Dalmata Mentés

Fanta próbaidős gazdis!

Nagyon régóta vártunk Fantával együtt erre a pillanatra és most beteljesedett, a kék szemű szépség próbaidőre költözött!

Fanta 2017 decemberében került egyesületünk gondozásába, miután idős gazdái nem bírtak vele, így új gazdát kerestek számára, ahol szintén nem maradhatott, a már ott lévő kutyussal való összeférhetetlensége miatt.
Fanta a neveltetés és a szocializáció hiányából adódóan más kutyákkal problémásan viselkedik, hajlamos az agresszióra, emiatt nem is álltak sorban rá a jelentkezők.

Olyan felelős és határozott gazdát kerestünk számára, aki a szabályok betartatása mellett megmutatja Fantának, milyen egy boldog falka tagja lenni. Kitti és párja Zsolt személyében meg is találtuk az ígéretes gazdijelölteket.
Kittiék nem sajnálták az időt és az energiát, amikor csak tehették jöttek és meglátogatták Fantát több héten keresztül. Kitartásukat, hozzáértésüket és rátermettségüket látva elérkezettnek láttuk az időt, hogy próbaidőre költözhessen hozzájuk a hebrencs dalmata fiú.

Fanta

Fanta

Gazdijelöltjei imádják és mindent megtesznek azért, hogy kiegyensúlyozott kutya váljon az energikus dalmatából. Ősztől kutyaiskolába fognak járni vele, de addig is kérték egy kutyakiképző segítségét, hogy minél hatásosabban kezdjék meg Fanta szocializációját és a családba való beilleszkedését.
Nagyon bízunk benne, hogy továbbra is minden jól fog haladni és a próbaidő letelte után véglegesíthetjük örökbefogadását, mert Fanta igazán megérdemli, hogy most már végleges, szerető otthonban éljen.

Néhány sor gazdijelöltjétől:

“Még mielőtt bementünk volna a lakásba, mentünk egy kört a házsor körül, hogy pisiljen, kakiljon ha kell. Már ott rengeteg inger érte, hiszen vagy 10 kutyát láttunk a környéken, pár gazdi mellett meg is álltunk, ott összeismerkedett a kutyákkal, de hamar arrébb parancsolta őket.
Megmutattuk neki, a fekhelyét meg a játékait és úgy tűnik nagyon tetszenek neki. Azóta is – minden különösebb erőfeszítés nélkül – mindig a fekhelyére vagy a szőnyegre fekszik le aludni. Úgy állapodtunk meg, hogy a kanapéra sem jöhet fel, ezért amikor egyszer felugrott rászóltunk, megértette és azóta sem ment fel. Ha feltette a lábát, akkor is csak simit kért, de rászóltunk és már azt sem csinálja. Nagyon izgalmas volt a vacsoraidőszak. Először mi vacsoráztunk és csak utána adtuk neki oda a vacsoráját. Mikor kipakoltunk az asztalra egyszer bepróbálkozott, hogy ő felugrik és elcsen onnan valamit. Természetesen figyeltünk és nem hagytuk, rászóltunk és az asztal mellé ültettük. Azóta nem próbálkozott levenni onnan semmit, ott ül, néz nagy szemekkel és amikor belátja reménytelen a helyzet, lefekszik a lábunkhoz.

Lefekvéskor bejött utánunk a hálóba, ami neki egy tiltott terület. Határozottan rászóltunk és egyből kiment, megértette, mert azóta se jön be nyitott ajtónál sem, vagy szólunk neki és megáll vagy visszafordul.

Fanta

Fanta

Zsolt elment pár órára, amitől kicsit szomorú lett, egy darabig nézte az ajtót, aztán lefeküdt vagy játszott a játékaival. A fokozatosság jegyében 30 percre én is kimentem az utcára. Az ablak alatt hallgatóztam ugat e esetleg vagy hallok e valamit. Félidőnél bementem az ajtóhoz hallgatózni, akkor egy kis nyöszörgést hallottam. 30 perc után visszamentem, akkor már semmi nem szűrődött ki és hallottam, hogy amikor az ajtót nyitottam, akkor kelt fel. Semmiben nem tett kárt, nagyon jól viselkedett.

Egy nagyon intenzív, de abszolút pozitív héten vagyunk túl. Úgy vesszük észre, hogy Fanta mostanra teljesen beilleszkedett, a megszokott napirend szerint éljük hármasban a mindennapjainkat.
Az elmúlt hét legfontosabb történése természetesen a Helénnel való találkozó volt. Szombaton egy 3 órás konzultációt tartottunk. Ennek keretében megismerte Fantát, felmérte a jellemzőit, minket pedig értékes tanácsokkal és gyakorlatokkal látott el, hogy egyértelműsíteni tudjuk ”Alfa” szerepünket.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy már nem szalad ki az ajtón, kontrollálhatóbb séta közben, megtanulta a helyedre parancsot, a keresd játékot és az “ételmegtagadás” feladatot.”

Drukkoljunk együtt Fantának!

Története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/fanta
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés