Dalmata Mentés

Bonnie – gazdis

2019.04.25. Búcsúzunk Bonnie-tól!

Szomorú hírt kaptunk a napokban egykori mentvényünkről, Bonnie-ról. A szeretetteljes öreglányt 2016-ban mentettük egy kert végi kennelből, Clyde-dal együtt. Mindketten gazdira találtak, Bonniera egy Svájcban élő magyar családban mosolygott rá a fény. Hatalmas szeretettel vették őt körbe, új élményekkel aranyozták be napjait, hosszas betegeskedése utolsó pillanatáig. Levelet is kaptunk tőlük, melyet alább teszünk közzé:

“Fájó szívvel el kellett Bonniet engedenünk.

Augusztós óta a hátsó lábán egy dudort vettünk észre. Mivel hamarosan utaztunk Magyarországra, ezért még az oltás miatt elvittük az állatorvoshoz. De erre azt mondták, hogy több, mint valószínű, hogy zsírmirigy. Meg ilyen idős kutyánál nem érdemes megröntgenezni, stb. Hát, nem nagyon voltunk megelégedve. Kapott ízületerősítő tablettát.

Bonnienak problémája volt a székeléssel. Már így jött hozzánk. De az elején még csak egyszer egy héten piszkította be a helyét. Nem jött az impulzus, mikor kell kakilnia. Hamarosan naponta kellett a helyét cserélni, mosni, stb. Fájdalommal is járt, és nehezen tudott kakilni. Bonnie fogyott kb. 3 kg-ot, pedig az étvágya még jó volt. Így elvittük az állatorvoshoz, de ezennel már másik orvost kerestünk fel. Az orvos gerinc artrosát állapított meg nála, azt mondta, hogy erre nincsen gyógyszer, csak fájdalomcsillapító. És idővel nagy fájdalmai lesznek. Vegyük számításba, hogy el kell engedjük. Még ajánlotta az akupunktúrát osteopátiával. Frau Thalmannhoz jártunk vele. 

Azt mondta, hogy 3 alkalom után megmondja, hogy érdemes-e tovább terápiára járni. A harmadik alkalomnál Bonnie nagyon közvetlen volt hozzá, és az osteopátiát is megengedte. Úgy láttuk, hogy javult az állapota. Egy este vettem észre, hogy az a dudor a lábánál nagyobbodott. És problémája volt a lefekvéssel és felkeléssel. Így Frau Thalmannak jeleztük, és azt tanácsolta, nézessük meg orvossal, mielőtt tovább folytatnánk a terápiát. Megint elvittük az orvoshoz, és megröntgenezte, megultrahangozta. 

Bonnie

Bonnie

Bonnienál sajnos csontrákot állapított meg. Azt mondta, hogy sajnos nem gyógyítható. Nagy fájdalommal jár, és bármikor eltörhet a lába. Úgy ért minket, mint a villámcsapás. Már két gyógyíthatatlan betegsége volt. Ez volt február végén. Azért mondtuk, hogy mi most hazavisszük. Ilyen gyorsan nem tudjuk eldönteni. Meg lehetetlen, hogy most itt hagyjuk. Akkoriában már nagyobb kalóriás ételt adtunk neki, meg csak azt, amit szeret. Imádta a szárított csirkehúst. Sajnos a megszokott kajáját már nem ette. Így naponta elkezdtünk fél fájdalomcsillapítot adni. Megpróbáltuk Bonnie hátralévő ideje minden percét intenzíven átélni. Hiszen tudtuk, hogy minden nap ajándék. Tele voltunk félelemmel, ha az idő eljön, tudunk-e döntést hozni. 

Az utolsó hetekben már nagyon lassan tudott sétálni. Az erdőbe már nem tudtunk vele kimenni. Az autóba is már hónapokkal azelőtt felemeltük, és úgy tettük be. Nagyon szerette a pástétomot. De hamarosan azt sem fogadta el. A végén csak a csirkemellet ette. Három éjszaka az ágyunk alá kúszott, úgy kellett segíteni neki kijönni. Akkor már gondoltuk, hogy nagy fájdalmai vannak. 
Április 9-én este nem bírt szinte menni. Egyre többször összecsuklott. A hátsó lábában már semmi erő nem volt. Akkor döntöttünk, hogy meg kell szabadítsuk a szenvedéstől. 

