Dalmata Mentés

Orion, próbaidős gazdis dalmatánk friss hírei

Olvassátok a gazdik szavait! 🙂

“Eltelt az első két közös hét Orionnal. Már Pomázról hazafelé, a piros lámpánál is kiabáltak át a másik kocsiból, hogy milyen csodálatos kutya és gratuláltak hozzá. Így jött hozzánk Orion.

Egy hét alatt is rengeteg változás látszik rajta. Elképesztő az, amennyire imádja az emberek közelségét és már ennyi idő alatt észrevettük, hogy egyre jobban kötődik hozzánk.
Ahhoz képest, hogy először negyed órába telt beimádkozni a lépcsőházba, mára pontosan tudja melyik kapulajban kell megállni. A kutyákkal nagyon barátságos, imád játszani.

Az első nap kicsit félszegen szimatolta körbe a lakást, de játékkal és jutifalattal fel tudtuk oldani hamar. Pár nappal később már Kristóffal ment munkába. Ekkor villamosozott először, ami nagyon jól ment, azóta is imádja és észrevettük, hogy utazás közben megállás nélkül a városi tájat bámulja. Az első pár munkanapon még nem annyira találta a helyét az irodában, egy pillanatra sem tudott megnyugodni, de a hét végére már simán átaludta a munkaidő nagy részét. Amikor nem aludt, akkor pedig a többi “irodai kutyával” játszott, reméljük ez egy örök barátság kezdete lett.

Általánosságban egyre jobban kezdi felvenni a ritmusunkat és az életmódunkat. Még felpattan néha, ha mi megmozdulunk és borzasztóan húz pórázon, de a kutyasulival majd ez is javulni fog. Látszik rajta, hogy az elmúlt hónapokban foglalkoztak vele és az is, hogy okos kutya, fogékony a tanulásra.
Mi is próbálunk egy-két dolgot tanítgatni neki, amíg nem megyünk suliba. A két legfontosabb, hogy utcáról ne egyen (sajnos rengeteg kaját elszórnak az emberek és ő előszeretettel megpróbálja ezeket megenni, mi meg folyamatosan halásszuk ki a szájából), a másik pedig a járdaszegélynél való megállás.
A gyerekek simijét is kedvesen fogadja. Ha meghallja, hogy a lépcsőházban matatnak, egyből jelez.

Voltunk a Normafán kirándulni is, amit nagyon élvezett. A buszúton felrakta a két melső lábát a combunkra, hogy ő is mindent jól lásson, nehogy lemaradjon valamiről véletlenül:) Valamiért ezt a felugrálást imádja egyébként, szerintünk órákig képes lenne félig az ölünkben ülve/állva maradni, ha simizzük. Az irodában is folyamatosan ezt játsza

Kristóf dolgozott egy reklámfilm forgatáson is, ahová magával vitte és végül úgy alakultak a dolgok, hogy szerepelt az egyik jelenetben. Szerintünk ezek után tuti befutó lesz a reklám

A kutyafuttatóban annyira nem köti le a labdázás, 1-2 dobás után megunja, de a többi kutyával nagyon szeret játszani. Ha hívjuk figyel ránk, visszajön, viszont ha más kutya is van képes elfelejteni minket.

Jövő héten a közös futást is kipróbáljuk, reméljük az is tetszeni fog neki:)”

Orion fényképes története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/

Orion és a többi kutyánk életét is nyomon követhetitek fórumunkon, ahol még több képet találtok.
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623
Dalmata Mentés

Orion

Orion