Dalmata Mentés

Benett – gazdis

2020.03.06. Perec (Benett) bejelentkezett!

2016-os mentvényünk két és fél éve élvezi az örökbefogadott kutyák mindennapjait. Kezdetben akadtak ugyan meglepetések a pörgős energiabomba nevelése kapcsán, de nem riadtak meg a kihívástól. Türelemmel és kitartással szépen összecsiszolódtak gazdáival, Perec megtalálta a helyét:

„Gondoltam, küldök pár képet, hátha kíváncsiak vagytok, mi van mostanában Pereccel. Igazából semmi különös dologról nem tudok beszámolni. Szerintem jól érzi magát nálunk, sokat játszik, kirándul, imád lustálkodni a melegben és egész sok barátja van a környéken.”

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

Perec (Benett)

Perec (Benett)

Perec (Benett)

Perec (Benett)


2019.05.23. Perec (Benett) üdvözletét küldi!

Csupa jó híreket kapunk mostanában! Perec – mentési nevén Benett – 2016. decemberében került gondozásunkba 8 hónapos korában, miután hetek óta az utcákat rótta és senkinek sem hiányzott. Eszméletlenül pörgős és energikus természetéhez elképesztő értelem párosult, ennek hála fél évig üdült nálunk, elfogyasztva néhány ideiglenes befogadót… Sejtettük, hogy e különleges kvalitású eb hasonlóan különleges, aktív és határozott gazdikat igényel, melyet Gáborék személyében meg is találtunk. Tökéletes családot alkotnak lassan két éve, Perec a szemük fénye. :)

“Sziasztok, 
Perec nagyon jól érzi magát. Szünni nem akaró kitartással fejleszti a türelmünket és kitartásunkat : ) Sajnos még mindig felzabál ezt-azt, de gondunk nemigen van belőle, mert utcán figyelünk rá és nem engedjük oda, vagy elvesszük tőle a zsákmányt. A természetben talált dolgokhoz meg vélhetően hozzáerősödött az immunrendszere. 
Találtunk neki olyan tápot – Britcare Dogshow Champion- amiben mégtöbb hal van és a krumpli helyett rizs, emelett szárított halat kap jutalomfalatnak is és rendkívül kevés olyan dolgot amit nagyon szeretne elkunyerálni tőlünk. Illetve vannak kis kutyahaverjai is – egy ivaros németjuhász és egy vizsla-, akikkel néhány naponta összeengedjük őket egy tisztáson, hogy kimozgassák egymást. A vizslával olyan jóban van, hogy egyszer egy városi sétáról meg is pattant és meglátogatta. 

A foglalkozást / törődést mókás preformanszaival hálálja meg. Van hogy kilöki a kezünkből a telefont, becsukja a laptopot, bököd az orrával és bár hétközben sokáig lustálkodik, hétvégén nekünk ezt nem mindig engedi, van hogy már kora reggel énekel szobánkban, ha úgy gondolja, eljött az ideje, hogy induljunk futni / kirándulni. Olyan kifejező dolgai vannak és olyan okos, hogy lassan azon sem csodálkoznánk ha megszólalna. A bútorhasználatról sikerült leszoktatnunk, persze azért van hogy néha bepróbálkozik. Volt egy szakasz a tanításban, amikor átvert minket. Reggel mindig a helyén találtuk, amiért nagyon meg is dícsértük, ám egyszer hajnalban rajtakaptuk hogy éppen mászik le a kanapéról, hogy reggelre már a helyén találjuk. Kezeli a kifele és befele nyíló ajtókat egyaránt, meg tudja állítani a filmet amit éppen nézünk, de az csúcs az volt, hogy egyszer nem érte el a ladbáját, de gondolta sebaj odatolt egy széket…

Küldök némi képet / videót, amit ha szeretnétek az irománnyal együtt le is hozhattok, hátha a mentésben résztvevőket érdekel, hogy mi van a Pereccel mostanában.”

Köszönjük a híreket, Perec-gazdinak! Ősszel találkozunk!

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

Perec (Benett)

Perec (Benett)


2017.10.06. – Benett hírek

Benett, aki ma már Perec fiatal kora ellenére sokáig keresett gazdit, a nyár közepére érte is eljött a számára megfelelő család. Azóta is minden rendben, a nevelgetését tovább folytatják, járnak a kutyaiskolába és rengeteget mozgatják aktív gazdái az energiabomba Perecet. Ahhoz, hogy együttélésük jól működjön a fizikai lefárasztásán túl a következetességre, a folyamatos tanulásra is szükség van, és ők tényleg mindent megtesznek érte.

