Dalmata Mentés

Információk Mollyról

Kedves Érdeklődők,

Kaptunk jópár levelet Mollyval kapcsolatban. A kiskutyát pár napja vettük gondozásunkba. Rossz körülmények közül érkezett, most már jó helyen van, lakásban panziózik, család veszi körül.
Rettentően alultáplált, valószínűleg állatorvos eddig soha életében nem látta, látta viszont az utca kosza, az élősködők amik beleköltöztek és szívták kevéske vérét, a különböző bacik. Reméljük ez utóbbiak nem találták meg, de nincsen rá semmilyen garancia, ezért is kell várnunk az oltásokkal is.
Szakszerű ellátást kap és amíg meg nem erősödik fizikailag és az immunrendszerét tekintve, addig nem találkozhat más állatokkal. Sőt, olyan helyre sem mehet ahol előtte más állatok tartózkodtak (utca, közös kert, stb.).
Ezt hívják karanténnak, amit kutyapanzióban tudunk biztosítani neki, mivel minden tagunknál több kutya is él. Egyik tagunk naponta látogatja, elviszi az állatorvoshoz az esedékes kezelések, kontrollok idejére.
Oltási programjának befejezésekor lehet majd látogatni előre leegyeztetett időpontban, örökbefogadása pedig a pozitív kimenetelű látogatásokat követő ivartalanítási műtét elvégzése után lehetséges, örökbefogadási szerződésünk elfogadásával és aláírásával.
Ennek időpontját nem szeretnénk még csak becsülgetni sem. Ez függ attól, hogyan alakul az állapota, mikor és milyen tempoban kaphatja meg az oltásokat, mikor lesz alkalmas az operációra. Ezeket az állatorvos határozza meg, akihez sűrűn hordani fogjuk, hírt fogunk adni róla.

Többen kérdezték miben segíthetnek Mollynak.
Most elsősorban az állatorvosi kezelésre van szüksége, és biztonságos, gondoskodó helyre, ezeket most biztosítjuk számára.
Oltási programja jelentős terhet ró egyesületünkre, mivel neki nem elegendő 1x beadatni a kombinált és a veszettségi oltást, a féreghajtást, mint egy talált felnőtt, egészséges és vélhetően korábban oltott kutyának, esetében ezeket ismételni kell.
Előre láthatóan még minimum 2-3 hetet a panzióban fog tölteni, amíg ki nem alakul valamiféle védettség a szervezetében a külső kórokozók ellen. A panziónak napidíjat fizetünk, a minőségi kutyatápot (jelenleg kölyök kutyának való Eukanubát), felszerelést mi vásároljuk neki.
Előzetes kalkulációnk szerint az oltási programja kb. 30e Ft lesz, a panzióztatás kb. 45eFt és akkor még egy szem táppal, egyéb kezeléssel, stb. nem számoltunk.
Tehát ha bármilyen hozzájárulást kapunk fent említett költségeihez, már az is nagy segítség. Párszáz forint adománynak is nagyon örülünk, sok kicsi sokra megy!
Tárgyi adományokat (pokróc, fekhely, játékok) kicsit később fogadunk, amikor már stabilabb lesz az állapota. Kutyatápot, étrend kiegészítőket inkább megvásárolnánk számára, hogy a megfelelőt, és ne különböző készítményeket kapjon.
Bankszámlaszámunk, ahová az adományokat várjuk:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Molly

Köszönjük!
Dalmata Mentés