Dalmata Mentés

Lilivel állatorvosnál jártunk – Szívféreg-tesztje pozitív lett!

Lili, a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről átvett idős dalmata szuka múlt hétvégén került gondozásunkba. A tündéri öreglány hamar megszokta új helyét és gondozóit is, nem győzi begyűjteni a simiket, amerre jár. Húsvét lévén várnunk kellett az ilyenkor szokásos állatorvosi körrel, melyre szerdán keríthettünk sort. Lili 9 éves korához képest jó állapotban van: fogai szépek, fülei tiszták, vérképe ideális (vese- és májfunkciói is rendben vannak). Törzsén szőre foltokban kihullott, ez lehet a korábbi rendszeres elletés és/vagy a hiányos táplálás, vitaminhiány miatt is, de allergia is lehet. Gondozói gyógysamponos fürdetésben részesítették, mi pedig megrendeltük számára a speciális tápot.

És itt jön a feketeleves: Lili szívféreg-tesztje pozitív lett! Pontosabb vizsgálatokért pénteken újra ellátogattak a rendelőbe, a mellkas-röntgen és az ultrahang kimutatta, hogy Lili szíve tiszta, ám a tüdejében a képalkotó felvételeken is látható férgek éldegélnek! Külső, látható tünetek hiányában mentünk biztosra, mikor kértük e vizsgálatokat is. Nem lehetünk elég óvatosak, hiszen ez a komoly betegség – kezelés nélkül – életveszélyes bármely kutyára nézve!

Rengetegen jelentkeztek Lilire, míg a gyepmesteri telepen volt – az ingyen kutya persze mindenkinek kellett, pláne, hogy fajtatiszta dalmata. Ajándékba a gyereknek vagy kinti kutyának a kertbe, mert „elfér a másik kutya mellett”. Lili legnagyobb szerencséjére nem adták ki másnak, gondozásunkba vehettük, és így derült fény súlyos állapotára is! Első kézből megkaptuk ugyanis, hogy „a fajtamentésnek azért kell a kutya, mert kell a lóvé”… Nem, nem nekünk kell Lili, pont, hogy fordítva: szigorú rendszerünk részeként kivizsgáltatjuk a gondozásunkba kerülő kutyákat, és megkezdjük a szükséges kezeléseket, hogy meggyógyulhassanak.

Lili gazdikereső, a feltárt férgesség kezelhető, ha a leendő gazdi vállalja az előírt gyógykezelést, akkor nem fertőz. Időközönként tesztelni kell a gyógyszeres kezelés eredményességét – mindezeket vállalva lehet jelentkezni rá.

Szőrhiány, kopás Lili testén

Szőrhiány, kopás Lili testén

Vajon hányan vitték volna el állatorvoshoz a több tízezer forintos speciális vizsgálatokra? Vajon hányan vállalták volna a heteken-hónapokon át tartó költséges kezeléssel együtt, a gyógyszerek pontos adagolásával, a rendszeres állatorvosi kontrollokkal és az idős korának megfelelő táplálással, ízületvédő, májvédő és egyéb kiegészítőkkel együtt?

Lili kezelését megkezdtük, gondozói kiemelt figyelemmel kísérik lépteit, viselkedését és hogylétét, hogy szükség esetén azonnal rohanni tudjanak vele az állatorvosi rendelőbe. Bizony, a tüdőben lakó élősködőktől megszabadulni hosszas és költséges folyamat, mely a kutyára is veszéllyel járhat, ha elzáródik egy ér.

Lili ellátásának és kezelésének költségeit a Ti segítségetekkel tudjuk csak előteremteni. Köszönjük, ha támogatjátok őt, minden forint számít. Kérjük, szorítsatok Lilinek, hogy mielőbb a gyógyulás útjára léphessen! (A számlákat megtekinthetitek adatlapján ITT.)

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
Paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
Közlemény: Lili

Lili oltott (veszettségi+kombinált), mikrochipes, féreghajtott 9 éves, kistermetű dalmata szuka (kb. 15 kg). Jelenleg Debrecenben él ideiglenes befogadónál. Lakásba és kertes házba egyaránt örökbe fogadható, utóbbi esetében házban bent lakással. Ismerkedni előzetes egyeztetést követően lehetséges, amelynek feltétele az emailes bemutatkozás és az azt követő telefonos egyeztetés.
A kutya örökbe fogadási szerződéssel fogadható örökbe, leinformálható, felelős gazdához. Aki állapota ismeretében is szeretné őt örökbe fogadni, vállalva a gyógyszeres kezelését és a kontrollokat, valamint az idősödő kutya igényeinek megfelelően tartani, kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeinken: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Lili) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés