Dalmata Mentés

Maja gazdis!

2023.03.04. Maja gazdis!
Maja már másfél hónapja új családjában él, a beilleszkedés jól alakult. Mindig nehéz az első pár hét a kutyának és az gazdiknak egyaránt, a kezdeti nehézségeket szépen megugrották együtt. Új gazdija nagyon lelkiismeretesen kezeli a hozott bőrproblémát, rendszeresen járnak az állatorvoshoz és betűről betűre követik annak előírásait az allergiás tünetek legyőzésére. Nem könnyű futam ez, de a gazdi nagyon eltökélt, hogy Majának mindent megadjon, a teljesen egészséges életet beleértve. A héten együtt vittük el Maját az ivartalanítási műtétre, és aláírtuk az örökbeadási szerződést. Maja családi körben lábadozik a kötelező kör után, majd folytatják az allergia kezelést és már kinézték a kutyakiképzési lehetőséget is Maja korábbi előéletéből adódó félelmeinek teljes feloldására és a stabil visszahívhatóság fejlesztésére.

Gazdijának egy hónapos beszámolóját olvashatjátok:
“Maja egyre jobban szokja az új környezetetét és életét. 🙂 Próbálom kialakítani most, hogy heti 3 napot kelljen csak otthon maradnia, míg én dolgozom, utána pedig egy nap jön velem irodába, egy nap pedig Anyukámmal van, akivel szerencsére szintén egyre jobban alakul kapcsolatuk.
Mikor náluk vagyunk, már hívja őt is játzsani, és végtelen bújócskázásokba/kergetőzésbe tud vele kezdeni. Az otthonmaradós napokon, miután hazaérek elmegyünk sétálni egy nagyot. Egyre nagyobb távokat teszünk meg és Maja is egyre szebben sétál pórázon, bár azért még sok mindent kell tanulnia.
A visszahívás még nem igazán megy, sokszor szelektív a hallása. Bár ebben is sokat javult de ezen a téren még sokat kell fejlődnie, mielőtt elkezdődne a póráz nélküli futtatást, amit már most látok, hogy imádni fog.
A kertben is elképesztően gyorsan tud futni mikor hazaérek és kiengedem 🙂 Viszont sétáltatás közben az emberekre és a kutyákra is egyre jobban reagál. A barátkozós kutyusokkal ő is nagyon barátságos és mindig csak játékba elegyedne, egyre kevesebbszer is ijed már meg.
És ugyanígy alakul a bizalma az emberekkel is, már nem farkát behúzva, minél gyorsabban elhaladni a cél, hanem ott is próbál menni és ismerkedni. Ez az irodában is jól látszódik, ott azért sok ember sürög-forog körülöttünk, de már az ajtónyitásokra sem ugat és megy körbeszaglászni mindenkit, bár továbbra sem a simogatásért kunyizós fajta, de ez nekem még tetszik is. 🙂
Múlt hétvégén volunk unokahugoméknál, és a gyerekekkel is nagyon szépen viselkedett. Fél szemem persze rajta volt és a közelben, de főleg a lányok sétáltatták és egyből érezte, más erőviszonoyok vannak, mert Fofi pl valószínűleg még könyebb is nála, de egyáltalán nem húzta, nagyon okosan és szépen sétált.
Tényleg a leglényegesebb tapasztalás, hogy egyre jobban oldódik fel, már a visszafelegetés is simán megy nála. Jó ezt nagyon látni, bár még mindig van mit feloldani benne.
Az még szerintem mindig nincs meg neki, hogyha el is megyek, vagy otthon marad Anyuval, akkor is visszajövök a nap végén. 🙂 Anyu elmondása szerint, amikor itthagyom náluk és elmegyek, akkor megy a vérigsértődés, hozzá se lehet szólni és játszani sem akar. 😀 De mikor hazaérek, és túl vagyunk az örömön, már egyből anyához megy hogy játszanak kicsit.
Nagyon kis lökött tud lenni, de rendkívül mulatságos és bearanyozza mindenki életét.
Az allergiájával még kzdünk, most szombaton fel is fogom vinni Zsombor doktorhoz, lehet antibiotikumos kezelésre lesz szüksége. Nem vakarozik annyir sokat, de továbra is piros a hasa és azért nyalogatja, de legtöbbször szólok neki hogy nem szabad és abbahagyja.
Márciusban szeretném elintézni mostmár neki az ivartalanítást. Ebben ha tudnátok még segíteni azt nagyon megköszönném, és akkor ha lehetne akkor meg is történhetne az átiratás.
Szóval így vagyunk most egy hónap után, csatolok pár képet, egyre több lehetőségem van már fotózn is. 🙂
Remélem ti is jól vagytok, és minden kutyus rendben a helyére kerül, akiknek segíteni tudtok. 🙂
Legyen szép hétvégétek!”

Maja története: www.dalmatamentes.hu/maja
Maja fotói: https://photos.app.goo.gl/W4MshQLGgdC6Baje7

Dalmata Mentés