Dalmata Mentés

Ne vásárolj szaporítótól!

A szombati TV2 riport után égnek a vonalaink, rengeteg az érdeklődő irányunkba mind telefonon, mind emailben.

A kabai kutyák elhozatalával óriási feladatot és felelősséget vállaltunk, melynek teljesítése nem egyszerű dolog. Nagyon kis csapattal dolgozunk, összesen 3 tagunk intézi az ügyeket, miközben a kutyák többségének ellátása, gondozása, állatorvoshoz cipelése is rájuk hárul.
Egy hónapja már, hogy az Állatvédőrség segítségével kimentettünk 14 kutyát rettenetes körülmények közül. Nélkülük ez nem sikerült volna, hisz mi nagyon kicsik vagyunk egy ekkora mentéshez. Az Állatvédőrség csapata és hatékony módszere adta meg nekünk a lehetőséget, hogy bebizonyítsuk, hogy bár kicsik vagyunk, kevesen vagyunk, mégis jól szervezetten és hozzáértően csináljuk dolgunkat és segítünk a bajba jutott állatokon.
Ezúton köszönjük az Állatvédőrségnek, hogy a kezdetektől segítik munkánkat, hogy általuk megvalósulhatott ez a nagyszabású mentés és oly sok támogatást nyújtanak nekünk továbbra is, nem hagytak minket magunkra.

Minden érdeklődőt, támogatót kérünk, legyenek türelemmel irányunkba, mert ahogy majdnem minden posztban, hirdetésben leírjuk, nagyon kevesen vagyunk és egyszerűen nem tudunk minden egyes megkeresésre, facebook-posztra, emailre azonnal válaszolni. Mindhárom tagunk napi 8 órás főállásban dolgozik, család és háztartás mellett végzi dolgát, magánéletüket, családjukat háttérbe szorítva több kutyának az ellátását gondozását is ők végzik minden egyes nap. Sokszor csak késő este jutnak el a számítógépig, szerkesztik a híreket éjszakába nyúlóan, egyeztetnek a következő állatorvosi vizitről, a következő napok teendőiről.

Épp ez okból továbbra is szívesen fogadunk minden segítő szándékot, támogatást, mely előrébb visz minket és megkönnyíti munkánkat.
Az állatvédelem és mentés nem egyszerű feladat, de ha összefogunk, akkor sok mindenre képesek vagyunk!!

A TV riport reméljük egy jó kezdete volt annak, hogy néhány ember feleszméljen, milyen kétségbeejtő a helyzet az állatvédelem terén. Rengeteg a szaporító, akik hamis hirdetésekkel hitegetik az embert, hogy minél nagyobb hasznot tudjanak húzni szerencsétlen állatok sorsából. Rendszerint a tőlük vásárolt állatok férgesek, betegek, génhibásak, oltatlanok és semmilyen állatorvosi ellátásban nem részesültek soha. Sok esetben még az is előfordul, hogy nem is fajtatiszták, mely adott esetben nem tűnik fel még később sem.
Legyünk körültekintőek és biztosak abban, hogy olyan helyről vásárolunk kutyát, ami megfelel minden kívánalomnak, figyeljünk az apró részletekre és inkább forduljunk egy jó nevű tenyésztőhöz, vagy fogadjunk örökbe menhelyről, állatvédelmi szervezetektől, ahol többszöri ismerkedéssel minden apró részletre kitérhetünk és a saját igényeinknek megfelelően választhatunk számunkra társat hosszú évekre.

Egy kutya élőlény, akiért egész életére vonatkozóan felelősséggel tartozunk. Racionálisan, saját életberendezkedésünket, igényeinket, korlátainkat és lehetőségeinket ismerve válasszuk hát magunk mellé ezt a hűséges társat, ez a kölcsönös boldog együttélés záloga, melyet kutyánk egész életében meghálál önzetlen szeretetével.

Köszönjük, hogy támogatjátok és segítitek munkánkat!

A Dalmata Mentés Csapata

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/141420_disznoolban_kinoztak_a_kutyakat.html