Benett

Benett

Képeket és beszámolót is kaptunk tőlük:

2017.09.19.
“Sziasztok,
Az iskolában most “A közös játékból hívunk ki minden kutyát” anyagot gyakoroltuk.
A képen perec és kedvenc kutyaiskolás játszótársa látható.
Ha már ismerős haverjaival találkozik és kedvezőek a körülmények, akkor is el szoktuk engedni néha, hogy egy kicsit szabaon, kötetlenül játszhasson. 
Még nem tudjuk behívni minden körülmények között, de azt már elértük hogy nem megy el és ha szólítjuk majd hirtelen elfutunk előle, akkor utánunk ered. Gábor”

Benett

Benett

2017.10.02.
“Minden rendben. Szépen formálódik. Még mindig nem jön be minden esetben, de már egyre többször és egyre inkább a közelünkben marad kiránduláskor is. Póráz nélkül még mindig csak erdőben, mezőn, udvaron engedjük. Szépen tudja a hagyod parancsot is, ha valamit felzabálna mér sokszor elég rászólni. 
Vannak kis kutyabarátai is, velük heti szinten találkozik.
MIközben egyre jobban ragaszkodik, közben egyre jobban próbálja átvenni az irányítást is szóval nem hagy minket ellustulni. : ) 
Nagyon sok örömet szerez nekünk, vidám életteli hangulatot csempész a házba, nagyon szereti a vendégeinket is..”

Benett története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

Benett

Benett

2017.08.16. – Benett (új nevén Perec) gazdis!

Rég vártuk már, hogy elérkezzen a nap, amelyen hírt adunk arról, hogy Benettet örökbe adtuk!
Gazdái több, mint tökéletesek, a próbaidő alatt folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, rendszeresen jelentkeztek és beszámoltak minden apróságról.

Sokáig tartott, mire megfelelő gazdát találtunk ennek a fiatal kutyának, többször váltott ideiglenes befogadót is. Utcára kicsapott ebként gyerekkorában semmit sem tanult meg, ami a gazdi melletti harmonikus és kiegyensúlyozott élethez szükséges, emiatt sok probléma volt a viselkedésével, de nem adtuk fel, kitartóan kerestük számára a megfelelő családot. Benett/Perec igazi gazdira lelt, új otthonában minden körülötte forog, igazi jólét veszi körül, emellett mind a szellemi foglalkozások (kutyaiskola, otthoni folyamatos tanítás) és a fizikai kimozgatás is maximálisan adott számára.
A próbaidő letelt, aláírtuk hát az örökbefogadási szerződést. Benett tényleg a legjobb helyen van, igazi valóra vált álom a gazdisodása.

Boldog gazdis életet kívánunk!

Benett/Perec teljes története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

2017.08.01. – Benett hírek – próbaidő 3. hét 🙂

Benett, aki már Perec próbaideje szépen alakul, mert gazdijelöltjei nagyon felkészültek a beilleszkedési időszakra, hiszen hosszú távra terveznek, komolyan gondolják az örökbe fogadást!

A próbaidő második hetétől elkezdtek kutyakiképzőhöz járni, ahogyan már az elején is tervezték, ugyanis az új környezetbe kerüléskor való megszeppenés után ekkor kezdi el a befogadott eb biztonságban érezni magát (általában az örökbe fogadásnál így szokott lenni), megjön az önbizalma és elkezdi feszegetni a határokat, így történt Pereccel is. Ennek első jeleit észre is vették felkészült gazdijelöltjei, például azt, hogy Perec elkezdte magáénak érezni a területét, ugatással védeni azt, és be-be próbálkozik kinél meddig lehet elmenni. 

Ilyenkor dől el, hogy ki fog kit irányítani a jövőben, és Gáborék következesen viszik tovább elképzeléseiket, azon vannak, hogy megmaradjon a falkarend, és továbbra is kiegyensúlyozott, sportos társuk maradjon Perec, akit mindig el tudnak vinni magukkal biciklizni, futni, étterembe, kutyás társaságba, kirándulni, stb., de amikor szükséges biztonsággal otthon is lehet hagyni egyedül a házban. Szakszerű segítséget is igénybe vettek, mert egy kis okosodás sosem árt, és egy ilyen hatalmas mozgásigényű kutyát csak akkor lehet igazán megfelelően kimozgatni, ha 100%-osan behívható és ezzel együtt elengedhető szabadon futkosásra és játék idején.

