Dalmata Mentés

Pipacs próbaidős gazdis!

Pipacs, a pécsi mentés legutóbb átvett párosának kis termetű szukája is megkezdhette próbaidejét! Fantasztikus gazdijelöltje 2 héten át látogatta a kissé félős, de hamar oldódó, barátkozó fiatal kutyát. Már az első találkozón megvolt az összhang, Pipacs nagyon nyitott és érdeklődő volt jelöltjével, aki nagyon jól kezelte a kutyát.

Pipacs a következő találkozók alkalmával már megismerte és köszöntötte Zsófit, figyelt rá, szépen hangolódtak egymásra a séták alatt és annyira jól passzoltak egymáshoz, hogy hamar sort keríthettünk a próbaidős szerződés aláírására.

Pipacs

Pipacs

Zsófi alaposan felkészült Pipacs érkezésére, az alap felszereléseken kívül többek között saját bilétát is csináltatott és már a kutyaiskolát is kinézték, ahol 2 hét múlva kezdik a tanfolyamot. Nagyon sokat fog segíteni nekik az iskola a kezdeti időben a kötődés elmélyítéséhez és az összecsiszolódáshoz, a szabályok felállításához és a harmonikus együttéléshez.

Pipacs szerződését új otthonában írtuk alá, ahol személyesen is meggyőződhettünk róla, milyen szuper helyre került. Pipacs szinte végigvezetett minket a lakásban, büszkén mutatva, mi merre van és úgy viselkedett, mintha mindig is itt élt volna.

Pipacs

Pipacs

Gazdijelöltje már írt is nekünk az első napról, olvassátok sorait:

“Még magam sem merem elhinni, hogy milyen csodakutyát kaptam Tőletek!!
Leírom részletesen, hogy töltöttük az elmúlt napot, mert minden pillanata hihetetlen volt számomra.
A tegnapi napunk csodálatosan telt, egész nap csak figyeltük és csodáltuk Pipacsot, aki a hazaérkezes után egy óra alatt kiváncsian felfedezte a lakás összes sarkát, kipróbálva az összes bekuckózási lehetőséget, amit csak előkészítettünk neki alternatívaként.

Alig telt el ez az egy óra és Pipacs már úgy viselkedett a lakásban mintha mindig is itt élt volna. Hempergett a szőnyegen, rágcsálta az új nyuszija fülét (akivel azóta is együtt alszanak) és bekuckózva békésen szundikált mellettünk hallgatva a csevegésünket. Délutáni látogatásotokat is nagy érdeklődéssel és jókedvvel fogadta. Nagyot sétáltunk vele még ezután, nagyon energikus volt, nagyon magabiztosan és érdeklődve sétált pórázon, kicsit óvatosan de ügyesen viselkedett a szembejövő új kutyusokkal is. Este boldogan habzsolta be a vacsoráját ami után végre ivott is!

Pipacs

Pipacs

Késő este lefekvés előtt is levittem még egy egészségügyi körre, de akor még nem jártunk sikerrel ezen a téren, csak megint lelkes, kiváncsi sétakört tettünk.
A séta után én lefekvéshez készülődtem, megsimogattam, megöleltem jóéjszakát kívántam bebújtam a takaró alá, ő pedig az ő ágyához sétált, begömbölyödött és elaludtunk.
Éjszaka egyszer hallottam egy pár óvatos lépést, de utána is rögtön visszafeküdt és aludt reggelig. Reggel már nyitott szemmel, de a helyén várt, hogy felkelljek és amint közeledtem felé már farokcsóválással fordult a hátára és várta az ébresztő simogatást.
Reggel is egy óriási kört sétáltunk, amit a második utcában már óriási adag kakival kezdett és pár perc múlva a parkban az első pisi is sikerült.
Hazaérve megetettem az első féladagjával, hogy elkezdjünk átállni a napi 2 evésre.
Azóta a ragyogó napsütésben alszik boldogan a nyuszkójával én pedig dolgozgatok mellette.
Nagyon köszönöm Nektek!!
Elmondhatatlanul nagy a boldogság!”

Drukkoljunk együtt Pipacs problémamentes próbaidejéhez!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs/

Dalmata Mentés