Dalmata Mentés

Hard Dog Race partnerek lettünk!

2017.10.24. Hard Dog Race partnerek lettünk!

Remek lehetőséget kaptunk a Hard Dog Race főszervezőjétől, melynek hála a jövőbeni rendezvényeken többször is találkozhattok majd velünk és aktuális gazdikeresőinkkel. Az igazán bátrak pedig a pöttyös csapatot erősítve indulhatnak velünk a versenyeken. 
Addig is kövessétek figyelemmel a Hard Dog Race híreit honlapjukon és a facebookon! http://harddograce.hu/

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a dalmata rendkívül aktív fajta: mozgásigénye nem ismer határokat. Még a nyugodtabb életmódot folytató gazdik is gyakran látják, ahogy pöttyös társuk cikázva és óriási köröket sprintelve vezeti le a felesleges energiáit. Emellett, ha a kutya-gazdi kapcsolat megfelelő, akkor a fajta számtalan kutyás sportra alkalmas; hogy csak néhányat említsünk: agility, frizbi, obedience, canicross, mantrailing. (Ha ez a kapcsolat nincs meg, akkor bizony jogosan mondhatják, hogy “buta”, mivel ilyenkor makacskodik és önállóan keres magának elfoglaltságot.)

Éppen ezért fantasztikus lehetőség, hogy a Hard Dog Racen mutathatjuk majd be gazdikeresőinket: egy olyan rendezvényen, ahova csupa sportos gazdijelölt érkezik.

Nem titok, hogy 2017 júniusában Benett gazdikeresőnk a Hard Dog Racen ismerkedett meg gazdijaival, és igaz, a versenyen még nem indult akkor, de az ismerkedésnek hála azóta mozgalmas és igazán neki való életet él örökbefogadóival. A Hard Dog Race pedig felajánlotta, hogy aki rajtuk keresztül ismerkedett meg az örökbefogadott kutyával, az a következő szezonban az összes magyar versenyen ingyen indulhat, így Benett és gazdija az első szerencsés páros! 

Most ősszel pedig korábbi mentvényünk, Molly már aktív résztvevőként indult a versenyen. Olvassátok a gazdi írását:

“Mollyt 2013-ban fogadtam örökbe a Mentéstől, és amellett, hogy abszolút családtag, ő a kedvenc sporttársam is.  Idén Lengyelországba utaztunk a Hard Dog Racere, ami egy nagyon király akadálypálya. 6 km-en keresztül különféle akadályokat kell a kutyával együtt teljesíteni. Többek között vizesárkokban másztunk végig, szalagok alatt kúsztunk a sárban, palánkokon futottunk fel és le, óriáslépcsőt másztunk és traktorgumikon küzdöttük át magunkat. 

Írtam a versenyről egy részletes beszámolót Molly blogjára: http://mollydalmata.blogspot.hu/2017/10/hard-dog-race-poland-2017.html

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget Andrásnak és a Hard Dog Race teljes szervezői csapatának! 

Dalmata Mentés