Példaértékű, ahogyan csinálják, olvassátok ti is beszámolójukat:

“Voltunk vele múlt héten megint kutyasuliba, ahol elkezdtük tanulni a behívást és megmutatták, hogyan szoktassuk a lábhoz sétálásra.
Minden rendben van, sokat próbál csintalankodni amit a tettenéréskor igyekszünk mindig csírájában elfojtani.
Szépen beállt a széklete, mostmár egy-két kivétellel mindig szilárd. 
Nagyon keményen próbáljuk lenevelni az utcán hentergő kaják felzabálásáról, ami nem egy egyszerű feladat, mivel van hogy mire rászólunk már le is nyel egy fél zsömlét.
Amire nagyon rákapott az a kanapé nagyon szeretné ha ott lenne a helye, mi nagyon nem ezért megy a küzdelem.
Összességében minden rendben van nagyon sok türelemre és kitartásra tanít minket Perec : )”

Benett (Perec) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Dalmata Mentés

2017.07.19. – Benett próbaidejét tölti gazdijelöltjeinél. 

Benett, aki a Perec nevet kapta, már 2 hete tölti próbaidejét. Gazdijelöltjei példaértékű odafigyeléssel, az első perctől kezdve 150%-ban rá koncentrálva illesztik be új környezetébe, családjába. Páratlan a kitartásuk és az akaratuk, Benett/Perec is nagyon jól érzi magát.
Gazdijelöltjei ismét hírt adtak magukról. Megkezdték a kutyaiskolai foglalkozásokat, hogy sok-sok problémamentes évet tölthessenek együtt. Olvassátok a beszámolójukat.

“Gyorsan bejelentkezünk. Minden rendben van. Múlt hét csütörtökön voltunk iskolában.
Megtanultuk, hogy vonjuk magunkra Perec figyelmét : ) 
Nyugodt szituban már kezd szépen menni neki a “marad” paracs. Alkalmanként ajtónyitás után is helyben marad : ) 
Napi szinten találkozik Rokival, a francia bulldoggal, jó unokatestvérhez méltó módon viselkednek. 
Az utóbbi időben rengeteg kutyával találkozott, már alig várjuk, hogy póráz nélkül is játszhasson a haverokkal.”

Csak így tovább Perec! 

Benett/Perec története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Dalmata Mentés

benett36

2017.07.11. – Benett próbaidős gazdis 🙂

Tartozunk egy hírrel, amire már mi is nagyon régóta várunk, de mivel Benett fél éves gazdikeresése alatt többször váltott ideiglenes befogadót és önhibáján kívül kétszer is nagyon gyorsan visszakaptuk, nyilvánvalóvá vált, hogy ennek az energikus, előéletéből adódóan neveletlen és szocializálatlan fiatal kutyának az örökbe adása nem egyszerű eset, ezért tartott ennyi ideig, és nem akartuk elkiabálni a dolgot.
Végre eljött számára a megfelelő család olyan sportos, aktív gazdijelöltek személyében, akik nemcsak, hogy sokat tudnak foglalkozni vele és ehhez közvetlen környezetük, életterük is adott, hanem nagyon komolyan is vették Benett örökbe fogadását!

Először a Hard Dog Race-en találkoztunk velük, igaz Benett csak látogató volt az eseményen, ahol láthatták ők is a nagy kutyás forgatagban, hogy a hozzáértő kutyapanziósnak hála mennyit csillapodott az elmúlt hónapokban Benett viselkedése még ingergazdag környezetben is. Első ideiglenes befogadójánál januárban még visítva, két lábra állva tépte a pórázt ha meglátott bármilyen más négylábút, mára már teljesen nyugodtan, barátságosan közelít más ebekhez.

Igen, ez egy hónapja volt, és ezt követően gazdijelöltjei többször jöttek ismerkedni Benettel 150 km távolságból (!), sőt még egy hétvégére szállást is vettek ki, hogy egész napos kirándulást tölthessenek vele, hogy minél jobban megismerjék őt. Mindeközben felkészítették otthonukat is az új családtag érkezésére, sőt, akklimatizációs tervet készítettek a kutya érkezésére, az első napokra, a beilleszkedés elősegítésére, amit múlt héten meg is kezdtek, Benett próbaidőre hozzájuk költözött.
Azt gondoljuk ennél alaposabb, felkészültebb és átgondoltabb örökbe fogadást nem is kívánhatnánk és bízunk benne, hogy minden továbbra is ilyen jól alakul, mint ahogy első beszámolóikban írták nekünk, olvassátok soraikat:

“Sziasztok,
Az első pár nap élményei után, most tudunk némi kép és videóanyaggal jelentkezni. Ezeket nyugodtan használjátok az online felületeiteken.

