Dalmata Mentés

Pöttynyi történések – 2012. December

2012. December

Önkéntesünk segítségével elmentünk Kockásért, a menhelyre leadott pusziosztó kislányért Ózdra. Beoltattuk, chipeztettük, Budapestre került ideiglenes befogadóhoz, Kira lett az új neve.

Tina megérkezett befogadójához Németországba

Meglátogattuk Kirát Lunánál, nagy az összhang a lányok között, ideiglenes befogadói később jelezték örökbefogadási szándékukat

Mikulásra facebook oldalunk elérte az 1000 lájkolót, egy Dalmata Mentés hűtőmágnest sorsoltunk ki szimpatizánsaink között. Köszönjük a megosztásokat, igyekszünk a jövőben is megfelelni a tetszéseteknek, tájékoztatunk a mentés eseményeiről a közösségi portálon is.

A hideg idő beálltával igyekeztünk a legnagyobb szükségben lévőkön segíteni, lehetőség szerint fűtött helyet biztosítani számukra: Dorkának, az idős dalmata hölgynek ideiglenes befogadót szerveztünk, kiderült, hogy gazdája udvarán meghalt

Furát önkéntesek segítségével Szolnokról Budapestre, majd onnan Keszthelyre vitettük ideiglenes befogadóhoz, gondozásunkba vettük

Picinek tápadományt küldtünk, továbbra is szerető otthont, végleges gazdát keres!

Doriszt gondozásunkba vettük, chipet kapott, ideiglenes befogadóhoz került

A sárospataki menhelyről önkéntes segítségével elhozattuk Sacit, a nagyon rossz kondícióban lévő dalmata lányt. Ideiglenes befogadónál helyeztük el Budapesten, kezelését megkezdtük, gondozásunkba vettük. Karácsony előtt tárgyi adományt kaptunk Saci részére amit ezúton is köszönünk!

Kira elhelyezését sajnos újra meg kellett oldani, mert ideiglenes befogadóit a rosszakaró környezetük patt helyzetbe hozta. Egyik tagunk átvette Kirát az elkövetkező 1 hónapra, amíg leendő gazdái beköltözhetnek végre saját házukba és Kira újból fogadott testvérével, Lunával és a kispajtásokkal lehet. Átvételéből spontán mentett dalmata találkozó kerekedett.

Közvetített kutyusok történései:

Dodi érdeklődői visszaléptek, a Tetovált Állatmentők ideiglenes befogadója megtartja – gazdás!

Paca(2) ismét gazdikereső lett

Az év végéhez közeledve sajnos megszaporodott a talált dalmaták száma is, többségük menhelyre került. Ideiglenes befogadókat keresünk, hogy ki tudjuk hozni a kutyákat, ezzel új esélyt teremtve számukra, hogy családi körülmények közül, megismerve, rehabilitálva kerülhessenek új családba.

Talált szuka, Fót, Zöld menedék

Talált kan Bp, Jász u. másnap már érte is mentek gazdi az illatos útra

Talált kan, Tiszaluc – eredeti gazdáját keresi

Talált kan, Dunakeszi, Rex – eredeti gazdáját keresi

Gomez a székesfehérvári kan közvetített gazdikereső, Hérosz

Karácsonyi üdvözletét küldte több, régebben örökbefogadott dalmata is, mindig öröm számunkra ha híreket kapunk a már révbe ért, boldog, gazdás kutyáktól.