Dalmata Mentés

Molly, 4 éves dalmata szuka gazdira talált!

Közvetített gazdikeresőnk, a bájos Molly is megtalálta álmai otthonát! Családja kereste meg egyesületünket januárban, hogy segítsünk elhelyezésében, mivel körülményeik drasztikus megváltozása miatt minimális idő jutott az embercentrikus, aktív kutyára. Fájó szívvel ugyan, de olyan otthont kerestek számára, ahol ő lehet a gazdik szeme fénye, és megkaphatja mindazt a foglalkozást, szeretetet és törődést, amelyet ők nem tudtak biztosítani számára. Megbeszéltük a hirdetés részleteit, abszolút együttműködtek, Molly ivartalanítását is megoldottuk.
Néhány hét múlva Budapestről érdeklődött iránta egy család hirdetéseinkre jelentkezve – vállalva a több mint 200 km-es utazást -, a márciusi hosszúhétvégén meg is látogatták Mollyt.

Molly

Molly

Az első találkozó is jól zajlott (helyi önkéntesünk részvételével), a félénk, bátortalan dalmata hölgy szépen nyitott Lászlóék felé, a közös sétán figyelt rájuk. Másnap már boldogan köszöntötte leendő családját, majd a szükséges dokumentumok kitöltését követően együtt indultak útnak új otthona irányába.

Molly úton új otthonába

Molly úton új otthonába

A beilleszkedés kezdeti izgalmai fokozatosan alábbhagytak, Molly megszokta új környezetét, és azóta is hatalmas lelkesedéssel vesz részt a család mindennapi életében. Fogadjátok szeretettel a gazdik beszámolóját:

“Kedves Dalmatamentők!

Már akartunk jelentkezni, de a csoda, ami velünk történt lekötötte minden időnket. :)
Remélem, Molly megtalálta megfelelő gazdiját. 
Az első napok izgulósan teltek, legfőképpen Molly részéről, de szerintem az elmúlt napokban nagyon sokat oldódott.
Szomszédunkban két kutyus is van, akik először fenntartásokkal, de később már “haverként” fogadták Mollyt. És Ő is elfogadta őket. Az utcánkban lévő kutyusokkal is egyre közelebbi a kapcsolat, ahogy egyre többször találkoznak egymással.
Sokat volt velem, de Zita is kivette részét a beilleszkedésben. Minden reggel minimum 30 perces sétával kezdünk, amit nagyon élvez. Este is hasonló menetidővel abszolváljuk a lefekvés előtti időszakot. Többször volt velem munkaügyben, nagyon szereti az autókázást, és kezdi megszokni/elfogadni, hogy ha egyedül marad az autóban pár percre, akkor nem hagyjuk ott, csak épp dolgunk van. 

Molly

Molly

A napi rutint is egyre jobban megérti, és elfogadja. Egyre ritkább a remegése, ami az elején egy kicsit aggasztó volt. Teljesen szobatiszta, amitől szintén tartottunk egy picit, de időben jelez, és nem piszkít be a házba. Egyre jobban egymásra találunk, jelzi ha pocak simire van szüksége, vagy éppen csak ki szeretne menni egy kicsit sétálni.
Jó látni, hogy élvezi a sétáinkat. Jó érzés látni, amikor egy-egy séta alkalmával úgy érzi, hogy övé az egész utca, és keresztbe kasul rohangál, és ahogy egy bizonyos távolságot elér, megáll, visszanéz és figyeli, hogy vele vagyunk e még :).
Meglepett, de már az ötödik napon tesztelési jelleggel póráz nélkül sétáltam vele, 20 méternél messzebb soha nem ment el, és jelzésre mindig visszajött hozzám. 
Nagyon élvezi a törődést, és igényli is, amiben nincs hiányérzete.

Molly

Molly

Hétvégén a fiaim is velünk voltak. Zsombor fiam éjjel vele aludt egy ágyban, aminek Molly nagyon örült! :)
az elmúlt két napban, ahogy egyre “melegebb” volt felszínre kerültek a szagok, amiket Molly nagy előszeretettel próbált dekódolni, egyre jobban érzi magáénak a környezetet, egyre jobban megismeri a területét.
Érdekes volt megtapasztalni, hogy vannak helyek, állatok (macskák, kutyák), akikkel már az elején jól kijön, de vannak, akikkel még ismerkedési fázisban vannak csak.

Molly

Molly

Élvezi az életet, és mi is nagyon élvezzük a jelenlétét minden tekintetben.
Minden egyes séta, minden egyes találkozás, mindannyiunk számára “terápiás” jelleggel bír. Mi élvezzük, hogy velünk van és örül nekünk, és látjuk érezzük, hogy Ő is hasonlóan érez irántunk!!!!! :)
Szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy ilyen csodával lehetünk gazdagabbak!
Zita, Laci”

Mi pedig köszönjük, hogy vigyáztok rá! Hosszú, boldog életet kívánunk Mollynak új családjában!

Molly története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/molly_pecs/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Molly_pecs/

Dalmata Mentés