Másnap felhívtük az állatorvost, már aznap adtak időpontot 17.15-re. Mindannyian mentünk, és elkísértük az utolsó útjára. Bonnie nagyon nyugodt volt. Vittük a takaróját, amit imádott. Lehelyeztük a takarót a földre. Hamarosan le is feküdt, mert állni sem tudott sokáig. Elbúcsúztunk tőle, és mondtuk neki, hogy elmehet, elengedjük, és így jó. Bonnie szíve 17.55-kor megállt. Mi a sírással küszködtünk, addig nem akartuk, hogy érezze. Ahogy megállt a szívverése, akkor tört ki belőlünk, és sírtunk. Még sokáig bent maradhattunk nála elbúcsúzni.

Bonnie nagy űrt hagyott a szívünkben. Nagyon aranyos, szeretetreméltó kutyus volt. Azóta gyertyát gyújtunk minden este neki. 

Bonnie, nagyon hiányzol nekünk!
Az emlékeinkben és a szívünkben örökké élni fogsz!

Nyugodj bèkèben Zwetschge Bone!”

Ágota, fogadjátok őszinte részvétünket! Hálásan köszönjük, hogy vigyáztatok a csupaszív dalmata hölgyre!

Dalmata Mentés


2017.10.09. – Bonnie hírek

Bonnie gazdijai rendszeresen küldik a fotókat az idős hölgyről, aki boldog mindennapjait tölti velük. Nincs mit ragozni, örülünk, hogy ilyen jó sora lett! 

Még több fényképet találtok itt: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Bonnie_nyirabrany/

Dalmata Mentés

Bonnie

Bonnie

2017.07.08. – Híreket kaptunk idős mentettünk, Bonnie felől 🙂

Bonnie 9 hónapja él már új gazdijaival, és végre lehetősége van igazi kedvencként élni, kutyajátékokkal játszani, pancsolni a vízben és sokat kirándulni a környéken. A 10 éves dalmata hölgyet egy éve Clyde (Borisz) társaságában hoztuk el Nyírábrányból, egy kerti poros kennelből, amin kívül Bonnie semmit nem ismert a világból. Ehhez képest, korát és előéletét meghazudtolva hamar alkalmazkodott minden újdonsághoz. Köszönjük a képeket a gazdiknak!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Bonnie_nyirabrany/

Dalmata Mentés

2017.01.09. – Bonnie gazdis!

Bonniet tavaly nyár elején vettük gondozásunkba Clyde társával, és noha Clyde jelenleg is gazdikereső, Bonnienak nyár végére ígéretes kérői akadtak.

Bonnie gazdik, egy külföldön élő magyar pár, eredetileg egy fiatal kanunkra, Orionra jelentkeztek, ám elfogadták, hogy a meglévő macskák mellé az energikus Oriont nem ajánljuk, és belátták, hogy a 9 éves Bonnie sokkal jobban illik az életükbe. Bonnienak pedig nagyobb szerencséje nem is lehetett volna.

A gazdijelöltek 1000 km-t utaztak!!!, hogy pár napot Bonnieval töltsenek el, megismerjék őt. Sétálni vitték, beengedték a panzióban kibérelt szobájukba is, és Bonnie minden új helyzetben érdeklődő volt. A hosszú hétvége után a gazdijelöltek és mi is úgy döntöttünk, hogy Bonnie költözhet.

Jelenleg, a 9 évet kennelben élt, semmi mást nem ismert, minden évben elletett kutya az Alpokban sétál minden nap gazdijaival, kényelmes fekhelyen alszik bent a házban és elhalmozzák simivel, amiért Bonnie rendkívül hálás. A cicákat sem bántja. Nagyon jó sora lett, és csodálatos példa ez arra, miért érdemes idős kutyát is örökbe fogadni. Bonnie továbbra is kitűnő egészségnek örvend.

A próbaidő leteltével nem volt kérdés, Bonnie örökbefogadási szerződését aláírtuk!

