Dalmata Mentés

Kajszi utolsó esélye!

2013. 06.11

Kajszival megjártuk az állatorvost, nehézkes mozgása miatt megvizsgáltattuk.
A manuális vizsgálatok után megröntgeneztettük. A diagnózis alapján a bal első könyökében egy régebbi sérülés következtében letört egy darabka, és a kutya minden egyes mozdulatára a csont végek egymáson mozdulnak el, csiszolják egymást. Mivel nincsen porc már az ízületében, ezért a csont a csonton mozog, ami eszméletlen fájdalommal jár!
Az állatorvos szerint régen történhetett ezért már arthrozisa van, tehát folyamatos gyulladásban van a könyöke. Kizárólag műtét segíthet azon, hogy enyhítsük Kajszi fájdalmát, de valószínűleg a műtét nem fogja teljesen megszüntetni a fájdalmat. Nagy valószínűséggel élete végéig fájdalom csillapítokat,illetve zöldkagylós izületvédőket kell majd szednie.
Ezen kivül sajnos csipő diszpláziája is van, ami szintén komolyabb műtéttel tehető fájdalom mentessé. A röntgen kimutatta, hogy valamikor lehetett egy balesete, amikor eltört a csípője. A korrekciós műtét kimenetelét nem segíti elő a korábbi sérülés elmozdult összecsontosodása.

Összegezve Kajszi felépüléséhez 2 komoly műtétre van szüksége és kb. 1-1,5 hónapos rehabilitációra.
A műtétet követően végtagjait kb. 1 hónapig tornáztatni kell, fizioterápia javasolt.
Ha megműttetjük, kevesebb fájdalma lesz, de ő sosem lesz már egy futóbajnok.
Békésen eléldegélhetne még egy szerető gazdi mellett, kertes házban. Túrákra, nagy sétákra ő már nem vágyik, csak egy kis törődésre.

Egyesületünk nem rendelkezik olyan befogadóval, aki fel tudná vállalni Kajszi rehabilitációját!
Még ha össze is kuporgatjuk a műtétekhez szükséges anyagi fedezetet, egyszerűen nem tudjuk megoldani a további elhelyezését!
Jelenleg kerti kennelben lakik, ahol nem lábadozhat, befogadója nem tudja tornáztatni, fizioterápiára hordani a 30kg-os kutyát!

Kajszinak folyamatos fájdalmai vannak, első sorban a könyöke miatt. Nem maradt tehát sok időnk. Döntést kell hoznunk.
Ha akad olyan jószándékú ember, aki bevállalja az elhelyezését, ápolását, mi minden állatorvosi költségét álljuk/előteremtjük.
Kajszinak egy hosszú távú, felkészült befogadóra van szüksége ahhoz, hogy élhessen!

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Kajszi) vagy +36303457051

Amennyiben akad olyan nálunk nagyobb szervezet, aki esetleg átvenné, ideiglenes befogadót tud biztosítani számára, akkor szívesen együttműködnénk a kutya érdekében!
Kérjük osszátok meg a bejegyzést, segítsetek!

Ideiglenes befogadója írta Kajsziról:

“És hogy Kajszinál én mit tapasztalok? Hihetetlen nagy valószinű dog dalmata keverék,állítolag 5 éves kutya,de a mozgása és az arca -nyilván a fájdalom miatt- akár egy tizen éves állaté.
Nagyon keveset bír menni,napi 3x negyed órát tudom csak kivini sétálni,és hazafelé már földig lógó nyelvvel jön és míg séta elején biceg, haza felé már nagyon durván sántit az első lábára.
A hátulja az pedig nagyon rozga alapvetően is,a felállás – leülés nagyon nehézkes és fájdalmas.
Imád paplanon és pihe puha fekhelyen pihenni, nyilván olyankor nem fáj annyira a teste.
Nagyon kedves okos fiú,kennel tiszta és imádja a hasiját, meg a szertgetést. Hamar tanul, élvezi hogy szeretik, de látszik rengeteget hánykolódott eddigi életében. Hangos szóra azonnal megadóan viselkedik….
Én azt látom, hogy folyamatosan fájdalmai vannak, a mozgás nagyon nehezére esik, műtét nélkül nem tud élvezhető életet élni, és sajnos műtét után is kérdéses milyen lesz az élet minősége.”
Bővebben fórumunkon, Kajszi topicjában:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=143