Dalmata Mentés

Leila is in our care now

Gondozásunkba vettük Leilát.
Egy nagyon kedves budapesti önkéntes, Csaba tegnap elutazott Leiláért Balmazújvárosba megmentőjéhez, akinél sokadik mentett kutyusként várta, hogy befogadja valaki. Köszönjük Csillának, hogy erején felül is ellátta, amíg át tudtuk venni. A biztonság kedvéért Csaba elvitte szállítóboxunkat, de Leila olyan sírást rendezett, hogy megsajnálva inkább előre vette a kutyát, aki fejét a könyöklőre hajtva, nyugodtan utazta végig a több, mint 2 órás utat.
Megérkeztekor kicsit megmozgattuk egy zárt kertben, fotói között látható, hogy a pofátlan macskákra ügyet sem vetett, leginkább az ember közelsége érdekli.

Az állatorvoshoz vezetett első utunk, ahol sokat kellett várni. Leila végtelenül türelmes, szépen elbóklászik pórázon és a rendelőben is nyugodtan viselkedett ha éppen simogatta valaki… mindegy, hogy ki, csak simogassa 🙂
Még mindig emlőgyulladása van, 2 naponta kell visszavinnünk antibiotikum szurira, és csak teljes gyógyulása után lehet oltani.

Innen ideiglenes befogadójához vittük, bízva benne, hogy ma már nem kell új helyre vinni, új embereket megismernie és megnyugszik kicsit. Nagy dumás ám, a kocsikázást végig sípolta izgatottságában. Hirdetésünkre jelentkezett ideiglenes befogadója nemrég veszítette el idős dalmatáját, nagy tapasztalattal rendelkezik a pöttyösökkel kapcsolatban, ez azonnal látszott. Leila körbenézett, de leginkább azzal volt elfoglalva, hogy osztotta a mosolyokat és próbált felmászni valamelyikünk ölébe, onnan esetleg az asztalra. Kapott tápot a saját táljába, megmutattuk neki a fekhelyeit. Bizony, a szeméttelep és az utcai élet után nagy változás lesz a spéci kutyakanapé, plusz a másik fekhely és a dalmatás pokróc is, ha előbbi kettőt megunná.

Jószívvel hagytuk befogadójánál. Este már kaptuk is az első híreket: nagyon szépen sétál pórázon, ügyesen mindent lent intéz amit ott kell. Igaz, sétából hazaérkezéskor lelopta az asztalról a jutifalis dobozt és gyorsan elfogyasztotta tartalmát amíg gondoskodója levette a csizmáját. 🙂 A lakás szabályait még tanulnia kell, de nagyon értelmes kutya, szerintünk menni fog neki. Hamar megnyugodott, este már elégedetten próbálgatta fekhelyeit de befogadóját minden rezdülésére követi a biztonság kedvéért.

Holnap megyünk a második szurira.