Dalmata Mentés

Carmen

Carmen fóruma elérhető ide kattintva

2016.01.22. – Carmen üdvözletét küldi 🙂

Kabai mentvényünk, Carmen lassan két éve élvezi az örökbefogadott kutyák boldog mindennapjait. Az egykor félénk, visszahúzódó kutya kinyílt, igazi családtag lett. Olvassátok a gazdik sorait 🙂

“Kedves Lányok,
Először is Boldog Új Évet kívánunk az egész család nevében!
Szeretnénk egy kis beszámolót adni, mert sajnos már rég találkoztunk.
Kari szerencsére változatlanul jól érzi magát nálunk, Baluval a másik kutyánkkal elválaszthatatlanok lettek, gyakorlatilag saját testőrre tett szert a személyében. Ha bármilyen eb egy rossz pillantást vet Karira, akkor Balu egyből a segítségére siet és a védelmére kel.
Februárban új családtaggal bővült a család, Sári személyében, aki fajtáját tekintve egy humanoid kislány. A kutyák és a baba kapcsolata is jól alakult, Karit rendszeresn fellépőként használja Sári a kanapé előtt, valamint újra előjött dalmatánk kleptomán énje…. azaz éjszakánként a gyerekszobából kilopkodja a játékokat. Sajnos nem minden tárgy úszta meg az esti kalandot, de ez legyen a legnagyobb baj a kapcsolatukban.
Mellékelünk pár képet a mindennapokból.

Üdv!
Carmen, Balu, Sári, Karesz, Évi”

2015.01.11. – Kari (Carmen) Boldog Karácsonyt kíván 😉

“Hat, nem mondanám, hogy a Tabán legbátrabb kutyája lett, de viszont nincs is mitől félnie. Emberekkel nagyon bizalmatlan, de a többi kutyussal jol kijön. Szerencsére a ket kutya nagyon szereti egymást, talán ez a képeken is látszik. :)

2014.03.11. – Carmen hírei a gazdiktól egy kis visszatekintéssel

Sziasztok,

Szeretnénk veletek megosztani az elmúlt pár nap élményeit pár mondatban és képben.
Fogadjátok szeretettel:

1. Nap
Adri elhoza hozzánk Carment, aki látszólag örült nekünk, de nem igazán értette, hogy mit is keres már megint a társaságunkban. Egy kis aklimatizálódás után Adri búcsút vett Caritól, ami az egyik legmeghatóbb jelenet volt, amit valaha láttunk…ezúton is köszönünk mindent neki, a figyelmet és a gondoskodást, amit a kutyusnak adott és a bizalmat, amit nekünk.
A délután többi része egy kis sírdogáláson kívül meglepően természetesen és jól telt. Eszter is megismerkedett a Carira váró közeggel és aláírtuk az ideiglenes szerződést. Köszi Eszter!!!!! :)A nap meglepetése az volt, hogy Balu mennyire természetesnek veszi, hogy ott van egy másik eb is.

2. Nap
A második nap is ugyanabban a nyugalomban telt, mint az első. Leszámítva egy kisebb balesetet…Balu ugyanis az első látásra rákattant Cari hóemberére, amit sajnos egy óvatlan pillanatban elcsent. A dráma vége az lett, hogy a plüssrépát leharapta a kedvenc orráról.
Az eset óta azonban Carmen bitorolja Balu kedvenc gumimalacát. Tehát az állás: 1:1
Cari egyébként meglepően gyorsan tanul és emlékszik aztán vissza dolgokra. A harmadik séta után visszafelé már szólni se kellett neki, emlékezetből fordult a sarkon és állt meg a kapualjnál.

3. Nap
A nap a Hajogyari szigetes talakozo hangulatában telt. Hatalmas élmény volt ennyi pöttyöst és szerető gazdit látni. Szinte csak kapkodtuk a fejünket a sok fekete-fehér négylábú láttán.
A nap további részében sokat sétáltunk, autókáztunk. Megható volt, hogy szinte óráról órára közelebb engedett bennünket magához és nap közben szinte nem telt el úgy perc, hogy az orrával ne túrt volna bele a kezünkbe egy kis simogatásért.

