Dalmata Mentés

Gondozásunkba vettük Foltost

Gondozásunkba vettük Foltost, akinek segítségkérő hirdetésére a facebookon lettünk figyelmesek.
Befogadója azt állítja 1 vagy 2 éve találta, azóta élt nála több kutyával egyetemben oltatlanul.

Mivel a fényképek és befogadója elmondása szerint is szocializált, nem agresszív jellemű a kutya, ezért találtunk számára ideiglenes befogadót az elkövetkező 4-5 hétre.

Köszönjük szépen a fuvarban nyújtott segítséget Boginak, a Kutyaközpont oktatójának, aki út közben egy teknőc életét is megmentette! A kis zöld állatka pontosan a forgalmas út közepén várta az esőt.
Az állatorvos átvette, megfelelő helyet fognak keresni számára.

Foltost megvizsgáltattuk az állatorvosnál, ultrahanggal is megnézték, mivel sajnos még ivaros és bizony találkozhatott kan kutyákkal is. Ideiglenes befogadónkat sem szeretnénk a bevállaltnál több kutyával meglepni. A vizsgálat negatív volt, jelen állapotban nem találtak pocak lakókat. Az emlőkből jövő tej viszont több dolgot is jelenthet (korábban volt vemhes, korai szakaszában áll a vemhességnek vagy álvemhes), jövő héten ezért újra megvizsgáltatjuk ultrahanggal és vért is vesznek tőle.
Kapott microchipet, féreghajtót és megfürdettük, mivel a poros udvarból lakásba megy ideiglenes befogadójához, aki kb. június közepéig tudja vállalni az ellátását.

Foltos nagyon jófej, szeret mindenkit! Folyamatosan vigyorog, adja a pacsikat, bújik.
Tünemény kutyus. Azonnal hanyatt vágja magát és élvezi a simogatást. Autóban kulturáltan viselkedik, pórázon szépen vezethető. Fürdetni is szépen hagyta magát, egyáltalán nem ugrabugrál, nem pánikol (csak a fürdető helyiséghez vezető alagsori lépcső nem tetszett neki).
A fürdés után azonban nagyon jól érezte magát, a rendelő kertjében szárítkozott.

Elképesztően husos! Alacsony termetéhez 31kg!
Szigorú diétára lesz fogva innentől kezdve!
Ideiglenes befogadójánál nagyon illedelmesen viselkedett. Megáll a nyitott ajtók előtt, nyilván nem volt neki szabad a bejárás csak úgy. Az asztalra kitett rágócsontot pedig éppen csak megszagolta, megnyalta a száját, de legnagyobb elképedésünkre esze ágában sem volt lelopni.
Képünkön még boldogan és izgatottan nyúlt el a parkettán, később amikor megérkezett a vihar, akkor recegve vonult be a hálóba, a lakás legmélyebb pontjára.

Ideiglenes befogadójával lerendeztük a papír munkákat, átadtuk a felszereléseket, tápot és lelkére kötöttük, hogy fogyassza a kisasszonyt szigorúan! Rábíztuk, hogy válasszon neki, valami kevésbé kommersz nevet. A napi sétával nem lesz gond.

Mi már most nagyon szeretjük ezt a mindig mosolygó dalmata hölgyet és reméljük, hogy hamar beleszeret valaki örökre!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Foltos_gyal/