Dalmata Mentés

Mind a hat kölyök megbetegedett – kórházba kerültek, két kölyök állapota súlyos!

A pécsi mentésből három hete átvett kölykök mindegyike sorban megbetegedett, egyikük állapota válságos volt egész hétvégén, az állatorvosok bent voltak vele a kórházban rendelési időn kívül vigyázták, és megtettek mindent érte, mi sem látogathattuk. Az életveszélyen talán már túl van a kis kölyök szuka, de nagyon legyengült, kis kan társával még nem mehettek vissza gondozójukhoz sajnos, infúziót kapnak folyamatosan.

Pécsi kölyök

Nagyon szomorú, hogy ez történik velük, ennek mind az az oka, hogy a szaporító semmilyen állatorvosi kezelésben, megelőzésben nem részesíti még a felnőtt kutyáit sem, a kölyköket sem. Még féreghajtót, a kötelező chipet és oltást sem kapták meg nála, nemhogy ami még fontosabb lenne, a mindenféle elkapható betegségek ellen pár hetes korban javasolt védőoltásokat. Bele sem szeretnénk gondolni hány korábbi sorstársukat vásárolhatták meg a szaporítótól, és kerülhettek otthon új gazdáiknál is hasonló, kétségbeejtő helyzetbe. Soha ne vásároljatok szaporítótól, mert aki megteszi, támogatja ezt a szörnyűséget, pár hetes, hónapos kölykök szenvedik meg az emberi felelőtlenséget!

Pécsi kölyök

Sajnos hiába kapták meg Pécsen az első kombi oltást, szervezetük semmilyen védettséggel nem rendelkezett, így alakulhatott ki ez a lesújtó helyzet. Életveszélyes állapota miatt egész hétvégén nagyon aggódtunk a kis szukáért, hajszálon múlott, hogy nem veszítettük el még így is, hogy már az első bágyadtságnál és hasmenésnél szaladtunk velük az állatorvoshoz.
Egy kiskutya ma már hazamehetett, kettő a kórházban maradt, másik három társukon csak enyhébb tünetek jelentkeztek, állatorvosi konzultációt követően számukra probiotikumot, immunerősítőt vásároltunk és etetésük is különös figyelmet igényel most. Bízunk benne, hogy őket nem veri le jobban a betegség.

A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, mindegyiküket karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak, nem látogathatók. Egyelőre egyikük sem gazdikeresők, oltási programjuk a vírusos betegség miatt tolódik. Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Pécsi kölykök számla

Pécsi kölykök számla

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Pécsi kölykök számla, gyógyszerek

Pécsi kölykök számla, gyógyszerek

Kérjük segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását! 

Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 59.961.- Ft és még kezelés alatt állnak a kölykök, még további állatorvosi számlákat várunk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni.
Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés