Dalmata Mentés

Lili – gazdis

2019.11.17. Lili új élete 🙂

Emlékeztek Lilire, aki tavasszal még a gyepmesteri telepen sírdogált? Sokakat megérintett, de miután átvettük a hajdúböszörményi Pacsi Kutyamenhely Alapítványtól, csupán egy család gondolta komolyan az idős, szívférges dalmata örökbefogadását. Lilinek nyár óta ilyen csudajó dolga van, sok sétával, szeretgetéssel és kényelmes pihengetésekkel barátnője, Sophie társaságában.

Köszönjük a gazdiknak, hogy Lilit választották, és nagy gonddal vigyáznak rá!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili & Sophie

Lili & Sophie

Lili & Sophie

Lili & Sophie


2019.07.10. Lili gazdis! 🙂

Varázslatos hírről adhatunk számot: idős gazdikeresőnk, Lili szerető otthonra talált! Másfél hónapja él boldogan új családjában, örökbefogadóival már a látogatások alkalmával is megvolt az összhang, és azóta is hálás szemmel tekint rájuk, végtelenül ragaszkodik hozzájuk. Megbecsüli új helyét, ahogy gazdái is őt. <3

Igazi sikertörténet Lilié – bár nem indult fényesen, de örömteli véget ért. A 9 éves dalmata szukát áprilisban mentettük a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le. Napokon át sírt magányában, nem értette miért történt vele mindez… Kihozatalát követően szép lassan kinyílt ideiglenes befogadóinál, és megmutatkozott tündéri természete is. Az állatorvosi vizsgálatokon sajnos fény derült szívférgességére, a szükséges kezelést megkapta, melynek folytatását gazdái is vállalták.

Lili

Lili

Az összefogásnak köszönhetően egy álom valósulhatott meg. Reméljük, Lili története mindazok számára reményt ad, akik velünk együtt végigkövették sorsát.

Köszönjük a Pacsi Kutyamenhely Alapítványnak, hogy gondját viselték, míg segíteni tudtunk rajta!
Köszönjük ideiglenes befogadóinknak, hogy kérésünkre azonnal vállalták Lilit, és vigyáztak rá, míg megérkezett álomcsaládja!
Köszönjük örökbefogadóinak, hogy Lilit választották, és oly nagy szeretettel veszik körbe élete minden egyes napján!

Sok boldogságot kívánunk, Lili! 🙂

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili

Lili

Lili & Sophie

Lili & Sophie


2019.05.26. Lili csinos ajándékot kapott névadójától 🙂

Csodálatos meglepetés érte szeretnivaló mentvényünket, Lilit! Nevét egy nagyon bátor kislányról kapta, aki a dalmaták, kiváltképp ideiglenes befogadói kutyusának nagy rajongója. Lili a napokban egy csinos nyakörv-póráz szettel ajándékozta meg idősödő pöttyösunket – Lili pedig nem győzte meghálálni kedvességét simikkel és bújással. 🙂 Köszönjük Lili, hogy szíveden viseled védencünk sorsát!

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepről mentett dalmata hölgy egy hónapja került gondozásunkba. Szívféreg-elleni gyógyszeres kezelésen esett át, melynek folytatását gazdijelöltjei vállalták. Lili szépen kinyílt befogadóinál, barátságos kutyáikkal már játékra is kapható, és egy kis súlyt is felszedett. Elkészült útlevele is, így már szabad az út leendő otthonába, ahol nagy szeretettel várják!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés


2019.05.06. Lili gazdijelöltes!

Lilinek a napokban látogatói akadtak, méghozzá egykori mentvényünk, Bonnie gazdái személyében. Lili nagyon örült nekik, és pillanatok alatt belopta magát a szívükbe. Magyarországi tartózkodásuk alatt két alkalommal is meglátogatták, hosszasan elbeszélgettek Lili ideiglenes befogadójával állapotáról és a kezeléséről.
Gondozásunkba kerülésekor alapos kivizsgálásra vittük kisöregünket, szívféreg-tesztje sajnos pozitív lett. A szíve ugyan tiszta, de a tüdejében lakó élősködők miatt gyógyszeres kezelésre szorul, melyet ideiglenes befogadói megkezdtek nála, emellett havonta cseppenteni kell rá speciális parazitaellenes cseppet, legalább még két éven át. A kezelés tehát hosszadalmas és gondos odafigyelést igényel. Gazdijelöltjei mindennek tudatában is Lili mellett döntöttek, megfontoltan jelezték felénk örökbefogadási szándékukat.

Lilinek egy kicsit még várnia kell a hivatalos intéznivalók miatt, hogy Svájcva utazhasson, ám reményeink szerint a nyarat már új otthonában köszönheti. Addig is rendeltünk számára tápot és idős kutyáknak való táplálékkiegészítőket: foltokban kihullott szőrére vitamindús bőr- és szőrkondícionáló készítményt, az antibiotikum miatt pedig májvédőt és probiotikus pasztát is, melyek támogatják emésztőrendszerét a gyógyszeres kezelés ideje alatt.

