Dalmata Mentés

Pipacs gazdis!

Pipacs a pécsi mentés keretein belül az ötödik páros átvételével került Egyesületünk gondozásába. A félős, kistermetű szuka január első napjaiban érkezett Budapestre. Pipacs szinte azonnal oldódni kezdett, ahogy biztos helyen érezhette magát, és hamar egy könnyen kezelhető, tanulékony, kíváncsi és barátkozó kutyát ismerhettünk meg benne. Problémamentes, jó viselkedése miatt egyből hirdetni kezdtük gazdikeresőként és nem sokáig váratott magára az álomgazdi! Zsófi többször látogatta Pipacsot, aki már az első találkozón kiválóan működött érdeklődője irányítása alatt, szinte az első perctől figyelt rá és boldogan követte. A találkozók alatt nem láttuk akadályát annak, hogy Pipacs hamarosan próbaidőre költözhessen.

Pipacs

Pipacs

A próbaidő abszolút problémamentesen telt, végig tartottuk a kapcsolatot és sok élménybeszámolót, képet kaptunk Zsófitól arról, hogyan telnek mindennapjaik. Idézet Zsófi egyik leveléből:

“Minden nagyon klasszul alakul és szuper jól van Pipacs.
Nagyon nagy élmény látni napról napra ahogy nyílik ki a személyisége. Eddig csak otthon volt felszabadult és játékos, de a sok biztatástól és dicsérettől már egyre nagyobb az önbizalma a lakáson kívül is.
Boldogan farokcsóválva sétál, szimatol egyfolytában, mint egy igazi kis vadászkutya, nem is feszül már a pórázon és már nagyon nyitott és barátkozó más kutyákkal.
Játszani még nem mer velük, csak velem de már nagyon érdeklődik. És már a hangját is hallottam végre. Sétálás közben egy nagy dicséret és jutalomfalat után, emelt orral, farokcsóválva vakkantott hármat a levegőbe, csak úgy.
Nagyon nagy szerencsém van vele, elképesztően jól viselkedik és tényleg az első napoktól kezdve olyan rendszer, fegyelmezettség és bizalom van az életünkbe, mintha évek óta gyakoroltuk volna.
Holnap reggel kezdjük a kutyasulit fent a Gellérthegyen.
Remélem ez még egy újabb fokozat lesz a kötődés kiépítésében és a még megmaradt félelmeinek, bizonytalanságának a feloldásában.”

Pipacs

Pipacs

A próbaidő közepén a kutyaiskolát is elkezdték, ahol Pipacs megmutatta, milyen ügyes és értelmes kutya is ő: élvezettel hajtotta végre elsőre az összes feladatot, igazi tehetség, mellette Zsófi is nagyon élvezi a heti foglalkozásokat, az együtt tanulást.
A próbaidő végén aláírtuk a végleges szerződést, mely nagy öröm volt Zsófi és a mi számunkra is: Pipacs már hivatalosan is családjuk része lett és népesíti a boldog gazdis kutyák táborát!
Boldog gazdis éveket Pipacs!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Pipacs képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs/

Dalmata Mentés