Benett már az esetek többségében, nagyon ügyesen, szépen viselkedik a házban és a saját, illetve a szüleink udvaraiban. Elképesztően okos / értelemes kutya, nagyon gyorsan megérti, hogy mi az ami számára tilos. Miután pórázon körbejárja az új udvart és feltérképezte az új szagokat, érdekességeket, megmutatjuk neki, hogy hol vannak a tiltott övezetek. Amikor már kicsit fegyelmezetebb és nyugodtabb, leengedjük a pórázról. Ekkor már jellemzően okosan és fegyelmezetten mozog az új területen, valamivel jellemzően mindig bepróbálkozik, de szóbeli parancsra többnyire felhagy vele. 
Édesanyámat teljesen lenyűgözte, hogy Benettet, miután kihívtuk a veteményeskertből, azt a zöldségek elpusztítása nélkül az ösvényeken hagyta el.
Azt még igen nehezne állja meg, hogy egy alkalmas pillanatban ne csenjen valami finom falatot, de próbáljuk erről is leszoktatni. Erre utcán, étteremben, otthon mindenhol nagyon figyelni kell, de mivel elég sok vicces jelenet sült már ki belőle elneveztük Perecnek a kis kajalopót. (Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem fogjuk leszoktatni a lopásról : ) 
Míg a gazdik kávéznak reggelnte, Perec szeret labdázni egy kicsit az udvaron, majd elvégzi egészségügyi dolgait és ez után szívesen kíséri Julcsi gazdit a munkahelyéig.

A kutyus végtelennek tűnő energia tartalékaiból, az első három napban próbáltuk a lehető legtöbbet elfogyasztani, ezért úgy alakítottuk a programokat, hogy rengeteget kirándulhasson, szaladgálhason az udvarban és a szabadban.

Nagyon tetszenek neki a környékbeli parkok és parkerdei ösvények, ahol rengeteg élőlénnyel találkozott már. A képzettnek és határozottnak tűnő, nyitott kutyákhoz és gazdikhoz egy kicsit közelebb is szoktuk engedni és ha a két kutya szimpatikus egymásnak, akkor megkérjük az ujdonsült ismerősöket, hogy Perec hadd játsszon egy kicsit a kutyussal. 
A rengeteg új kutyaismerős közül, a legjobb haverja eddig egy ivaros magyar agár kan, akivel nagyon szépen, hosszasan játszottak és akinek a gazdijától ígéretet kapott, hogy a jövőben is számíthat az új cimbora társaságára.
Videó: https://youtu.be/ixc2izZ7Fnk

Mivel két lábbal nehéz tartani a tempót Perec négy fürge tappancsával, ezért pénteken esélyegyenlítés céljából elővettem két kereket is.
Perec szépen lassan megszokta, hogy a bicajt egy biztonságos távolságban oldalt kell kell követnie, kereszteződésben meg kell állnia, ha kutya / szag / madár / stb bukkan fel, akkor nem ugorhat ki oldalra a haladás vonalából és nem válthat hirtelen tempót.
Már az első alkalommal is nagyon ügyes volt és megmutatkozott, hogy vele csak két láb + két kerékkel lehet felvenni a versenyt. 
Videó: https://youtu.be/zbWozj6e6mM

Tegnap ismerte meg a közeli Gulya-dombi Parkerdőt, ahol egy kis pórázon való futkorászás és kirándulás után egy kutyafuttató pályát talált. Kíváncsiak voltunk, hogy mit kezd az akadályokkal, ezért azt az egyet, amit pórázzal ki lehetett próbálni meg is mutattuk neki. 
Videó: https://youtu.be/IykCW0ITSQI

Az első három napban Perec nagyon sok új helyet és élőlényt megismert, úgy látjuk kezd megszokni, megkedvelni minket és az új otthonát, egyre jobban tolerálja ha rövid időre magára hagyjuk, már nem rohan aggódva utánunk, ha egy másik szobába megyünk, vagy eltűnünk a szeme elől. Úgy látjuk, hogy a sok mozgás ereményeképpen sokkal nyugodtabb és kezelhetőbb lett. Szinte csak olyan képünk van róla, amin a lakásban pihen. Nagyon kedveli az új fekhelyeit valamint a lábtörlőket és a szőnyegeket. A kanapé is nagyon vonzza, de már kezdi megérteni, hogy akkor sem szabad felmenni rá, amikor nem látjuk. 
A jövő héten Perec találkozik egy kutyatrénerrel, akinek a segítségével sok új dolgot tanulhat meg és remélhetőelg még szebben, fegyelmezettebben és nyugodtabban fog viselkedni a számára még kihívást jelentő helyzetekben.
Hamarosan jelentkezünk újabb beszámolóval!
Üdv.
Gábor”

Benett/Perec története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Dalmata Mentés

2017.05.19. – Benett gazdikereső 1 éves dalmata kan

Benett egy igazi kutya tini, cserfes, aktív, játékos, benne van mindenben, közben nagyokat nevet a világra, móka és kacagás az élete.