Nem titkolt célunk Clyde-nak legalább ilyen jó helyet találni, segítsetek ebben! Rögzített posztunk megosztásával, melyen minden infó megtalálható Clyde-ról!

 

Clyde története, fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Dalmata Mentés

2016.10.11. – Bonnie próbaidőn gazdijelöltnél! 🙂

Bonnie a nagy ijedtség után felépült a műtétekből, jól van, és továbbra is dalmatamosollyal üdvözöl mindenkit, szereti, ha simogatják.
Időközben ígéretes kérői akadtak, Svájcban élő magyarok személyében, akik direkt azért utaztak haza pár napra, hogy Bonnieval ismerkedjenek. Szállást foglaltak és közösen töltöttek vele három napot, amikor kiderült, hogy Bonnie ügyesen sétál velük, és bár a forgalom zajától néha megijed, egy nagyon kedves, és alkalmazkodó kutyát ismertek meg, és jelezték örökbefogadási szándékukat.

Köszönjük szépen a támogatásokat, 2x 10.000.- Ft érkezett Bonniera, és időközben Bonnie gazdijelöltjei vállalták a pöttyös minden költségének megtérítését, ami példa nélküli. Hálásan köszönjük nekik! A többletből (a Bonnie állatorvosi és panziós költségeit meghaladó adományból) a többi mentvényünk ellátását finanszírozzuk, például Bonnie korábbi társáét, Clydeét, akit egyelőre csak kutyapanzióban tudunk elhelyezni, amíg számára is megtaláljuk a megfelelő befogadót, és remélhetőleg a végleges családot.

Bonnie utazásának költségeit teljes mértékben a gazdijelöltjei állták, így pénteken elindulhatott svájci otthonába. Előtte Ági megfürdette Bonniet, hogy a 9 év alatt ráragadt koszt ne vigye magával új helyére. 🙂Köszönjük! Nagyon izgultunk és sokat gondoltunk Bonniera a hétvégén. Vasárnap délelőtt kaptuk a hírt, hogy épségben megérkezett a svájci határra, és már hazafelé tartanak. Este megkaptuk az első gazdis képeket is.

Bonnie 9 év kennelélet, porban fekvés és ellések után most egy nagy házban lakik két cicával, akikkel jól kijön. Két hatalmas és puha fekhelye is van a lakásban, egy a nappaliban, egy a hálóban, és mindig a gazdikhoz közel fekszik le. Lassan szoktatják őt az erdei sétákhoz, és már kaptunk képeket is.
Reméljük, hogy hamarosan végleges örökbefogadással pecsételhetjük meg, hogy Bonnie sora jóra fordult. 🙂

Több képet találhatsz Bonnie galériájában: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Bonnie_nyirabrany/
Dalmata Mentés

2016.10.03. – Kérünk, támogasd Bonnie felépülését!

Bonnie ivartalanítására egészségügyi okok miatt hamar sort kellett kerítenünk, ám sajnos a sikeres műtét után varratelégtelenség miatt többszörös komplikációk léptek fel, így ez a kedves, idős szuka az elmúlt két hétben háromszor volt altatva és műtve. :( Állatorvosi számlája jelenleg 89.000 Ft-ra rúg.

Az elmúlt napokban rendszeresen kontrollra jártunk vele és minden rendben van, szépen gyógyul, a kedve is jó, ám ez az összeg jelentősen megterheli az Egyesület anyagi készletét, így ha lehetőséged van, ezen a számlaszámon támogathatsz minket:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
A közleménybe kérjük írd be: Bonnie
A támogatások beérkezéséről és Bonnie állapotáról beszámolunk.
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=738

Bonnie története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/

Videó Bonnie állapotáról: https://www.facebook.com/dalmatamentes/videos/1177866922274508/

Sok kicsi sokra megy!
Köszönjük,
Dalmata Mentés

Bonnie

Bonnie

2016.09.15. – Bonnie immár ivartalan. 🙂

Köszönjük a fuvar segítséget Gábornak!

