Dalmata Mentés

Oriont gondozásunkba vettük

Február elején érkezett egyesületünkhöz a telefon hívás, költözés miatt kerestek sürgősen másik gazdát Folti néven ennek a fiatal dalmata kannak. Két hét nem sok idő, szerencsére hamar akadt ideiglenes befogadó. Zápor gazdik az ő örökbe fogadása óta eltelt két év alatt belemélyedtek a kutyás életbe, kiképzői tapasztalatot szereztek és a hirdetésünk láttán úgy döntöttek elvállalják a tőlük nem messze lévő kutya ideiglenes gondozását. Leegyeztettük a részleteket és el is kezdték a felkészülést. A debreceni kutyás ismerőseiktől kaptak kutyaházat és szorgos segítő kezekkel megerősítették a kerítést, hogy szökésbiztos legyen a kutya helye, mivel ő nem fogja érteni miért kell elköltöznie neki is.
Szombaton elmentek érte, már nem lett volna sokáig helye, hétfőn már az új tulajok veszik át a házat. A tulajdonos lemondott róla az egyesület javára. Az első percek nem voltak éppen felhőtlenek, a kutya elég stresszes volt, nehezen engedte megfogni magát, de az autózást jól viselte annak ellenére, hogy most utazott így először.
Másnapra sokat oldódott, Záporral és a család szuka kutyusával is találkozott. Szocializációs tréningjét megkezdték vele, egészségügyi állapotának és viselkedésének felmérése folyamatban van, várhatóan 1-2 héten belül lesz gazdikereső, a híreit folyamatosan közzé fogjuk tenni.

Orion

Orion


Orion nevet kapta ideiglenes befogadóitól a Dalmata Fajtamentés gondozásában
http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/