Dalmata Mentés

Lapaj, a bájos dalmata öregúr hírei

2017. januárjában került gondozásunkba Lapaj, az idős dalmata kan. Hosszas állatorvosi kezelések kísérték útját, míg megérkezett hozzánk. Befogadója, Bori néni csodálatos szeretettel ápolta őt, időközben kapcsolatuk is hihetetlenül szorossá vált, így 15. életévéhez közeledve Lapaj ma is őrangyala szárnyai alatt éldegéli napjait, mi pedig a legnagyobb örömmel segítjük ellátását, hogy még sokáig élvezhessék egymás társaságát. 

Lapajnak érzékenysége miatt speciális diétára van szüksége, melytől a legkisebb eltérés is kellemetlen emésztési problémákhoz vezet nála. Ezt szem előtt tartva rendeltünk számára 2×14 kg minőségi halas tápot, emellé kúraszerűen májvédő tablettát is kap, melynek gyógynövénytartalma támogatja szervezetét. Ízületvédő készítménnyel is megleptük a kisöreget, továbbá a kullancs- és bolha elleni védelmet is biztosítjuk számára, így már biztonságosan sétálhatnak a közeli erdőn-mezőn. Lapaj nagyon jól érzi magát otthonában, kellemes időben még szaladgálni is kedve támad, nyugdíjas gazdijával fiatalon és fitten tartják egymást.

Lapaj

Lapaj

Kedves Dalmata Mentők!

Köszönöm szépen a visszajelzést. Próbáltam telefonon is elérni Önöket, hogy szóban is elmondjam: mennyire hálás vagyok a sok fontos küldeményért, de sajnos a telefonom teljességgel megbízhatatlan. Volt már szervízben is , mondták, hogy nagyon rossz állapotban van. Kisunokám leselejtezett készüléke, nem várható sok minden tőle-. Ezért nagyon örvendezek, hogy kaptam email címet. Remélem arra nem lesz szükség, hogy sürgősséggel kelljen jelentkeznem.
Lapajra nagyon vigyázok, mindent igyekszem előírásszerűen tenni. Elmondhatatlan, mekkora öröm, hogy ez az idős korában eldobott szegény állatka, milyen hálás és egyre felszabadultabb. Sokat dédelgetem, szeretgetem, rettentő jó étvágya van, viszont nagyon kell ügyelni az étkezésére, tekintve a hónapokig tartó krónikus bélgyulladását. Szigorú biológiai órája van! 
Kifejezhetetlenül sokat jelent, hogy minőségi tápot kaphat. Akkor gyógyult meg a hosszú bélbetegségből, amikor áttértünk erre a tápra.
És ugyanez a helyzet a kullancsokkal. Amióta ezt a cseppentőt kapja, nem volt kullancs benne, előtte volt olyan, hogy minden áldott nap 2-3 kullancsot szedtem össze, itt masiroztak a lakásban, vagy a Lapaj bőrébe fúródtak.(Sajnos, csak bokros, bozótos helyen tudunk sétálni, itt nemhogy járda, de még rendes út sincs.) Nagyon hálás vagyok, hogy megszabadulhattam ebből a rémálomból! 
Küldök 1-2 fotót Lapajról. Itt van velem a lakásban folyamatosan, mert nagyon fázik.
Túl sokat írok, bocsánat. 
Nagy szeretettel és tisztelettel küldöm hálás üdvözletemet:

Bori néni

Lapaj

Lapaj

Lapaj meghálálja a gondoskodást, elmondhatatlanul ragaszkodó, kedves kutyus, aki ki is követeli magának a figyelmet. A kályha mellett saját kiságyán szundikál, esténként pedig addig „magyaráz”, amíg Bori néni betakargatja.

„Lapaj egy végtelenül nyugodt kutyus, túlzottan is az. Az eredeti gazdájánál volt egy kis társa, akivel nagyon szerették egymást, gondolom az is hiányzik neki. Próbáltam megkeresni a kicsit, de azt mondták, meghalt annál, aki befogadta. Mindent megtennék, hogy még jobbá tegyem szegénykém életét. Az nagyon találó, hogy “bájos öregúr”, mert hiába olyan, mint egy kisgyerek, a szemébe nézve valami végtelen bölcsességet látok, a gyermeki kedves ártatlanság mellett. Annyira lehet szeretni! Csak lehet, hogy unatkozik, sétákon kívül itt a lakásban egész nap a helyén bóbiskol, csak néha jön elő, lesi, hátha kap 1-1 falatot.

A pociját nagyon szereti, de igyekszem következetesen betartani az étkezési időket: Reggel az 1- másfél órás séta – (időjárástól függ, mert erre nincs rendes út, csak sár, ha nincs fagy) – után kap kb. 2,5 dl száraz tápot, és utána 2 dl meleg marhahúslevest (kicsi husi- rizs-répa van benne), hogy meglegyen a folyadék az ízületvédőhöz, meg a száraz táphoz, mert vizet nem nagyon sokat iszik naturban, ha nem kap levest. Ilyenkor veszi be a májvédőt is. 
Délután almát eszünk, vagy szezon gyümölcsöt. Este az újabb 1 -másfél órás séta után kap kb 1,5 dl száraz tápot. Emellett a rend mellett soha nincs hasmenése. Változtatni nem lehet. Eleinte megpróbáltam, hasmenéssel reagált. 

Elmondhatatlanul hálás vagyok Lapaj ellátásáért. Köszönöm szépen, ezt nem győzöm ismételgetni.

Lapaj számla (2018.02.)

Lapaj számla (2018.02.)

Lapaj ellátását csak a Ti segítségetekkel tudjuk finanszírozni. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk számára a minőségi tápot, kiegészítőket és az időről-időre esedékes állatorvosi ellenőrzést (szemészeti vizsgálat, fogkőeltávolítás, stb.), szükségünk van a segítségetekre.

A decemberi spot-on számla 5.998 Ft, míg a februári számla összege 47.995 Ft lett – utóbbi 3 havi táp, spot on, fél évre elegendő ízületvédő és egy két hónapos kúrára elegendő májvédő költségeit teszi ki.

Lapaj számla (2017.12.)

Lapaj számla (2017.12.)

Kérjük, támogassátok Lapaj ellátását! Amennyiben módotokban áll, kérjük állítsatok be akár pár száz forintos állandó utalást Lapaj részére! Az adományozók teljes nevét kérés esetén szívesen közzétesszük, az adományokról és felhasználásukról rendszeresen hírt adunk, ahogy Lapaj adatlapján is láthatjátok.

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: Lapaj

Köszönjük!

Lapaj története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Lapaj/

Dalmata Mentés