Időről időre szükségünk van szállításra. Ez legtöbbször egyszeri út egyik városból a másikba, amikor a mentendő kutyát hozni-vinni kell.
Ilyenkor meghirdetjük a fuvarkérő segítséget megjelölve, hogy melyik nap honnan hová kell szállítani az ebet. Budapesten belül az állatorvoshoz is szállítani kell az ideiglenes befogadóknál elhelyezett gazdikereső kutyákat, és sajnos nem minden esetben tudja az ideiglenes befogadó autóval elvinni a kutyát. Ilyen esetben rövid, általában napközbeni, előre leegyeztetett fuvarra is nagy szükségünk van! Amennyiben vállalnál eseti jelleggel Budapesten belüli szállítást, kérjük jelezd felénk, mi szólunk amikor aktuális, és így részt tudsz venni a mentésben, találkozhatsz egy-egy gazdikeresővel is a fuvar során. Elsősorban önkéntes, térítés mentes szállítást keresünk, vannak kisállatszállításra specializálódott cégek, sajnos nem olcsó mulatság még ilyen rövid utakra sem, az adományokat szívesebben költjük közvetlenebb szükségletekre.

Amennyiben tudsz segíteni szállításban, kérjük jelentkezz az info@dalmatamentes.hu-n esetleg telefonon. Köszönjük! 🙂
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

bonnie15-iv

Bonnie

 

2016.09.07. – Bonnieval az állatorvosnál jártunk

Bonnie

Bonnie

Bonnieval most tudtunk elmenni az állatorvoshoz egy teljes kivizsgálásra, miután sikerült őt a főváros környéki panzióban elhelyeznünk. Bár alapvetően nincsen semmilyen panasza, jó a kedve, étvágya, széklete, az évek során kihasznált és meggyötört testét látva jónak láttunk egy alapos vizsgálatsort.
Hasi ultrahanggal kezdtünk, ahol tüzetesen végigvizsgálták az összes belső szervét. A méhében kezdődő gyulladást diagnosztizáltak, amire gyógyszert kapott és javasolták mielőbbi ivartalanítását. Tekintve, hogy ez a kutya kb. annyiszor szült ahányszor tüzelt, mivel össze volt zárva folyamatosan és kontroll nélkül kan társával, ezen sajnos nincs is mit csodálkozni. Egyébiránt minden más teljesen rendben van, a jövő hétre kitűzött műtéti időpont előkészítése képen levették a vérét egy nagy laborhoz is a biztonság kedvéért. Szívféregtesztet is csináltattunk, szerencsére az eredménye negatív.

Bonnienak minden új, mivel eddigi életében sosem járt állatorvosi rendelőben. Kissé félénk, de érdeklődő és nagyon hamar alkalmazkodik, elfogad minden helyzetet, csak simogassák, szeressék őt!
Mérlegeltük, most 30 kg, ami még mindig sok annak ellenére, hogy az elmúlt két hétben szépen fogyott, lassan megmutatja a derekát is. Miután felvezettük a mérlegre le sem akart jönni onnan, türelmesen várta mit kell csinálni, az ultrahangon végig szépen feküdt, úgy nézett ki még élvezi is, hogy ennyien foglalkoznak vele egyszerre, esze ágában sem volt felkelni a simiző-nyugtató kezek alól, nagyon szerethető, csöndes szépség ő!
Biztonságos nyakörvet, pórázt és bilétát is kapott, hogy a jövőben az ilyen állatorvosi vizitek vagy séták alkalmával bátran vezethető legyen. Bundija még kissé sárgás, de majd a műtét után egy kis szépülésre, kozmetikára is sort kerítünk.

Nagyon szépen köszönjük Melindának a gyors és önkéntes oda-vissza fuvart, valamint, hogy a rendelőben végig Bonnie mellett volt és ügyesen segített a vizsgálatoknál!

Jövő héten szerdára, azaz 2016.09.14-én 11:30-ra kell vinni őt az ivartalanítási műtétre. Egyesületünk tagjai jelenleg nem rendelkeznek autóval, így ismét a segítségeteket kérjük!
Pilisvörösvárról a Budapest XVI.kerületbe kellene behozni Bonniet a fenti időpontban és kb. két órát kellene eltölteni vele a rendelőben amíg átesik a műtéten, majd visszavinni a panzióba. Bonnie szépen utazik a hátsó ülésen vagy lábnál is, de szállítóboxot is tudunk adni az utazáshoz.