4. Nap
Kareszt ma Cari keltette, azzal, hogy megnyalogatta az ágyról lelógó karját. A reggel a MOM-parknál lévő kutyafuttatóban kezdődött. Carmen egy vizslával bemutatta nekünk a híres dalmatafutást, ami gyönyörű látvány volt. Rendkívül barátságos és nyitott volt minden kutyus felé, sokat fogócskázott, játszott. Persze percenként odajött hozzánk egy kis simiért és, hogy lecsekkolja, hogy megvagyunk-e. Igazi kis szeretetbomba!
Az utcán nem tudnak szó nélkül elmenni mellette az emberek. Mindenki megcsodálja, hogy milyen szép. Balu és Carmen kapcsolata továbbra is ideális, egymás mellett alszanak, együtt jönnek reggel bennünket köszönteni a hálószobába. Miután már négy napja szinte megállás nélkül együtt voltunk, úgy döntöttünk, hogy épp ideje, hogy egy kis mozizás erejéig magukra hagyjuk a két lurkót a lakásban egyedül. Hazajövet aztán örömmel tapasztaltuk, hogy a lakás is egyben maradt és Cari is kitörő boldogságban fogadott bennünket, vegre itthon vannak a gazdik. Fantasztikus érzés volt!
Ma tapasztalhattuk először Cari kleptomán énjét, sikerült két pár cipőt is begyűjtenie, nem kis derűt okozva ezzel. Hosszú percekig nevettünk az eseten, Ő pedig csak nézett bennünket, nagy szemekkel, mint aki nem érti minek ez a nagy felhajtás.

2014.03.09. – Kabai kutyák találkozója 

A tegnapi napra egy különleges találkozót szerveztünk: meghívtuk a kabai mentvények új családjait, hogy együtt írhassuk alá a kölykök végleges örökbefogadási szerződéseit és a csapat újra együtt lehessen. Carmen is csatlakozott hozzánk gazdijelöltjeivel együtt, örömmel köszöntötte társait.

Képek a találkozóról: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Kirandulasok/2014_03_08_hajogyari_kabai/ 

2014.03.07.  Carmen próbaidős gazdis 

Carmen már hetek óta ismerkedik gazdijelöltjeivel. A többszöri találkozások alatt kiderült számunkra, hogy érdeklődői nagyon nyitottak felé, jól kezelik őt és berögzült félelmeit, következetesen és célirányosan foglalkoznak vele. Carmen is megismerte őket az újabb találkozók alkalmával és barátságosan üdvözölte őket, nyitott feléjük. Nem láttuk hát akadályát annak, hogy Carmen is próbaidőre költözhessen.

Ez a nagyon félős, éheztetett, sokat bántalmazott kutya mostanra eljutott odáig, hogy egy fiatal, kedves családban tapasztalhassa meg, milyen biztonságban és határtalan szeretetben élni, melyet eddig soha nem kaphatott meg.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Carmen ideiglenes befogadójának, Adrinak azt a temérdek munkát, amit ebbe a csodás dalmata lányzóba fektetett, az odaadást és gondoskodást, mellyel napról napra oldották félelmeit és a kutyasulis képzést is, amelynek zárásaként Carmen 95%-os vizsgát tett!!
Carmen tegnap költözött új otthonába, ahol Balu, új kutyapajtása nagy szeretettel várta. Gazdijelöltjei határtalanul örülnek és a szerződést is aláírtuk, hogy a papírok is rendben legyenek. Megkezdődött tehát a próbaidő, mely alatt Cari új családja rendszeres híradással és képekkel fog beszámolni, hogyan telnek mindennapjaik. Reméljük, hogy gyorsan be tud majd illeszkedni az új körülmények közé és hamarosan aláírhatjuk a végleges örökbefogadási szerződést is, mellyel jogilag is révbe érhet Carmen.

2014.02.01. –  Gazdát keres Carmen – 2 éves dalmata szuka a kabai mentésből

Carmen egy érzékeny lélek. Igényli a szeretgetést, a foglalkozást. Sajnos eddigi élete során nélkülöznie kellett minden jó szót, simogatást, ezért különösen fontos számára, hogy a leendő családja által nyújtott figyelem csak az övé legyen. Emiatt egyedüli kutyusnak ajánljuk.

Az alap vezényszavakat (ül, fekszik, marad) már ismeri. Befogadójával együtt szorgosan látogatják a kutyaiskola alaptanfolyamát, ahol Carmen mindezek gyakorlása mellett szocializációs tréningben is részesül. Inkább az ember társaságát keresi.
Pórázon szépen sétál, bár a hirtelen zajokra hajlamos összerezzenni. Zárt parkban, kutyafuttatóban elengedhető, szívesen szaladgál, de a behívást még ajánlatos gyakorolni vele. Örömmel veszi el a jutalomfalatot, barátságos, bár előfordul, hogy elsőre még bizalmatlan és visszahúzódó.
Érdekesség, hogy Carmen szeret gyűjtögetni, ami gyakran fakasztja mosolyra befogadóit. Hol egy papucsnak, hol egy zokninak kél lába, de nem tesz kárt bennük. Az új szerzeményt becipeli a fekhelyére, ahol gondosan elhelyezi meglévő gyűjteményei között.
Macskákkal való viselkedéséről nincsen tapasztalatunk.
Teljesen szobatiszta. Jó jelzőkutya, de le lehet állítani, ha nekikezd az ugatásnak.
Autóban szépen utazik, pórázképes.
Lakásba (minimum 3-4x sétával) vagy kertes házba ajánljuk bejárással, bentalvással télen-nyáron!