Olyan gazdit keresünk neki, aki ezt a kirobbanó energiát egy csendesebb mederbe tudja terelni, sok szeretettel, fegyelmezéssel, tanítgatással fűszerezve.
Benett vagy az utcán élt eddig, vagy panzióban, ahol ugyan kap sok törődést és sokat okosodott, de ami igazán hiányzik neki az A SAJÁT GAZDA!

benett27

Akin nem kell osztozni, aki sokat foglalkozik vele, aki az övé, akire mindig számíthat, egy biztos pont aki szereti és ő viszont szeretheti.
Nem egyszerű eset a kamaszkor…..kicsit makacs, kicsit szemtelen, kicsit rossz, kicsit ás, kicsit sok, de cserébe nagyon ölbebújós, nagyon aranyos, nagyon intelligens, nagyon szófogadó.

Pórázon is szépen sétáltatható, más kutyával jól kijön, játékos, bohóckodós.
Cicák, baromfik, egyéb kis szőrös rágcsálók nagyon heves érdeklődést váltanak ki belőle.
Az ideális otthon számára egy olyan család lenne ahol fizikailag és agyilag is le tudják kötni, kertes házba élhetne, ahol a kerités tökéletes és bejárhatna a lakásba.

Lelkes, nagyon szeretne tanulni, egy határozott gazdi mellett hamar elsajátítaná az alap engedelmességet kutyaiskolában majd, ezt követően kutyás sportokra kifejezetten megfelelő lehet! Kutyás akadályfutásra, agilityre, akár flyballra is, mely(ek)et egy sportos gazdival együtt űzhetnek. Különösen apportos, rendkívül mozgékony. A labda a mindene!

Kizárólag kerti tartásra ő sem örökbefogadható, igényli a foglalkozást, az ember közelségét is.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), ‎örökbefogadási rendszerünk szerint az érdeklődéseket első sorban kizárólag bemutatkozó emailben várjuk! több info: http://www.dalmatamentes.hu
06 30 345 7051, 06 20 806 6919, 06 20 806 6923 ‎

Több video Benettről: Youtube-csatorna

Benett jellemzése, története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Dalmata Mentés

benett29

2017.05.02. – Benett az ásóbajnok!

Benett gazdikereső fiatal dalmata kan!
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), ‎06 30 345 7051, 06 20 806 6923, ‎06 20 806 6919
Több video Benettről: Youtube-csatorna

2017.04.12. – Benett továbbra is várja az igazit, fiatal dalmata kan gazdát keres!

Benett az elmúlt hetekben nagyon sokat fejlődött. A fiatal, energikus, barátságos, érdeklődő dalmata kölyök kilátogatott az április 8-i Dalmata Találkozóra, ahol megmutathatta az újonnan tanultakat.
A sok-sok pöttyöstárs között végig jó kedélyű volt, sokat változott a többi kutyával való viszonya, sőt, gondozója elmondása szerint cicákkal is összeszoktatható.

Pórázon gyönyörűen sétál, autóban is szépen utazik, tömegközlekedéssel is utazott már. Továbbra is labdamán, nagyon apportos kutya, aki kiválóan tanítható, alkalmas kutyás sportokra is.
Imád a kertben lenni, kint játszani, ezért kertes házba is ajánljuk, beton alapú, biztos kerítés mellett, bejárással, bent lakással a házban, sok kinti foglalkozással, játékkal, sétával, aktív élettel. Fiatal, és/vagy aktív, kiegyensúlyozott felnőtt kutyatárs mellé is jó szívvel adjuk, akivel igazi barátok lehetnek. Lakásban abszolút szobatiszta.
Kutyaiskolai képzés továbbra is ajánlott Benett számára, mely leköti fizikai és szellemi szinten is, így kiegyensúlyozott, jól nevelt családtag válhat belőle.
Határozott, kutyához értő gazdit keres. Tökéletes tagja lehet egy kirándulós, pörgős családnak, ahol sok figyelmet, foglalkozást és határozott vezetőt kap.

