Dalmata Mentés

Kajszi esélye az életre

Kajszi, az 5-6 év körüli dalmata keverék fiú január óta élt rabláncon a kiskunfélegyházi gyepmesteri telepen. Elég kevés információt sikerült kapnunk róla, ennek ellenére folyamatosan kerestük a lehetőséget (ideiglenes befogadót, végleges gazdát) számára. Többszöri megkeresésünk ellenére, sajnos csak néhány fotót küldtek még az első időkből, ezeken is jól látszott, hogy a kutya kedves, hízelgő.

Március közepén átvette őt a helyi menhely (itt adták neki a Szellő nevet), de rövid időn belül visszakerült a gyepmesteri telepre. Sajnos továbbra sem kaptunk róla új fényképeket és megbízható jellemzést sem tudtak prezentálni róla. Innentől kezdve meg voltak számlálva a napjai.
A gyepmesteri telepen nem tartják a kutyákat az idők végezetéig, altatás listára került.
Felkerestük egy helyi önkéntesünket, aki meglátogatta a kutyát, elbeszélése alapján az eb nagyon megviselt volt, de nem tűnt különösebben betegnek.
Ideiglenes befogadó továbbra sem jelentkezett rá, ezért úgy döntöttünk, hogy felvállaljuk az esetleges anyagi csődöt, jobb híján panzióban helyezzük el amíg nincs más, de nem hagyjuk, hogy elaltassák!
Hirdetésünkre reagálva egyik kedves önkéntesünk, Sipi elhozta őt a messzi vidéki gyepiről a fővárosba, ahol gondozásunkba vettük. Nagyon köszönjük a gyors intézkedést!

Teljesen ledöbbentünk a kutya látványán, többször egyeztettük a fényképeket, hogy valóban ugyanazt a kutyát vette át fuvarosunk, akiről a januári fényképeket kaptunk:

Kajszi januárban:

Kajszi májusban:

Egy kedves, de végtelenül szomorú, megtört kutya állt előttünk, megadva magát mindennek. Bármit lehetett csinálni vele, szó nélkül tűrte, hogy egyik autóból átpakoltuk a másikba. Ő már beletörődött, hogy orrfacsaró szaggal árasztja el a körülötte lévőket, szomorú szemeiből hála tükröződött irtózatosan piszkos bundája megsimogatására, egy kedves szóra.

Néhány napos megfigyelés után állatorvoshoz vittük. Beoltattuk, kapott microchipet, féreghajtót, lekezelték a bűzmirigyét és elneveztük Kajszinak hamvas jellegű, apró pettyes bundájáról.
Hátsó lábai rozogák, további állatorvosi kezelésre szorul!
Ideiglenes befogadójánál az első teendő vele kapcsolatban a kozmetikázás volt, megérkezésének másnapján sort kerítettünk rá. Kajszi már a fürdőkádban is nagyon jól érezte magát, tudta, hogy nemsokára megszabadul a rossz emlékeket idéző szagoktól.

Szépen tűrt minden egrecíroztatást. A fürdés és szőrápolás után kifejezetten kivirult, elkezdett feloldódni. A kozmetika során kipucolták a füleit, csoda, hogy még hallott egyáltalán. De még mennyire, hogy hall és nagyon okos is! Tud ülni, feküdni, hemperegni, mindezt némi jutalom falattal motiválva vezényszóra 1 nap alatt megtanulta!
Rettentően hálás, kedves, bújós, nyugodt kutya. Bármit megcsinál, hogy kifejezze szeretetét, elfogadó.

Fizikailag és lelkileg is kimerült még, hamar kifárad amikor mozgatják, sétáltatják. Sok pihenésre, szerető gondoskodásra és további állatorvosi vizsgálatokra van még szüksége!

Kérjük támogassátok Kajszit, hogy teljesen felépülhessen és rátalálhasson végleges, szerető gazdája!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Kajszi
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu

Adományok nélkül nem tudjuk folytatni a kutyák rehabilitációját, állatorvosi ellátását!
Minden kis támogatást nagyon megköszönünk! Sok kicsi, sokra megy!