Dalmata Mentés

Fanni hírei

Fanni hírei

Fannival megjártuk néhányszor az állatorvost az elmúlt hetekben, de már meggyógyult és lelkileg is egyre jobban van.
Sajnos az ivartalanítás nem sikerült komplikáció mentesen, de szerencsére időben kezeltettük. PIcit begyulladt a külső varratok egyik vége, de kapott rá antibiotikumot, ami gyorsan helyre hozta.
Ezzel együtt Fanni azonnal szobatisztává vált, hólyaggyulladása is lehetett és a gyógyszer erre is használt, megszűnt a sűrű pisilhetnékje. Sőt gondozója arra is megtanította, hogy a városban nem végzi a dolgát az utca közepére, hanem diszkréten a járda szélénél.
Oltásait is maradék nélkül megkaphatta, bűzmirigyet is nézettünk, súlya is szépen gyarapodik, már 22.6 kg-t mérlegeltünk. Szépen visszanőtt a szőr a stressz miatt kinyalt mancsaira, már csak a füle szőrzetét kell helyre hozni, erre is kapja a kezelést.
A kutya lelkiállapota is nagyon sokat változott amióta ideiglenes befogadóhoz, családba került. Örül az embereknek, bár idegenekkel eleinte kissé tartózkodó, más kutyákkal is ismerkedik a kutyafuttatókban, bár még nem játszik gondfeledten a pajtikkal. Gondozójával viszont már felszabadult, hozza a játékot, bújik, kedveskedik. Fanni igazán szeretetre méltó, várja az igazit, aki örökbe fogadja!

Ideiglenes befogadójának, Ritának nagyon hálásak vagyunk, hogy elvállalta és így ki tudtuk hozni Fannit a panzióból, az ő sorait idézzük az elmúlt hetekről:

“Eddigi boldogtalan élete ellenére nagyon kis kedves, megállás nélkül csóvál és minden kis figyelemért őrülten hálás, legszívesebben az ember nyakába ugrana kitörő örömében!
Ideiglenes befogadónknál Ritánál lassan 3 hete kezdődött meg rehabilitációja.
Láncos előéletéből adódóan minden inger nagyon új volt számára, de már megismerkedett a belvárosi élettel és nincs többé para a villamostól-busztól sem :)
Pár kutyával kicsit még hajlamos a domináns viselkedésre, főleg a kisebb termetűekkel és a kölykökkel szemben. De idije mindig résen van és korrigálja a nem megfelelő viselkedést. Lassan kezdi kapizsgálni, hogy már nem ő áll a rangsor élén. Ennek megfelelően már sokkal szebben ismerkedik az utcán a többi kutyával.
Már az autókázást is nagyon bírja, lehúzott ablakon nézelődik-szaglászik kifelé.
Tanulékony, rendkívül nyitott az újdonságokra, bár elsőre kicsit félénk az emberekkel, de jutifalattal lekenyerezhető. Ha feloldódott akkor pedig egy extra kedves és bújós megadó lányka.
Már leküzdötte a szeparációs szorongást is, nem nyüszít-ugat így teljesen jól elvan egyedül egész nap a lakásban.
Szobatiszta, lakásban egyedül hagyva nem rombol, kulturáltan szórakozik.
Az ideiglenes befogadónál töltött kb. 3 hét elteltével a hízókúra sikeres, (+2 kiló) a táp-rizs és a hétvégi csirkefarhát kombónak köszönhetően.
A rehab része egy kis engedelmességi gyakorlat, lassan de biztosan megy az ül-fekszik-marad is.
Fanni már nem egy hebrencs kis kölyök hanem egy 6-7 év körüli nyugisabb kis hölgy. De azért a napi többszöri sétára és a hétvégenkénti kirándulásokra neki is szüksége van. Mint minden kutyára fajtától és mérettől függetlenül, rá is vonatkozik a testmozgás-fegyelem-szeretet szentháromság, szigorúan ebben a sorrendben!
És egyébként pedig egy TÜNDÉR, de azért egy nyugodt és magabiztos gazdira vágyik mint minden kutya!
Ahogy a képeken is látszik, nagyon élvezi a szabadabb életet, megnyílt és előtört belőle a gyönyörű, boldog dalmata.”

157-(2)_ 186 177