Dalmata Mentés

Orion első hete

Orion tanul, van mit…a videon éppen a falat szépen elvételét tanulja
Az első hét tanulságai: nagyon is reálisan látszik, hogy megint egy tipikus esettel van dolgunk.
Igaz, hogy előző gazdája azt mondta a kutya nagyon barátságos és a gyerekkel szokott játszani az udvaron, de valószínűleg az emlékeiről beszélt, nem a jelenről. Azon emlékeiről, amikor Orion még kölyök volt és a 7-8 éves gyereket nem döntötte fel méreteivel, és érdeklődő volt a szomszéd kutyáival is. Így, hogy elmúlt másfél éves, és elérte egy felnőtt kan súlyát, erejét, ezzel együtt mozgásigényét, hormonálisan is beérett, foglalkozni kellett volna vele, napi szinten lemozgatni és nevelgetni, sétáltatni, megtanítani neki hogy mit szabad és mit nem. Akkor a kertet sem tette volna tönkre, ahogyan sérelmezték is, hallgatna a szóra, behívható és valóban nyitott lehetne az emberek felé, barátságos négylábú társai felé is.
Orion heves, érzékeny, de domináns fajtársaival is. Tele van frusztrációval, levezetetlen energiákkal és iszonyatos mehetnékkel. Nem is buta, ahogyan a dalmatákról sokszor feltételezik, elleste hogyan kell nyitni a kaput, a kennelt is megbontotta, a kerítést megmássza. Nem akar ő elszökni, csak világot szeretne látni, aztán ha megjön az ember, aki gondozza, már szalad is vissza, mert ő szeretne kötődni! Kedveskedik, bújik, csóvál, odanyomja magát az ember lábához erőteljesen. Ennek a kutyának szeretet és foglalkozás hiánya van, ez látszik minden megnyilvánulásából. Az a kutya, akit rendszeresen sétáltatnak, nem akar elmenni, neki erről fogalma sincsen, ő csak kíváncsi és megszokta, hogy magának kell megoldania az unatkozás kérdését. Sajnos ilyen “kicsapott” gazdikeresőkkel találkozunk az esetek 90%-ában, amikor jó kis feladat a körülményei áldozatául esett kutyából szalonképes gazdikeresőt faragni.
Orion szerencsés, mert fiatal, és most már jó kezekben van, ideiglenes befogadói következetesen elkezdték formálását, nevelgetését, amit majd egy gondos gazdi feladata lesz folytatni. Cserébe pedig egy nagyon ragaszkodó, hálás, egészséges, gyönyörű eb lehet a társa!
Állatorvosnál is jártunk Orionnal, kapott féreghajtót, ellenőriztettük a chipjét, minden rendben az egészségével, így jövő hétre kaptunk időpontot ivartalanításra. Hamarosan gazdikereső lesz.
http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/

Orion és a falat

12746429_972803656106530_758794474_n

Orion