Kérjük ha tudsz segíteni, jelentkezz a kapcsolat@dalmatamentes.hu-n vagy hívj minket a +36309012509-es számon

2016.08.15. – Bonnie hírek

Kicsit olyan lesz ez a poszt, mint egy Oscar-díj átvétel, mert szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segített Bonnie helyzetének előre mozdításában!
260 km-ről mentést szervezni ugyanis nem éppen könnyű feladat, csapatmunkára volt szükségünk ahhoz, hogy sikerüljön elhozni őt és lehetőséget adjunk neki egy szebb életre!

Bonniet, a gazdátlanná vált dalmata szukát mindenképpen el kellett választanunk Clydetól, mert a kan sajnos folyamatosan bevédte őt, és ezt ideiglenes befogadói nem tudták kezelni. Köszönjük nekik, hogy hónapokra magukra vállalták a kutyák ellátását, mely tapasztalatlan kutyásként nem kis feladat!
Köszönjük a Debreceni Kutyaház Állatotthon együttműködését, akik segítettek Bonniet Nyírábrányban befogni és Debrecenbe fuvarozni, ahonnan másnap indulhatott Budapestre.

Köszönjük Adriennek a segítséget, aki a 230 km hosszú út előtt egy éjszakára még el is szállásolta őt és megszervezte, hogy kutyát vállaló autóval jöhessen fel a fővárosba. Vasárnap este így megérkezett Bonnie, mivel ideiglenes befogadó még nem jelentkezett, ezért egyelőre kutyapanzióban tudtuk elhelyezni, ahol lehetőség nyílik végre, hogy állatorvossal is megvizsgáltassuk a kutyát. Bonnie alapvetően kedves, de félénk kutya. Reméljük, hogy Clydetól elválasztva előjöhet igazi természete és a 9 évnyi kennelélet és egymás utáni ellések sora után végre felfedezheti a környezetet, lehetőleg új gazdijával.
Bonnie ideiglenes befogadót vagy végleges családot, gazdit keres!

Bonnie története honlapunkon és fórumunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/

Ideiglenes befogadóra lenne szükségünk, aki családi körülmények között gondozza őt, amíg gazdát találunk számára!
Az ideiglenes befogadásról bővebben weboldalunkon írunk: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Örökbefogadási szándék esetén várjuk bemutatkozó e-mailedet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre.
Dalmata Mentés
06309012509

2016.07.26. Bonnie és Clyde ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres akár KÜLÖN-KÜLÖN is!

Bonnie és Clyde, a dalmatapár továbbra is kerti kennelben laknak, ahol életük első 9 évét töltötték. Az új tulajdonosok készítettek a számukra árnyékolót lepedőből, ám azt a kutyák hamar leszedték, így a nyári kánikulában az a minimális árnyék jut nekik, amit a kutyaház vet, lyukakat ásnak, hogy valamelyest hűsíteni tudják magukat.

A kutyák jelenlegi gondozóinak kevés kutyás tapasztalata van, így minél hamarabb hozzáértő, tapasztalt ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresünk a két kutya számára, akár KÜLÖN-KÜLÖN is!

Szeretnénk állatorvossal is megnézetni őket, ehhez azonban Debrecen környéki fuvarosra van szükségünk, aki elszállítaná a kutyákat (akár egyesével) az állatorvoshoz! Az állatorvosi számlát fizetjük. Fuvar segítséget is az alábbi elérhetőségeinkre várunk, ahol leegyeztethetjük a részleteket!

A sikeres hirdetésük érdekében első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadókat keresünk, ahol jobban megismerhetjük őket, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő gazdát. Ideiglenes befogadás esetén a szállítást megszervezzük, a kutyák ellátását és állatorvosi költségeit álljuk.
Történetüket itt követhetitek nyomon:
Bonnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/
Clyde: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu
06303457051 vagy 06309012509
Dalmata Mentés

2016.06.07. – Bonnie és Clyde gondozásunkba került! (Pötyi és Folti)

A nyírábrányi kutyák gazdája elköltözött, a kutyákra nem volt jelentkező, de utolsó pillanatban az új lakók jelentkeztek ideiglenes befogadónak, és egyesületünk gondozásába vette a 9 éves dalmata párt.