Benett gazdikereső, egészséges, oltott, ivartalanított, microchipezett, 11 hónapos dalmata kan. Ismerkedni vele Budapesten, előre leegyeztetett időpontban lehetséges.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06 30 345 7051, 06 20 806 6923, 06 20 806 6919
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/…/Benett/
Videók: https://www.youtube.com/playlist…

Története, beszámolók: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Dalmata Mentés

2017.03.19. Benett 11 hónapos dalmata kan még mindig az álomgazdira vár!

Energikus, nagy mozgás igényű, barátságos, érdeklődő, egészséges fiatal eb.
Bennett nagyon aktív, pörgős kutya, aki rengeteg foglalkozást igényel, ezért hasonló kvalitású, sportos gazdit szeretne magának. Szívesen kipróbálna kutyás sportokat és mindenre megtanítható!

Előéletéből adódóan nem sok mindent tanult meg még, de barátságos természetű, tanítható, formálható eb, minden pótolható nála. Mivel az utcán kóborolt, ezért nagy a szabadság vágya, szökős.
Hebrencs, játékos, az idegen kutyákkal való kommunikációján még van mit csiszolni. Alapvetően érdeklődő, játékos más kutyák felé, de hirtelen még, és megvédi magát a konfliktus helyzetekben, ezért kisebb testű kutyák és macskák mellé nem ajánljuk egyelőre.
Igazi labdamán, nagyon apportos, minden leköti ami gyorsan mozog legyen az labda, eldobott bot vagy egy másik kutya.

Kutyaiskolai képzés erősen ajánlott számára, ennek elkezdése leendő gazdijára vár. Az órákon sok gyakorlással meg fog tanulni a gazdájára koncentrálni és bármilyen feladatot szívesen végre fog hajtani, érdemes hát foglalkozni vele, hogy tökéletes, szocializált családtag, társ váljon belőle. Határozott, kutyához értő gazdit keres.
Gyerekeket is imádja, de mivel szeret felugrálni kisebb gyerek mellé csak felügyelettel ajánlott.
Tökéletes társ lehet egy kirándulós, pörgős családban ahol kellő foglalkozást, figyelmet és határozott vezetőt kap.
Lakásba vagy kertes ház esetén bejárással javasoljuk. Abszolút szobatiszta, pórázhoz szokott, tömegközlekedéssel is utazott már.

Benett: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Benett gazdikereső, egészséges, oltott, ivartalanított, microchipezett, 11 hónapos dalmata kan. Ismerkedni vele Budapesten, előre leegyeztetett időpontban lehetséges.

Érdeklődésetek az örökbefogadási rendszerünk szerint (www.dalmatamentes.hu) a kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett) e-mail címen illetve a 06 30 345 7051/06 20 806 6923/06 20 806 6919-es telefonszámon H-Sz: 12.00-17.00 között várjuk.

Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/
Videók: youtube.com
Története, beszámolók: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

2017.02.15. – Benett sportos gazdiját várja! 

Benett, a 10 hónap körüli kan két hónapja gondozásunkban van. Ideiglenes befogadójától ismét híreket kaptunk! Benett továbbra is folyton sétálna, gyakran beáll az ajtóba és néz kifelé. Kint nagyon szeret labdázni. Kitartó, humoros gazdiját várja, aki folytatja a megkezdett nevelést és segít Benettnek kevésbé nyomulósan ismerkedni a többi kutyával.

Benett videóit youtube csatornánkon nézhetitek meg ide kattintva!

Történetét pedig fórumunkon olvashatjátok: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Benett gazdikereső, egészséges, oltott, ivartalanított, microchipezett, 9 hónapos dalmata kan. Ismerkedni vele Budapesten, előre leegyeztetett időpontban lehetséges.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), ‎06309012509, ‎06303457051
Dalmata Mentés

2017.02.06. – Benett hírei

Benett ideiglenes befogadói ismét hírt adtak magukról. A szépszemű kan tanul, okosodik, melyhez hatalmas segítség neki egy kutyatárs és a családi környezet, de nagyon várja VÉGLEGES, SZERETŐ GAZDIJÁT!  Segíts neki egy megosztással!