Carmen oltott (veszettségi+kombi), féreghajtott, microchipes, ivartalanított, egészséges, fiatal kutyus.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (CARMEN)
+36303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Carmen/
bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=271

IMG_5485     image-4a8b031ee4b0dbf720800cf11da41f8954f5578f70241ba3a5e1738f6662da5a-V  1521940_10151979261618096_1650103664_n 1525636_10151979270463096_1821961050_n

 

2014.01.26. – Kari (Carmen) kutyaiskolába jár ideiglenes befogadójával

Az elmúlt másfél hónapban nagyon sokat változott, oldódott. Több bizalma lett az emberekhez, ami korábbi előéletéből érthető.
Ideiglenes befogadója nagyon sokat foglalkozik vele, aminek megvan a látszata is. Nem csak fizikailag jött rendbe, hanem megviselt kis lelke is kezd helyre jönni. Keresi az ember társaságát, bújik, kéri a simogatást, szeretetet. Éppen ezért egyedüli kutyusnak javasoljuk, hogy minél több figyelem jusson rá!

A többi kutyussal oldottan viselkedik, játékos, barátságos. Ismeri az alap vezényszavakat, sőt, néhány trükköt is elsajátított. Behívható. Pórázon szépen, nyugodtan sétál. Szobatiszta, alkalmazkodó eb.
Jelenleg a Népszigeti kutyaiskola alapfokú tanfolyamára jár, lehetőség van rá, hogy jövőbeli gazdijával folytassák az iskolát, ami nagyon jót tesz a kutya és az ember kapcsolatának. Keressük Kari számára azt a családot, ahol lehetőleg egyedüli kutya lenne, sok figyelem jutna rá, folytatnák vele a kutyaiskola megkezdett tanfolyamát, vinnék kutya társaságba, kirándulni, és otthon igazi családtagként az emberek mellett lehet, sok szeretetet kap!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Carmen), 06303457051

1525178_10151988249983096_2147152537_n DSC04133  DSC04161  DSC04141

 

2013.12.24. – Carmen kontrollon

Amíg a legtöbben ilyenkor, a karácsonyhoz oly közeli szombaton a bevásárlást intézik, mi az állatorvoshoz járunk. Naponta kétszer.
Délelőtt Carment vittük háromnapos kontrolljára, minden rendben van vele, szépen lassan alakul ideiglenes befogadójánál, akinek saját terápiás kutyusa sokat segít a még mindig rettegő dalmatának. Carmen még sokat alszik, eszik, pihenget és óvatosan nyit a világ felé, amely számára tele van újdonságokkal. Érdeklődő de még nagyon óvatos. Jó úton haladnak vele.

1441581_10151917105138096_2035890676_n 1499498_10151921358283096_1961820512_n

 

2013.12.12.  – Carmen ideiglenes befogadóhoz költözött

Nyugodt környezetre, türelmes, értő foglalkozásra van szüksége, hogy lelkileg és fizikailag is helyre jöjjön. Ideiglenes befogadót kerestünk számára és nagy szerencsénkre jelentkezett is befogadó.  A tegnapi ivartalanítására (Carmen szerencsére nem volt vemhes) már Adri jött érte, akinél megkezdhette rehabilitációját. Köszönjük, hogy befogadtad és gondoskodsz róla, neki most erre van szüksége!

Carmen mindennapjairól ideiglenes befogadója naplót vezet:   https://www.facebook.com/carmendalmi?fref=ts

 

2013.12.06. – Carmen, a 2 éves dalmata szuka a kabai mentésből került hozzánk nagyon rossz körülmények közül.

A kabai mentésről: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=247
Másik két szuka testvérével együtt egy szaporítónál élte le életének első, legfogékonyabb szakaszát egy disznóól szűk helyiségében, esetleg néha láncra verve. Sosem kapott egy jó szót, simogatást, értő gondoskodást. A bottal verés és némi odavetett csirkefej volt jobb napokon a rá jutó törődés.

A korábban bántalmazott, szocializálatlan kutyák egymás agresszióját is növelték, ezért mielőbb szeparálni kellett őket. Amint külön választottuk Szonjától, Carmen rögtön jobban nyitott az emberek felé.  Két nap elteltével már dalmata mosollyal örült, ki lehetett vinni nagy türelmesen pórázon sétálni, holott szombaton még csak vonszolni lehetett és maga csinált félelmében.

Innen indult:

image-398da851a92921289fdbb4652a2da8ff9fac8351f1bc1b69058f71928b32abd8-V  DSC03380 DSC03629

Categories: