Dalmata Mentés

Zizi

2017.08.20. – Híreket kaptunk Ziziről

Az idős, süket dalmatát 2015-ben segítettük gazdihoz. Az ő története sem indult rózsásan, családja hitelprobléma miatt kényszerült költözni, Zizi egy napra a menhelyet is megjárta (11 évesen, süketen), mielőtt végleges családra talált. Hatalmas volt az örömünk, mikor örökbefogadási szándékkal jelentkeztek rá!
Zizi két éve él új otthonában ahol tágas kert áll rendelkezésére, a pécsi állatvédő egyesület egyik önkéntese nemrég meglátogatta Zizit, aki 13 éves korából adódóan kisebb egészségügyi gondokkal küzd, de nagyon szeretik és rendszeresen járnak vele orvosi ellenőrzésekre, hogy még hosszú ideig együtt maradhassanak.
Köszönjük a gazdiknak, hogy vigyáznak az idős kutyusra!

Zizi története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/zizi/

Zizi képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2015/Zizi/

Dalmata Mentés

2015.08.12. – Levelet kaptunk Zizitől 🙂

“Zizike volnék a Budai Villa királynője. Jelentem nagyon jól érzem magam. Ebben a családban
mindenkitől csak a szeretetet kapom. A ház őrzése nem az én feladatom, azt a kamerák megoldják.
Sokat sétáltatnak, és játszanak velem. Azt meg különösen élvezem, hogy azt sem tudják, milyen finomságokkal halmozzanak el.”

A gazdik kísérőlevele Zizi gondolataihoz:

Sziasztok,
Zizikénk története úgy kezdődött nálunk, hogy idős kutyus szerettünk volna örökbe fogadni, akinek a hátralevő pár évét bearanyozhassuk. Az, hogy Zizikére került a választás, véletlen egybeesés, ugyanis régi vágyunk volt, hogy Dalmata futkározzon az udvarban.
A hirdetés láttán teljesen beleszeretett az egész család, már el sem tudtuk volna képzelni, hogy nem megyünk el érte. Azonnal elkezdtünk intézkedni, hogy Zizus minél hamarabb a végleges helyére kerülhessen, így már másnap el is utaztunk érte Várpalotáról. Az úton kissé zaklatott volt, de amikor hazaértünk, már megnyugodva, boldogan vette birtokban a pihe-puha Princess Palas-át. Késő éjjelig vele voltunk, Ő pedig békésen elaludt. Bennünket minimálisan sem zavar, hogy hallássérült, mi puszival kommunikálunk egymással. Zizi végtelenül jó természetű kutyus, pillanatok alatt
beilleszkedett, és Ő is a családunk teljes értékű tagja lett. Imádjuk Őt első pillanattól kezdve.
Tekintettel arra, hogy előzetesen azt az információt kaptuk, hogy Zizi Hercegnő nem igazán szeret
fürödni, hárman álltunk neki ennek a feladatnak, de jelentjük, itt is hősként viselkedett és élvezte a kényeztetést. 🙂
Talán amely a legnagyobb fejtörést okozta számunkra, hogy kitapasztaljuk, Zizi milyen ételeket szeret a legjobban. (Egészen őszintén: Mit eszik meg egyáltalán?) De mára már ez is megoldódni látszik.
A legnagyobb örömünkre imád sétálni, és már a koszorúslány szerepet is elvállalta a közelgő
esküvőnkön. (Dobán Georgina)

Nagyon hálásak vagyunk Nektek, hogy általatok megismerhettük a világ legédesebb Dalmatáját Zizi személyében. Bennünket állatimádókat nagyon boldoggá tesz, hogy vannak ilyen, és hozzátok
hasonló szervezetek akik önzetlenül, szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva segítenek a
szomorú sorsú állatokon.
Tervezünk a jövőben Zizuska mellé egy társat is.

Dobán Család

11294335_402093076649994_661840643_o 11332565_402093306649971_1130996372_o  11328095_402093373316631_843389064_o 11330946_402093383316630_1025783701_o

2015.05.29. – Zizi gazdis hírei 🙂

Zizi sorsa is jóra fordult!
Örömmel számolunk be nektek Zizi, az idős süket dalmata szuka híreiről, akinek két héttel ezelőtt tettük ki az s.o.s. segítség kérését. Családja hitelproblémák miatt költözni kényszerült és ekkor került Zizi bajba. Sajnos a megfelelő információk az utolsó pillanatban érkeztek meg hozzánk, ezért amikor segítőink kimentek fotózni, szomorúan tapasztalták, hogy Zizi már csak egy napig maradhat lakhelyén. A 11 évig kertben tartott kedvenc másnap bekerült a helyi menhelyre.

