett rész.

A hónap második fele egy nagyszerű kutya megpróbáltatásairól szólt. Balasagyarmatról jött egy segítségkérő megkeresés felénk, de mire lépni tudtunk volna a kutyust örökbe adták nem túl sikeresen mert 1 hétre rá újból gazdit keresett szegény pöttyös legény.

Szerencsére Erdőtekeresen lett egy pártfogoltja aki ideiglenesen magához vette a sikertelen gazdijelölttől majd tőle került gondozásunkba. A Tenor nevet kapta tőlünk.

Paca hosszú türelmi ideje lejárt, altatás fenyegeti ha nem talál sürgősen befogadót.

Nagyszerű hírrel zárult a hónap, Heidi/Lilly gazdihoz került osztrák partnerszervezetünktől.

Lilly teljes történetét blogunkban is elolvashatod:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/lilly-tortenete