“Szereztem 25m-es kiképző pórázt, kipróbáltam egyik nap Benettel egy füves területen. A jó hír, hogy labdával teljesen le lehet kötni a figyelmét. Eldobom, utána szalad, és már vissza is hozza.  Persze ez néha 2m-es sugarú körön belül van, de általában egészen az ember lábáig hozza.  Ez idő alatt találkoztunk egy kutyussal is, Benett kicsit megint tolakodó volt, de aztán a labda jobban érdekelte, a kutya távozott, ő még nem is akart utána menni. Egyszer sem akart messzebbre vagy másfelé menni, mint a labda volt.
Mikor kicsit sérült volt a lába, nem vittem le 2 napig hosszú időkre, hogy kíméljem. Ennek meg is lett a következménye.  2 napig megállás nélkül sírt, nem igazán érdekelte semmi más, csak kimenni szeretett volna.
Aranyos módon jelzi, ha szeretne enni, vagy éppen kiürült az itató tál. Szépen megfogja a tálkát és behozza a nappaliba, majd ledobja elénk.
Egyre jobban kötődik az emberekhez, mostanában már féltékeny is. A saját kutyánk nagyon bújós, amint leülünk a kanapéra, már jön is oda, a lábunkra teszi a fejét. Erre Benett is fellelkesedik, rögtön odarohan, néha ijesztő módon eldobja magát úgy, hogy elfoglalja a helyet a sajátunktól, hanyatt fekszik, és várja a simogatást.  Ha pedig nem simogatjuk, azonnal követeli, kalimpál a lábaival.  Tündéri! Zsófi”

Benettről fórumunkon olvashattok bővebben! Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Videók: Youtube.com

Története, beszámolók: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Benett

Benett

2017.01.20. – Bennett harmadik hetét tölti ideiglenes befogadójánál Zsófinál, ismét kaptunk beszámolót!

Bennett továbbra is gazdikereső, az alábbi kép mindent elmond a természetéről!  Bennett egy energiabomba, aki szuper tagja lenne egy aktív, sportos családnak, ahol cicák nincsenek, de esetleg van másik kutyus. Eljárnának vele kutyasuliba és megmutatnák ennek a fiatal, pörgős kutyának, hogy van élet a kóborláson kívül is.

Zsófi beszámolóját fórumunkon olvashatjátok: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Benett energikus, nagy mozgás igényű, jó szándékú, érdeklődő, egészséges fiatal eb. Nagyon aktív, pörgős kutya, aki rengeteg foglalkozást igényel, ezért hasonló kvalitású, sportos gazdit szeretne magának. Szívesen kipróbálna kutyás sportokat és mindenre megtanítható! Hebrencs, játékos, az idegen kutyákkal való kommunikációján még van mit csiszolni. Alapvetően érdeklődő, játékos más kutyák felé, de hirtelen még, és megvédi magát a konfliktus helyzetekben, ezért kisebb testű kutyák és macskák mellé nem ajánljuk egyelőre.Gyerekeket is imádja, de mivel szeret felugrálni kisebb gyerek mellé csak felügyelettel ajánlott. Bennett szökős, ezért kerti tartását még atombiztos kerítés mellett sem javasoljuk.

Benett gazdikereső, egészséges, oltott, ivartalanított, microchipezett, 9 hónapos dalmata kan. Ismerkedni vele Budapesten, előre leegyeztetett időpontban lehetséges.

Benett galériája: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/benett

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

Benett

Benett

2017.01.14. Benett gazdikereső 9 hónapos dalmata kan

Benett energikus, nagy mozgás igényű, jó szándékú, érdeklődő, egészséges fiatal eb. Nagyon aktív, pörgős kutya, aki rengeteg foglalkozást igényel, ezért hasonló kvalitású, sportos gazdit szeretne magának. Szívesen kipróbálna kutyás sportokat és mindenre megtanítható!

Előéletéből adódóan nem sok mindent tanult meg még, de barátságos természetű, tanítható, formálható eb, minden pótolható nála. Mivel az utcán kóborolt, ezért nagy a szabadság vágya, szökős, kerti tartásra még atombiztos kerítés mellett sem javasoljuk.
Néhány hete él csak lakásban ideiglenes befogadójánál, már tanulja a szabályokat, abszolút szobatiszta! Ha unatkozik és nincs elegendő tér energiáinak a levezetésére, akkor ennek hangot is ad, tud pórázon, kerítés mellett, vagy a becsukott ajtó mögött is nyüszögni, igazi dumálós dalmata. Érdemes napi többszöri hosszabb sétával, játékkal, tanítgatással lefárasztani. Apportra van hajlama, szeret labdázni, felveszi az eldobott botot is.

Hebrencs, játékos, az idegen kutyákkal való kommunikációján még van mit csiszolni. Alapvetően érdeklődő, játékos más kutyák felé, de hirtelen még, és megvédi magát a konfliktus helyzetekben, ezért kisebb testű kutyák és macskák mellé nem ajánljuk egyelőre.
Kutyaiskolai képzés erősen ajánlott számára, ennek elkezdése leendő gazdijára vár. Az órákon sok gyakorlással meg fog tanulni a gazdájára koncentrálni és bármilyen feladatot szívesen végre fog hajtani, érdemes hát foglalkozni vele, hogy tökéletes, szocializált családtag, társ váljon belőle.
Ideiglenes befogadói elindultak vele ennek útján, már csak egy saját gazdi kell neki, aki átveszi Benett nevelgetését.
Gyerekeket is imádja, de mivel szeret felugrálni kisebb gyerek mellé csak felügyelettel ajánlott.
Tökéletes társ lehet egy kirándulós, pörgős családban ahol kellő foglalkozást, figyelmet és határozott vezetőt kap.

