Dalmata Mentés

Pepita ideiglenes befogadóhoz költözött

Legutóbbi felhívásunkra sok érdeklődő emailt kaptunk, ezúton is köszönjük megosztásaitokat!
Pepita lett az egyik szerencsés, aki az ünnepeket már ideiglenes befogadók szerető gondoskodásában tölthette.

Tavaly gazdisodott korábbi mentvényünk, Orion gazdái úgy gondolták, szívesen segítenének és mivel Orion már teljesen beilleszkedett, jól nevelt városi eb lett, elérkezettnek látták az időt, hogy kipróbálják ideiglenesen milyen az élet két kutyával. Pepita számára ez egy nagy lehetőség, mert ugyan rengeteget fejlődött, tanult eddigi befogadójánál, de a panziós falkás tartás után újabb lépcsőfok szocializációjában, hogy családi körülmények között, a figyelmen egyetlen kutyával osztozva várja, amíg rá is rátalál az álomgazdi!

Orion és Pepita

Orion és Pepita

Köszönjük a rengeteg ráfordított időt és foglalkozást, amit fél éven át előző befogadója biztosított Pepita számára, ez mind előnyére válik, és bízunk benne, hogy hamarosan megtaláljuk Pepita végleges gazdáját, akinek dolgát nagyban megkönnyíti az ideiglenes befogadók áldozatos önkéntes munkája!
Új helyén az első napok rendben zajlottak, olvassátok az ideiglenes befogadói beszámolóját!

“Sziasztok,
Hazaérkeztünk épségben, megmutattuk a helyét és most bátran fedezi fel a lakást és az ágyunkat is próbálja  Kicsit sirdogál néha, de egyébként egy tünemény.
Küldök pár képet és később is jelentkezünk még.”

Pepita

Pepita

“Sziasztok,
Küldünk pár sort Pepitáról így az első pár nap tapasztalata alapján.

Az első pillanattól kezdve Pepita nagyon bátor és érdeklődő, semmitől nem riad vissza. Még a városi zajok sem zavarják, a busz, villamos és autók zaja megszokottnak tűnik számára.

Mi sem kíméltük, ugyanis jött velünk mindenhová a karácsonyi családozások közepette és így rengeteg emberrel találkozott, de mindenkihez nyitottan és barátságosan áll hozzá, szívesen fogadja a simiket. Meglepő módon egészen jól hallgat ránk, látszik, hogy foglalkoztak vele.
Nagyon fogékony, könnyen tanul, a “járdát” elkezdtük mondani neki és elég hamar rájött a lényegre, sokszor magától le is ül, ezt szeretnénk is ha minél előbb megtanulná, hogy biztonságos legyen számára a városi kutyalét.

Pepita

Pepita

Futtatóban jól megy a visszahívás, szépen rohan vissza, cserébe kapja a jutifalatokat. Más kutyákkal is szépen játszik, de a legjobb dolog (mi pedig ezzel tudjuk legjobban lefárasztani) a labdázás. Nagyon szeret labdázni, szinte mindig vissza is hozza.
Orionnal egyelőre semleges a viszonyuk, nem nagyon játszanak egymással, de jól megvannak, együtt is szoktak aludni.
Bkv-n szépen utazik, a lábunk közé szoktatjuk utazás közben.
Az egyedüllétet egyelőre nem viseli túl jól, eddig egyszer hagytuk magára egy órára, de abból kb. felet sírt. Mi skype-on követtük a történéseket és rászoltunk, ha nagyon rázendített, a helyére küldük. Egy idő után abbahagyta, megnyugodott és elaludt.
Betti, Kristóf”

Pepita

Pepita

Pepita továbbra is gazdikereső, bővebb infó: http://www.dalmatamentes.hu/pepita
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepita/

Érdeklődéseteket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepita)
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés