Dalmata Mentés

Pöttynyi történések – 2012 április

Április 2-án az egri gyepmesteri telepre bekerült egy dalmata szuka. A helyi állatmentő szervezet a Vidám Mancsok Egyesület egyből értesített is minket. Pár napra rá fel is hozták nekünk Budapestre, ahol egyik ideiglenes befogadonk már nagyon várta. Első útja az állatorvoshoz vezetett ahol chippet kapott, majd pár napra rá megkapta a veszettség elleni oltását is. Mivel füle érdekessen kopasz volt ezért kaparékot is vett róla az állatorvos. Laboreredményeiből kiderült, hogy egy gombás fertőzés okozza a kopaszságát. Kezelését azon nyomban elkezdtük. Hónap végén megkapta a kombinált oltást is, és megejtettük az időpont egyeztetést is az ivartalanításra melyre május 11-én kerül sor.
Daisy egyébként egy nagyon kedves, bájos 2 éves dalmata hölgy. Sok munka vár ideiglenes befogadójára mert más kutyákkal egyáltalán nem jön ki, de mi ezt a tulajdonságát szeretnénk kicsit elnyomni.

A hónapban Daisyn kívűl még Folti, Winne és Berry is a gondozásunkba került.
Folti egy fiatal, álomszép dalmata keverék szuka. Hosszú, hullámos hófehér alapon fekete pettyes szőrrel rendelkezik, egyébént egy mindössze 16 kilós kiskutya, tehát valamivel kisebb mint az átlagos dalmaták.

Winnie egy mindössze 10 hónapos fajtatiszta, törzskönyves dalmat leányzó. Nem indult zökkenő mentesen kis élete. Családja azért keresett meg minket, mert gazdáját megharapta, fél az emberektől, főleg a férfiaktól és ezért náluk tovább nem maradhat. Szerencsére egyik tapasztalt, kitartó csapattagunk bevállalta Winniet és mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa Winnienek, hogy nincs miért félnie az emberektől.

Berry-t a 2 év körüli dalmata kant egy vastelepről, láncról mentették szörnyű körülmények közül.

Köszönet a mentésért Lakos Györgynek és Csapatának, valamint a budaörsi állatmenhelynek ahol elhelyezték, míg át nem tudtuk szállítani a Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyére, ahol a karantén idejét tölti.
Berry egyébként egy nagyon kedves, kifogástalan viselkedésű kutya, kijön mindennemű kutyával és nyugodt természetének köszönhetően akár kisgyerek mellé is költözhet.

19-én Fura sikeresen átesett emlődaganat műtétjén, itt olvashatsz róla bővebben is:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/fura-felepult-es-gazdat-keres

Gazdihoz került Panka és Egon.
Egon begazdisodásáról blogunkban is olvashatsz:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/egon-vegre-otthonra-talalt

Kis csapatunkkal részt vettünk a Kutyával a Bakonyban teljesítmény túrán melynek beszámolóját blogunkban olvashatod:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/kutyaval-a-bakonyban-2012