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepen készült videója szinte a fél országot megindította három héttel ezelőtt, majd a kezdeti lelkesedés hamvába holt… Lili története azonban mégis meseszerű fordulatot vett, örömmel várjuk a folytatást!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés


2019.04.28. Lilivel állatorvosnál jártunk – Szívféreg-tesztje pozitív lett!

Lili, a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről átvett idős dalmata szuka múlt hétvégén került gondozásunkba. A tündéri öreglány hamar megszokta új helyét és gondozóit is, nem győzi begyűjteni a simiket, amerre jár. Húsvét lévén várnunk kellett az ilyenkor szokásos állatorvosi körrel, melyre szerdán keríthettünk sort. Lili 9 éves korához képest jó állapotban van: fogai szépek, fülei tiszták, vérképe ideális (vese- és májfunkciói is rendben vannak). Törzsén szőre foltokban kihullott, ez lehet a korábbi rendszeres elletés és/vagy a hiányos táplálás, vitaminhiány miatt is, de allergia is lehet. Gondozói gyógysamponos fürdetésben részesítették, mi pedig megrendeltük számára a speciális tápot.

És itt jön a feketeleves: Lili szívféreg-tesztje pozitív lett! Pontosabb vizsgálatokért pénteken újra ellátogattak a rendelőbe, a mellkas-röntgen és az ultrahang kimutatta, hogy Lili szíve tiszta, ám a tüdejében a képalkotó felvételeken is látható férgek éldegélnek! Külső, látható tünetek hiányában mentünk biztosra, mikor kértük e vizsgálatokat is. Nem lehetünk elég óvatosak, hiszen ez a komoly betegség – kezelés nélkül – életveszélyes bármely kutyára nézve!

Rengetegen jelentkeztek Lilire, míg a gyepmesteri telepen volt – az ingyen kutya persze mindenkinek kellett, pláne, hogy fajtatiszta dalmata. Ajándékba a gyereknek vagy kinti kutyának a kertbe, mert „elfér a másik kutya mellett”. Lili legnagyobb szerencséjére nem adták ki másnak, gondozásunkba vehettük, és így derült fény súlyos állapotára is! Első kézből megkaptuk ugyanis, hogy „a fajtamentésnek azért kell a kutya, mert kell a lóvé”… Nem, nem nekünk kell Lili, pont, hogy fordítva: szigorú rendszerünk részeként kivizsgáltatjuk a gondozásunkba kerülő kutyákat, és megkezdjük a szükséges kezeléseket, hogy meggyógyulhassanak.

Lili gazdikereső, a feltárt férgesség kezelhető, ha a leendő gazdi vállalja az előírt gyógykezelést, akkor nem fertőz. Időközönként tesztelni kell a gyógyszeres kezelés eredményességét – mindezeket vállalva lehet jelentkezni rá.

Szőrhiány, kopás Lili testén

Szőrhiány, kopás Lili testén

Vajon hányan vitték volna el állatorvoshoz a több tízezer forintos speciális vizsgálatokra? Vajon hányan vállalták volna a heteken-hónapokon át tartó költséges kezeléssel együtt, a gyógyszerek pontos adagolásával, a rendszeres állatorvosi kontrollokkal és az idős korának megfelelő táplálással, ízületvédő, májvédő és egyéb kiegészítőkkel együtt?

Lili kezelését megkezdtük, gondozói kiemelt figyelemmel kísérik lépteit, viselkedését és hogylétét, hogy szükség esetén azonnal rohanni tudjanak vele az állatorvosi rendelőbe. Bizony, a tüdőben lakó élősködőktől megszabadulni hosszas és költséges folyamat, mely a kutyára is veszéllyel járhat, ha elzáródik egy ér.

Lili ellátásának és kezelésének költségeit a Ti segítségetekkel tudjuk csak előteremteni. Köszönjük, ha támogatjátok őt, minden forint számít. Kérjük, szorítsatok Lilinek, hogy mielőbb a gyógyulás útjára léphessen!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
Paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
Közlemény: Lili

Lili oltott (veszettségi+kombinált), mikrochipes, féreghajtott 9 éves, kistermetű dalmata szuka (kb. 15 kg). Jelenleg Debrecenben él ideiglenes befogadónál. Lakásba és kertes házba egyaránt örökbe fogadható, utóbbi esetében házban bent lakással. Ismerkedni előzetes egyeztetést követően lehetséges, amelynek feltétele az emailes bemutatkozás és az azt követő telefonos egyeztetés.
A kutya örökbe fogadási szerződéssel fogadható örökbe, leinformálható, felelős gazdához. Aki állapota ismeretében is szeretné őt örökbe fogadni, vállalva a gyógyszeres kezelését és a kontrollokat, valamint az idősödő kutya igényeinek megfelelően tartani, kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeinken: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Lili) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu/
+36309040299

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili

Lili


2019.04.20. Megérkezett gondozásunkba Lili!

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepre bekerült 9 éves dalmata szuka ma már ideiglenes befogadójánál töltheti az éjszakát. A délután folyamán elhoztuk a telepről, az autózást jól viselte, kíváncsian fedezte fel új helyét.
Lili – mert az új élethez szép új név is jár – tehát egyesületünk gondozásában áll. Egyelőre nem gazdikereső. A következő napokban felmérjük egészségi állapotát és jellemét. Hamarosan újabb hírekkel jövünk!

Köszönjük a Pacsi Kutyamenhely önkénteseinek, hogy gondját viselték Lilinek, míg találtunk számára befogadót!

Dalmata Mentés

2019.04.18. Lili hamarosan gondozásunkba kerül

Hosszas szervezést követően találtunk ideiglenes befogadót a hajdúböszörményi gyepmesteri telepre bekerült dalmata szukának. Rövidesen egyesületünk gondozásába vesszük, a részletekkel később jövünk. Köszönjük a türelmeteket!
Köszönjük a Pacsi Kutyamenhely önkénteseinek segítségét is!

Dalmata Mentés

Categories: