Dalmata Mentés

Örökbe fogadott kutyusok

A próbaidők lejártak, aláírtuk az örökbe fogadási szerződést, így hivatalosan is gazdisak lettek: Kira, Winnie, Saci.

Kira az ivartalanítását követően visszaköltözhetett első ideiglenes befogadóihoz, ahol már nagyon várták! Lunával, a másik barna pöttyös örökbe fogadott dalmatájukkal nagyon jó pajtások lettek korábban is, és örömmel fogadták egymást.
A műtétet leendő családja állta, a lábadozást ideiglenes befogadójánál töltötte, köszönet a gondoskodásért Milka/Marci gazdinak, aki segített átvészelni az ideiglenes állapotot.
A család lakáshelyzete is rendeződött, így már akadálytalanná vált Kira végleges örökbe fogadása, amelyet szerződéssel hitelesítettünk.

Emlékezésül: Kirát 2012. decemberében adták le az ózdi menhelyre. Innen hoztuk el, gondozásunkba vettük. Beoltattuk, ivartalaníttattuk. Ideiglenes befogadóinál nagy összhangra lelt nemrég befogadott másik pöttyösükkel. Három kistestű kutyatárssal és dalmata barátnőjével él együtt, gazdái sokat foglalkoznak, kirándulnak velük. Kutyaiskola meglátogatása is a közeli tervekben szerepel, hogy a lányok iszonyatos mozgásigénye mellett a szellemi lefárasztásuk is meglegyen.

 

Saci/Pötyi próbaideje bőven lejárt, örökbe fogadását szerződéssel véglegesítettük.

Emlékezésül: 2012.novemberében került gondozásunkba a távoli menhelyről. Rossz kondícióban, soványan, bolhásan, betegen, fagyoskodva töltötte napjait a talált kutyus. Gondozásunkba vettük, kikezeltettük, beoltattuk, ivartalaníttattuk. Befogadójánál hamar megmutatkozott csodás, kedves jelleme. Felépült, megerősödött. Ideiglenes befogadója megszerette, és úgy döntött nem adja már másnak sosem. Együttélésük napról napra csiszolódott, jelenleg kiképzővel tréningelnek, hogy még gondtalanabbul teljenek a boldog kutyás napok.

Saci Pötyi lett, több fotója galériájában található: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/Saci/

 

Winnie március elején költözött el, korábbi örökbe fogadónkhoz. Tenor, a tavaly ilyenkor gazdára talált fiatal kutyus lett a társa, jó barátja. A próbaidő alatt folyamatosan kaptuk róla a híreket, és továbbra is tartjuk a kapcsolatot a gazdikkal. Örökbe fogadását szerződéssel véglegesítettük.

Március végi “jelentés”:
“A Tenor szerencsére meggyógyult,és lassan megbékél a trónfosztással is.
Winnie egy aranyos hízelgő baba lett, legalábbis velem, /gazdiapuval még tartózkodó/. Egy hete, hogy bátorságom lett elengedni, de igazán semmi probléma nem volt vele, szépen visszahívható volt . Hatalmasat kergetőztek Tenorral a hasukig érő hóban . Az erdőben nagyot sétáltunk ,izgalmas volt a sok szaginger. Itthon kellemesen elheverésznek ebben tavaszi télben, a jó meleg lakásban. Történt hogy elmentünk egy pár órára hazulról, akkor aztán elszabadult a pokol . Elolvasták
az alsó polcon tartott jegyzeteimet, a díszpárnák, a papucsok a kanapéjukon és olyan ártatlan képpel néztek mintha semmi közük nem lenne hozzá. Igazán nem tudtunk haragudni ,fogtam lefényképeztem. Azóta óvintézkedéseket teszünk /amit lehet elteszünk/ de mindig akad valami ami elérhető közelségben van ,és érdekesebb mint a játékaik. Már nagyon várjuk az igazi tavaszt , hogy a kertben nagyokat lehessen rohangászni és a hasunkat a napon önfeledten süttetni.”

Április közepén érkezett hír:
“A kutyikák köszönik jól vannak. Amióta jó idő van, naponta nyargalásznak a mezőn, és az erdőben. Winnie szinte ujjászületik. A patakba csobbanást soha nem hagyja ki, ugrál benne ki-be mint egy béka.”

Winnie hosszú utat járt be, de nagyon bízunk benne, hogy megtalálta a végleges, szerető, gondoskodó családot, ahonnan már nem kell többé elköltöznie és boldog, felszabadult kutya lehet!