Szinte minden nap kapunk róluk híreket, hamarosan állatorvos is látja őket. Bonnie, a szuka barátkozna új gondozóival, ám egyelőre Clyde, a kan védi területét. Gondozóiknak kevés kutyás tapasztalata van, így abban maradtunk, hogy minél hamarabb hozzáértő, tapasztalt ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresünk a két kutya számára, akár KÜLÖN-KÜLÖN is.

A sikeres hirdetésük érdekében első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadókat keresünk, ahol jobban megismerhetjük őket, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő gazdát. Ideiglenes befogadás esetén a szállításban segítünk, a kutyák ellátását és állatorvosi költségeit álljuk.
Történetüket itt követhetitek nyomon:
Bonnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/
Clyde: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Érdeklődni:
info@dalmatamentes.hu
06303457051 vagy 06309012509
Dalmata Mentés

2016.04.22. – Gazdát keres sürgősen Pötyi, dalmata szuka – 2016.05.15-ig!

SÜRGŐSEN gazdát keres Pötyi, dalmata szuka – Közvetített gazdikereső
Pötyi kerthez szokott, kennelben szabadon tartott, kissé félénk eb, akit meg lehet simogatni, és dalmata-mosollyal üdvözöl. Rendszeresen oltott, microchippel rendelkezik, 9 éves.

Gazdája költözés miatt keres neki másik családot, május közepéig megoldást kell találnunk Pötyi és a hasonló korú kan társa, Folti számára, a határidő vészesen közeleg!!
A kutya jelenleg Nyírábrányban található még május közepéig. Kanokkal, szukákkal barátságos, a macskákat nem kergeti meg. Pötyi kerti kutya, így a szobatisztaság és a póráz ismeretlenek számára, még tanulnia kell.

Örökbefogadási szándék esetén a felmerülő esetleges állatorvosi költségekben, a szállításban egyesületünk segítségét ajánlja fel. Pötyi ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe!

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Pötyi_ny), 06303457051
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Folti_nyirabrany/

2016.04.21. – Gazdát keres két dalmata – 2016.05.15-ig !

Folti és Pötyi közvetített gazdikeresők, gazdájuk költözés miatt keres nekik új családot és szeretné biztonságban tudni a kutyákat, mire át kell adniuk a házat, 2016. május közepéig!
Ebben kérte a debreceni állatvédők segítségét, akikkel közösen szeretnénk megoldani, hogy ne kelljen menhelyre kerülniük vagy még rosszabb…

A kutyák oltottak, microchippel rendelkeznek, 8 és 9 évesek, kertben tartottak, szabadon vannak a kenneljeikben, kutyaházuk is van, jó súlyban vannak.
Debreceni önkénteseink meglátogatták őket. Folti, a kan ugatva védte a helyét és mivel szökős, ezért vele nem tudtak közelebbi ismeretséget kötni, Pötyi, a szuka hagyta magát megsimogatni és villogtatta a jellegzetes dalmata mosolyt zavarában, mivel ő nagyon félős volt ez alkalommal a számára idegenekkel. Köszönjük szépen a gyors látogatást Szandráéknak, és a profi fotókat a Falat fotó-nak!

A kutyák befogadásával kapcsolatban egyesületünk felajánlja minden nemű segítségét, ha kell szállításban, esetlegesen felmerülő állatorvosi költségekben egyaránt!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Potyi, Folti), 06303457051
Dalmata Mentés

Kérjük osszátok meg a hirdetésüket, hogy még időben megoldást, örökbe fogadót találjunk számukra!

Több fotó a kutyákról:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Folti_nyirabrany/
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Kozvetitett_kanok/Potyi_nyirabrany/

Folti (kan) & Pötyi (szuka)

Folti (kan) & Pötyi (szuka)

Categories: