Dalmata Mentés

Lady gazdis!

Lady, az idős dalmata szuka végre gazdára talált, egy hónappal ezelőtt költözött új otthonába!

Előző gazdája tavaly ősszel külföldre költözött, a 10 éves dalmata szukát ismerősök gondjára bízta, ahol nem tudták beilleszteni a kutyát családjukba. Hónapról hónapra a kétségbeeséssel együtt éltek, mivel saját kutyájukat szeparálni kellett Ladytől, ami nem egy könnyű együttélést eredményezett. Segítségünket kérték abban, hogy Lady számára egy megfelelő családot találjanak. Közvetített gazdikeresőként hirdettük Ladyt, s közel egy év várakozás után felkeltette egy kedves angol házaspár figyelmét. A nyár folyamán vették fel velünk a kapcsolatot, végleges Magyarországra költözésük azonban szeptemberig váratott magára. Hosszú utat vállalva rövidesen meg is látogatták Ladyt, s a kölcsönös szimpátia alapján még aznap délután elindultak vele haza.

Tartjuk a kapcsolatot a befogadókkal, folyamatosan kapjuk a híreket Ladyről, aki eleinte megszeppenten viselkedett új környezetében, alig mozdult el gazdái lába mellől, még a kertbe is kísérettel mert kimenni. Az idő múlásával azonban egyre nyitottabbá vált, sokat oldódott hangulata, belakta a házat és a tágas kertet, s ma már hangos ugatással jelzi az arra járóknak, hogy ez bizony az ő területe. Hamar barátságot kötött a három kutyával, időnként még játékot is kezdeményez velük. Két kiscicájuk nem különösebben foglalkoztatja őt, megtanulta már, hogyha szaladgálnak, nem illik utánuk futni.

A házaspár számos mentett kutyusról gondoskodott az elmúlt évtizedek során, több brit állatvédő szervezettel állnak kapcsolatban, megbízható referenciákat kaptunk tőlük. Mellesleg régóta dalmatások, jól ismerik a fajtát, és a korral járó “háklikat” is. Mindketten otthon vannak egész nap, így biztosított a folyamatos felügyelet a beilleszkedés időszakában, és természetesen a későbbiekben is. Kifejezetten odafigyelnek Lady igényeire, az első napokban elvitték állatorvosukhoz, akivel korábbi ittélésük óta tartják a kapcsolatot. Lady általános állapota kielégítő, az étvágya nagyon jó, többször eszik keveset, evés közben felemelik a tálját, mert úgy kényelmes. Nagyon bújós, igényli a szeretgetést, amit meg is kap, cserébe boldogan osztja a puszikat.
Lady 11 évesen is fitt és aktív kutyus, örömmel sétál (sőt! lendületesen húzza pórázt), nemcsak a környező mezőkön, hanem a városban is. Szívesen részt vesz a ház körüli teendőkben, kocsikázásra is elkíséri gazdáit. A finom vacsora után pedig lustán elvonul fekhelyére, ahol betakargatva alussza az igazak álmát. :)

Nagyon örülünk, hogy Lady a segítségünkkel megtalálhatta végleges otthonát. Bízunk benne, hogy jelenlegi közvetített kutyusainkért is hamarosan megérkeznek az álomgazdik!

1390469_10202676022536094_4959428039265319021_n