Továbbra is próbáltuk Zizi elhelyezését megoldani, szerencsére eközben a gazdák is találtak megoldást. A hét végére Zizit visszavették a menhelyről és rokonoknál helyezték el. Sajnos itt még nem ért véget a költözködés, mert pár nap alatt kiderült, hogy a kutya ott sem maradhat tartósan. Mindeközben hirdetéseinkre érkezett egy hívás Zizire! Alig hittük el, hogy komoly érdeklődője akadt! Nem hétköznapi, hogy valaki egy idős, süketségéből adódóan hátrányos helyzetű kutyát szeretne felelősen befogadni otthonába! Pedig van ilyen. Kifejezetten olyan idős kutyát keresett a család, akinek segítségre van szüksége, akinek idős korára biztonságot tudnak nyújtani. Ekkor bukkantak rá Zizi híreire honlapunkon. Többszöri telefonos beszélgetés, és a helyi állatvédők gyors családlátogató segítsége után leegyeztettük a részleteket Zizi gazdáival is. Mindnyájan éreztük, tudtuk, hogy ez az a lehetőség, amire vártunk. A befogadó család már másnap elutazott Ziziért! Hazafelé bevásároltak számára felszerelésből, minőségi tápból és vitaminokból, hogy idős korára tekintettel mindenből a legjobbat adhassák meg neki.

Zizi egy igazán állatbarát, szerető családba került egyedüli kutyának, ahol sok figyelem és gondoskodás jut neki. Jól viselte az újabb költözést, barátságos mindenkivel, még a fürdetést is szépen tűrte, tiszta bundával feküdhetett kényelmes takarók közé:

zizi09       zizi010

Hatalmas, rendezett udvar lett a területe, ahol szabadon mozoghat, és természetesen a házba is bejárhat, amikor csak kedve tartja. Számára ez újdonság, hiszen eddigi életét kinti kutyaként élte, és bizony a szobatisztasággal még akadnak problémák, de ennek ellenére a gazdik türelmesek vele és nagyon szeretik Zizit! Örömmel olvastuk soraikat, melyben nem győzték dícsérni a kutyus kedves természetét: „Minden rendben van vele. Nagyon tüneményes kutyus! Köszönjük!!!”

Állatorvoshoz is elvitték egy kivizsgálásra, ahol találtak egy kisebb csomót a hasi részen, ezt figyelemmel követik. Zizi szerencsére jó egészségnek örvend. Új gazdái rendszeresen sétálnak is vele, a kutyus szépen megy pórázon, élvezi a törődést. Folyamatosan kapjuk a híreket róla és nagy örömmel töltenek el a fényképek is, amelyek mind arról tanúskodnak, hogy igenis egy ilyen idős kutya is megérdemli és meghálálja a szeretetet! Köszönjük Gyöngyi, hogy befogadtátok és adtatok még egy esélyt Zizinek! Példaértékű, amit tesztek érte!

 

2015.05.18. – Zizi elhelyezése megoldódott!

Zizi számára családja talált új otthont, így már nem keres gazdit.

 

2015.05.10.  – Zizi élni akar, sürgősen gazdát vagy ideiglenes befogadót keresünk számára!

Költöznek az új lakók, Zizinek napokon belül mennie kell és egy 11 évig családban élő süket kutyának óriási stressz lesz ha a menhelyre kerül, nagyon megviselné!
Ideiglenes befogadó vagy gazdi jelentkezését várjuk, aki kerttel rendelkezik és elférne nála ez a dalmata hölgy. Zizi etetését és esetlegesen felmerülő állatorvosi költségeit egyesületünk átvállalja! Családi környezetre lenne szüksége.
Az M.T. Kutyafotó ma meglátogatta Zizit és készítettek róla néhány fényképet, ezúton szeretnénk megköszönni segítségüket! Zizi az embereket szereti, nagyon kedves, szeret labdázni, játszani, az ül és a fekszik vezényszavakat ismeri. Kerthez szokott kutya, így kertes házas megoldást keresünk számára. Bővebb info: http://www.dalmatamentes.hu/
több fotó Ziziről: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Zizi
Jelentkezni, érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Zizi) vagy 06303457051
Dalmata Mentés

Kérjük osszátok meg minél többen a segítség kérést, hogy találjunk befogadót!

 

2015.05.08. – Gazdát keres Zizi a dalmata szuka

Sürgős megoldás kellene Zizi számára, mert a családnak bedőlt hitel miatt költöznie kell, Zizi pedig nem maradhat! Végleges gazdi vagy ideiglenes befogadó jelentkezését várjuk!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Zizi) vagy 06303457051
Zizi 11 éves, fekete-fehér dalmata szuka, különlegessége, hogy egyik szeme kék, a másik barna. Kertes házban él, a kinti életet szokta meg. Születésétől fogva süket, ebből kifolyólag megijedhet ezért gyerekek mellé egyáltalán nem javasolt. Egyedüli kutyaként él kertben, ezért fajtársaival is kérdéses a viszonya, macska mellé sem javasolják gazdái. Szereti az embereket, kedves, játékos, szeret labdázni, elvan a kertben, nem igényel nagy sétákat. Az ül és fekszik vezényszavakat ismeri. Ivartalanított, chipezett, oltással rendelkezik.
Jelenleg Pécsen található, de befogadó esetén segítünk megoldani a szállítást. Elhelyezésére nem sok idő van, nem szeretnénk ha menhelyre kerülne, mert az számára a legrosszabb megoldás lenne!
Ideiglenes befogadó esetén egyesületünk hozzájárul a kutya etetéséhez és átvállaljuk az esetleges állatorvosi költségeket! Bővebb információt emailben adunk, illetve weboldalunkon részletes leírás található az ideiglenes befogadásról: http://www.dalmatamentes.hu
Dalmata Mentés

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Zizi/

zizi1_

Categories: