Dalmata Mentés

Penny ideiglenes befogadóhoz költözött

Penny a harmadik szerencsés a pécsi mentésből, aki ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Kinga nem olyan régen fogadott tőlünk örökbe egy pöttyöst Codyt, aki továbbra is szuperül érzi magát. Sajnos azonban Cody-nak és Kingának nem olyan régen el kellett búcsúzniuk négylábú társuktól, amit mindketten nehezen viseltek. Mivel a gazdi azóta is nyomon követi és segíti munkánkat, úgy érezték eljött az idő, hogy egy újabb pöttyös ideiglenes befogadásával segítsenek nekünk. Penny-re esett a választásuk, aki nagyon hamar beilleszkedett a mindennapjaikba. Meg is kaptuk az első beszámolót, olvassátok szeretettel!

“Sziasztok!
Ma este 6 körül elhoztuk Pennyt . Simán beszállt a kocsiba, ahol nagyon szépen viselte az utat hazáig. Végig vagy feküdt rajtam, vagy felült egy kicsit nézelődni.
Mikor megérkeztünk és Cody meglátta Pennyt, még jobban örült nekem, mint szokott, de szerintem csak arra ment ki a játék, hogy őt simogassam és ne Pennyt 
Megszaglászták egymást, majd Penny gyorsan végig járta a lakást.A kanapé nagyon tetszik neki és a kiságy is a nappaliban 
Penny szinte el sem mozdult a szőnyegről és a kanapéról a sétáig, látszik, hogy meg van illetődve, ami nem is csoda, de hősként viselkedik.
Ha hívom, előbb utóbb odajön és engedi, hogy simogassam, de azért még tartózkodó kicsit.

Minimum egy órát sétáltunk este. Pórázon szépen megy, nagyon érdeklik a dolgok és a sok új szag.Az sem zavarta, hogy Cody elengedve futkorászik ő meg pórázon jön. Viszont minden hirtelen zajtól megrémül, legyen az egy nejlon zacskó, amit fúj a szél, vagy egy zászló, ami megzörren.
Szerencsére, ha biztatom, minden rendben és jön tovább de nagyon sok minden új még neki itt a városi létben. (még szirénázó mentő nem is jött  
A vacsorájukat is szépen megették, mindenki a saját kis tálkájából, illetve Penny félig a kezemből.
Cody elvonult utána a fekhelyére pihenni (séta után nem kérdés nála, hogy eljött az alvás ideje:) Penny meg megint megcélozta a kiságyat és bekuckózott.
Eddig minden jó, remélem az éjszaka is jól telik és Penny a napok múlásával kicsit felenged és rájön, hogy nálam nincs mitől tartania, nagyon vigyázunk rá Codyval. 

Továbbra is várja az álomgazdit!

Penny 1,5 év körüli, fiatal, dalmata származásához képest nagyon kis termetű szuka kutya.
Kedves, bújós, előéletéből adódóan eleinte bizalmatlan, a hirtelen mozdulatoktól még megijed, de keresi a kapcsolatot, vágyik az ember társaságára, a szeretetre, foglalkozásra.
Barátságos, de ijedős természete miatt nem való nagy családba, nem javasoljuk kisebb gyerekek mellé. Falattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes, elég érzékeny, könnyen le lehet tiltani bármiről, viszont kioldani már nehezebb ha megijed valamitől. Lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, a kanapét teljes természetességgel használja első pillanattól kezdve gondozójánál.
Nem túl izgága, inkább nyugodt kanapé kutya típus.

Szüksége van a stabil kapcsolatra az emberekkel ahhoz, hogy együttműködjön, mert van benne még félelem, de ha ez a kapcsolat kialakult, akkor teljesen kezelhető, cuki, bújós kutya. Saját gazda kell neki ahhoz, hogy felszabadult kutya lehessen!
A kutyákkal való kapcsolata nem tökéletes, kanokkal és a nála kisebb termetűekkel barátságos, de a nála nagyobb, határozottabb szukákra befeszül, hajlamos a csipkedésre.

Olyan gazdát keresünk számára, ahol részese lehet a család életének, jut neki megfelelő figyelem, szeretet, gondoskodás, amit eddigi életében nélkülöznie kellett.
Penny oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű szuka kutya.
Lakásba vagy kertes házba egyaránt örökbe fogadható.

Penny

Penny jellemzése, történetehttp://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Penny) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés