Dalmata Mentés

Perla próbaidős gazdis!

Az elmúlt hat hónapban hosszú utat járt be a fiatal dalmata származású keverék szuka kutya, Perla, aki két havonta költözött, de kálváriája lassan véget ér: 2017. július végén sikerült kihozni a szaporítótelepről sorstársával, Peggyvel együtt a pécsi kollégáinknak, ahol falkában élt, kutyatársain kívül semmit sem ismert a világból. Pécsett megkezdték egészségügyi ellátásukat, innen két hónap után tudtuk átvenni a szeptember közepén még mindig rettegő kutya párost, akik egymást hergelték, félelmükben, bizonytalanságukban folyamatosan ugattak és bizony csipkedtek is.

Perla

Perla

Két hónapig kupálódtak kutyakiképző kezei alatt, szépen oldódtak és a folyamatos tréningeknek hála lassan kinyíltak, megnyugodtak. December elején Perla a kutya falkából családi körülmények közé költözhetett ideiglenes befogadóhoz, ami szintén nagy lépés volt viszontagságos életében. Perla jól vizsgázott, hamar beilleszkedett a család életébe, élvezni kezdte az őt körülvevő emberek figyelmét, a lakásban élést annak minden szabályával együtt, az udvart, és a nagy közös sétákat.

Január elején több érdeklődője akadt Perlának, egy sokszereplős ismerkedés alkalmával találkozott először gazdijelöltjeivel, akikkel az első pillanattól megvolt az a bizonyos összhang. Leendő családjának minden tagja megismerte őt, és egyöntetűen mellette döntöttek, megtervezték, hogyan fogják elősegíteni a beilleszkedést.

Perla

Perla

Az elmúlt hetekben többször meglátogatták Perlát ideiglenes befogadójánál, időt nem sajnálva szoktatták magukhoz az előéletéből adódóan félős kutyát. A negyedik találkozón már felszabadultan játszott leendő kisgazdijával, pénteken pedig, mely az ötödik találkozó volt, már csóválva üdvözölte őket, a séta után hazavihették, új lakhelyén írtuk alá a próbaidős szerződést.

Perla lakásban fog élni, sok foglalkozással, értő gondoskodással körülvéve. Az utca végéből egy kiserdő nyílik, a környéken sok a sétáltatási, mozgatási lehetőség és mielőbb elkezdik a kutyaiskolát is, hogy ezzel is elősegítsék Perla beilleszkedését a városi életbe, kezelhető, nyugodt, kiránduló, sétáló, futótárs, családtag váljon belőle. A gazdijelöltekkel tartjuk a kapcsolatot, drukkolunk, hogy minden rendben menjen, híreit továbbra is közzétesszük.

Perla

Perla

Beszámolók Perla gazdijelöljeitől a többszöri ismerkedésekről:

“Készültünk jutifaliból. Az utcán még erősíteni kellett, sokat kommunikáltunk vele, jutalmaztuk, dicsértük. Szép lassan oldódott.
A réten már aktív volt, húzott, futottunk is egyet. Érdeklődő volt és kíváncsi. Olykor persze ment volna a feje után, de hívásra a mi irányunkra váltott. Ott kint már többet lelkiztünk vele. Leültünk hozzá és simogattuk, folyamatosan beszéltünk hozzá. Lassanként oldódott, de nem szépítem, érezhetően bizalmatlan. Úgy érzem az elmúlt időszak sok változására reagál így. Vágyik már az állandóságra”

Perla

Perla

“A mai látogatásunkról: Perla sokkal felszabadultabban fogadott bennünket. Volt az elején egy-két vakkantás, viszont már farkcsóválással köszönöntött bennünket, láthatóan felismert. Bátran odaszaladt hozzánk megszaglászni, szinte azonnal pacsival köszönt
A kutyahaverok sokat lendítenek a kedélyén és bátorságán. Itthoni négylábú erősítés híján mi csak azt tehetjük, hogy újra és újra meglátogatjuk, hogy a költözésre a vadidegenekből kedves emberekké avanzsáljunk nála.”

“A séta ma abszolút pozitív élmény volt. A havat imádja. Közben mindannyiunkhoz odafutott, és a mi hívásunkra is visszatért a csatangolásból. A séta végén elbúcsúztunk tőle, mindhármunkhoz odaült és kérte a simit, adta a pacsit. Mi készen állunk arra, hogy pénteken Perla hozzánk költözzön.” 

Perla története weblapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szukak/Perla/

Dalmata Mentés