Dalmata Mentés

Elengedtük Nellit

Nelli, az idős dalmata szuka állapota sajnos az elmúlt héten drasztikusan romlani kezdett. Korábban csak mozgás után zihált, nehezen mozgott, izületi fájdalmai is voltak, valamint az emlőgyulladás is sokáig fennállt nála. Ez a nehéz légzés azonban napról napra rosszabbodott, valamint a rendszeres állatorvosi vizsgálatok és gyógyszeres kezelések ellenére a kutya ijesztően fogyott amellett, hogy nagyon odafigyeltek gondozói az etetésére. A fogyás mellett borzasztó hasmenése lett és hányt, a hét végén ezért ismét kontrollra vittük, nagyon aggódtunk a légzése miatt is. Két nap alatt három állatorvos is alaposan megvizsgálta, már az első diagnózisok sem voltak biztatóak. Az EKG is igazolta azt a súlyos aritmiát, amit a sztetoszkóppal is hallottak, ilyen szívműködés mellett gyakorlatilag bármelyik pillanatban felmondhatta volna a szíve a szolgálatot.
Soron kívül mellkasi ultrahangra is lehetőséget kaptunk, a vizsgálat a tünetek okát is megmutatta, Nelli teljes tüdeje daganatokkal volt tele, nagy részét már egyáltalán nem tudta használni. Ez volt az, amitől a legjobban tartottunk, és bár a saját szemünkkel láttuk, értettük és az eszünkkel felfogtuk, amit az orvosok mondtak, hogy itt már nincs mit tenni, azért elfogadni ezt még mindig nagyon nehéz.
El kellett hát engednünk Nellit, ezt a kedves dalmata hölgyet – ezzel a szenvedéseit tudtuk megrövidíteni, mert az orvosok szerint nem sok volt már neki hátra.

Köszönjük Csengééknek, hogy befogadták Nellit négylábúakkal népes családjukba, és negyedik kutyaként is ugyanolyan figyelemmel, törődéssel gondozták, hozták az állatorvoshoz, amikor szükséges volt és aggódtak érte, mintha a sajátjuk lett volna!

Köszönjük Nektek, hogy adományaitokkal lehetővé tettétek, hogy felelősséggel tudtuk átvenni Nellit a vidéki gyepiről, és megadhattunk neki mindent, amit lehetett. Kicsit több, mint egy hónapot élhetett még családban, szeretetben. Ahol lehetett, igyekeztünk javítani az állapotán, és ezt ő végtelen nyugalommal fogadta, szeretettel hálálta meg. Neki már nem fáj semmi sem, emlékét őrizzük!

Nelli

Nelli: http://dalmatamentes.hu/portfolio/nelli/