Dalmata Mentés

Perla gazdit keres!

2017.10.26. Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett tehát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik. 
Perla fiatal, két év körüli, kis termetű, fekete-fehér dalmata keverék szuka. Egészséges, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott.

Gondozója így ír róla: 

“Perla szépen lassan egyre nyitottabb a környezete felé. Bújós, kedves kutya, ha már bízik egy emberben.
Imád a lakásban lenni, feküdni a kanapén vagy egy fekhelyen, el se mozdul onnan, nem rosszalkodik. A kertben akkor szeret kint lenni, ha én is kimegyek hozzá, de kint is szépen viselkedik, eszébe se jut elszökni vagy ásni vagy bármi rosszat csinálni. Találkozott már mindenféle kutyával: kicsivel, naggyal, szukával, kannal; egyikkel sem volt semmi probléma. Óvatosan ismerkedik, nem tolakodó. Ha nem tetszik neki egy kutya, akkor inkább hozzám menekül és kér segítséget, de nem szól rá kutyákra.

Perla

Perla

Ritkán játszik, ő sose kezdeményez játékot, de ha valaki nagyon piszkálja, hogy játsszon vele, akkor egy idő után beadja a derekát és futkározik egy jót. Ha valami nem tetszik neki, vagy ha akar valamit, gyakran ugatással hozza ezt a tudtomra, de semmi agresszió nincs már a hangos követelőzés mögött.
Kevés idegennel találkozott eddig. Először a 16 éves húgommal találkozott: az elején nem ment közel hozzá, távolról nézte, néha még ugatott is. Mi mindezt figyelmen kívül hagytuk és rövid idő után már ott ült a húgom mellett és bújt hozzá, simogattatta magát. Sokat segített a többi kutya is, akik örültek a húgomnak, és megmutatták Perlának, hogy nem bántja senki és megbízhat az idegenben. Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes és tanulékony. 

Pórázon már nem esik pánikba és hajlandó jönni, naponta teszek vele rövid sétákat kettesben, hogy szokja. Kicsit félénken jön még, de egyre nyitottabb. 
Ha nincs vele Peggy, akkor visszafogottabb, de egyre jobban elboldogul egyedül is. Ha együtt vannak, már nem erősítik egymás félelmét, mivel kezdenek mindketten magabiztosabbak és nyitottabbak lenni. Lakásban nem ugat, ha kint történik valami. A kertben első hívásra jön, hallgat a nevére.”

Perla

Perla

Perla olyan Gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy ez a Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérlek, olvasd el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
Telefonos elérhetőségeink:
06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: Youtube

Dalmata Mentés