Dalmata Mentés

Pepita próbaidőre költözött!

Pepita számára is elérkezett végre a megfelelő gazdijelölt! Rengeteget várt ez a fiatal, jó természetű kan kutya, hogy végre új családba kerülve megismerhesse, milyen jó dolga lehet egy gazdisodó kutyának.

Jelöltjei rengetegszer találkoztak Pepitával és módszeresen próbáltuk felépíteni az újabb és újabb alkalmakat annak érdekében, hogy bármilyen környezetben és helyszínen jól tudják majd kezelni a kutyát. Pepita igazi munkakutya, nem volt könnyű közel kerülni hozzá és figyelmét a feladatteljesítési vágyról, illetve a jutalomfalatról átirányítani érdeklődőire, de kitartóan dolgoztunk ezen.

Pepita ideiglenes befogadói, a korábbi pöttyös-mentvény Orion gazdái is rengeteg energiát és időt öltek bele abba, hogy Pepita jól viselje a városi életet és körülményeket, ezúton is nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy ilyen jól kezelték és gardírozták őt!

Pepita

Pepita

A sokadik sikeres találkozó után nem láttuk akadályát annak, hogy Pepita is próbaidőre költözhessen gazdijelöltjeihez, hiszen több, mint fél éve került Egyesületünk gondozásába és nagyon vártuk már, hogy ő is révbe érhessen. Aláírtuk a szerződést és néhány óra múlva már meg is kaptuk az első híreket:

“Zökkenőmentesen hazasétáltunk a közös séta után. Bemutatkoztunk menet közben a zöldségesnél, ahol minden zöldet végigvizsgált. A lakásba érve mindent körbejárt és körbeszaglászott. A fekhelyét is felfedezte, bele is ült. Nem kellett sok idő, hogy Andris felinvitálja a kanapéra, ahol azonnal bújt és folyamatos dögönyözést kapott. A vacsora másodpercek alatt elfogyott, és nagy örömünkre többször is ivott. Elmentünk még egy nagy sétára, ahol nagyon jól viselkedett, a visszafele úton már kevesebbet húzott. Kíváncsiak várjuk, hogy viseli az este további részét és az éjszakát.”

Pepita

Pepita

“Az első este meglepően jól sikerült, se sírás, se bármiféle hiszti. Bevittük a hálószobába az ágyát, hogy ne érezze magát magányosan és pár kérés után bele is feküdt. 
Végigaludta az éjszakát, reggel úgy kellett felébreszteni. Andrissal nagyot sétáltak, miután hazaértek, háromszor felugrott az ágyba, de nagy sajnálatára nem maradhatott fent. 
Napközben nagyokat aludt, és többször is felfedeztük a környéket. A hétvégén nagy sétákra indulunk, kíváncsian várjuk azt is.”

Gazdijelöltjei már kinézték a kutyaiskolát is, ahol tovább folytatják Pepita okítását és elmélyítik kötődését. Drukkolunk, hogy minden rendben menjen a próbaidő alatt!

Pepita története: http://www.dalmatamentes.hu/pepita
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepita

Dalmata Mentés