Benett gazdikereső, egészséges, oltott, ivartalanított, microchipezett, 9 hónapos dalmata kan. Ismerkedni vele Budapesten, előre leegyeztetett időpontban lehetséges.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/
Videók: Youtube.com
Története, beszámolók: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

2017.01.13 – Gazdikeresőnk Benett és barátja Pongó

Benett két hete él ideiglenes befogadójánál, lakótársával, Pongóval már nagy haverok, együtt alszanak, játszanak. Benett elkezdett alkalmazkodni a családhoz és tanulja a lakásban élés szabályait, nem tudjuk hangsúlyozni milyen terhet vesznek le ezzel a leendő gazdija válláról, megkezdve a kis maugli szocializációját, amiért hálásak vagyunk, mert a kutya érdekét szolgálja!

Benett és Pongó játszós videója elérhető Youtube-csatornánkon ITT 🙂

Benett saját családot keres, ahol ő lehet a középpontban, ezért várjuk a rá érdeklődőket elérhetőségeinken: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

Zsófi beszámolóját fórumunkon olvashatjátok!
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Benett & Pongo

Benett & Pongo

2017.01.02 – Benett ideiglenes befogadóhoz költözött 

Benett kutyánknak ideiglenes befogadója akadt, aki már küldött is egy rövid beszámolót! Fórumunkon elolvashatjátok!
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php

Az utcai kóborlás után, már a panzió is hatalamas változás volt neki, de most végre családi környezetben, egy négylábú társsal lábadozhat az ivartalanításból. Kutyáink számára nagyon fontos a megfelelő szocializáció, megismerkedés a városi élettel, más kutyákkal, ingerekkel. Ezzel igazán megkönnyítjük a leendő gazdi dolgát.

Benett továbbra is keresi aktivitásának megfelelő gazdiját! Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: info@dalmatamentes.hu (Benett), 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509
Dalmata Mentés

2016.12.14. – Benett hírek 🙂

Benett, oltási programját megkezdtük, ha továbbra is minden rendben lesz az egészségével, akkor 10 nap múlva kaphatja az első kombinált oltást. Gazdihoz az oltási programjának befejezése után, ivartalanítva, chipezve, parazitamentesítve kerülhet. Ismerkedni vele Pilisvörösváron lehetséges előre leegyeztetett időpontban.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: info@dalmatamentes.hu (Benett), 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509

Dalmata Mentés

Benett története fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

2016.12.02. – Gondozásunkba került Benett

Helyi állatvédők kérték a segítségünket egy borsodi faluból, ahol a környékbeliek már rossz szemmel nézték a hetek óta az utcára kicsapott kóborló fiatal dalmatát. A felcseperedett pöttyös senkinek nem kellett, nem mellesleg semmilyen oltással sem azonosítóval nem rendelkezve kószált az utcán, ami a hatályos állatvédelmi törvények szerint büntetendő, felelőtlen állattartás, veszélyezteti az állatot és a környezetét is. Mivel a helyzet sürgős megoldást kívánt, ezért egyelőre kutyapanzióban tudtunk helyet biztosítani számára. Ezúton is köszönjük a helyi kollégáknak a kutyus szállításának megszervezését. Az eb vasárnap este megérkezett, azóta már voltunk vele állatorvosnál, kapott microchipet, veszettségi oltást, féreghajtót, lekezeltettük a rajta nyüzsgő bolhák ellen. Egyébként jó a kondíciója, barátságos, érdeklődő fiatal eb, az állatorvos a korát 8 hónaposnak ítélte meg.
Minden ebbel barátságos, játékos, az emberek felé is nyitott. Bővebb jellemzést is hamarosan tudunk írni róla.

Benett gazdikereső, oltási programját megkezdtük, ha továbbra is minden rendben lesz az egészségével, akkor 10 nap múlva kaphatja az első kombinált oltást. Ismerkedni vele Pilisvörösváron lehetséges előre leegyeztetett időpontban.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: info@dalmatamentes.hu (Benett), 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), 06309012509
Dalmata Mentés

Benett története fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=898

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Benett

Benett

Categories: