Dalmata Mentés

Donnie hírek

Példátlan dolog történt Egyesületünk életében: Donnie ideiglenes befogadója eladta a kutyát!

Mint tudjátok, Donnie egy talált dalmata keverék kölyök kutya,aki oltások nélkül közterületen kóborolt, eredeti gazdája előkerült ugyan, de lemondott róla. Megtalálója segítségünket kérte, hogy találjunk egy gondoskodó jó gazdát a kutyának, így szerződést kötöttünk vele és viseltük a kutya egészségügyi és kötelező állatorvosi ellátásának költségeit, elkezdtük a gazdikeresését. Több, mint 1 hónap telt el azóta, Donnie egyesületünk gondozásában, ideiglenes befogadónál várta, hogy jelentkezzenek rá.

Több éves sikeres örökbe adási rendszerünk szerint a kutyákra jelentkező érdeklődők többlépcsős szűrésen esnek át, mely után a megfelelő jelöltek előzetes egyeztetés után, többszöri találkozók alkalmával ismerkedhetnek meg mentvényeinkkel.
Az a célunk, hogy minden mentvényünknek boldog, kiegyensúlyozott gazdis életet biztosítsunk, hogy az örökbeadás a kutya és a gazda számára is a kutya egész életére szóló sikerélmény és ne kudarc legyen. Ez minden esetben a kutya és a leendő gazdi közös érdeke.

Donniera az elmúlt héten több érdeklődő jelentkezett egy időben, két nappal ezelőtt az egyik család jöhetett az első találkozóra, hogy megismerkedjen a kutyával. Donnie a találkozó alatt feszülten viselkedett, láthatóan nem volt meg az összhang, a végére pedig már félt az érdeklődő hölgy gyermekétől. Az első találkozás nem győzött meg minket arról, hogy Donnie domináns jellemét megfelelően tudják majd kezelni. Másnap az érdeklődő hölgy telefonon kereste fel az Egyesület képviselőjét (mielőtt még tájékoztatni tudtuk volna az előző napi találkozóval kapcsolatos döntésről) azzal, hogy ő biztosítani szeretné elsőbbségét az örökbe fogadásra és nagyobb pénzösszeget ajánlott fel azért, hogy az Egyesület mindenképpen az ő javára döntsön! Természetesen ezt képviselőnk elutasította, mert a kutya tulajdonjogának átruházása – lévén egyesületünk non-profit szervezet – nem egy olyan “szolgáltatás”, amit ellenár fejében nyújtunk. Az örökbefogadáshoz több találkozó szükséges és Donnie esetében még az oltási programját sem tudtuk befejezni. Az Egyesület döntését az ideiglenes befogadókkal minden esetben megbeszéljük, jeleztük felé a probléma felmerülését és azt is, hogyan haladunk tovább, illetve hogy a többi érdeklődővel is szeretnénk megejteni az ismerkedést. Ő egyetértett velünk és elfogadta döntésünket.

Donnie kálváriája ezután harapódzott el. Az ideiglenes befogadó tegnap késő délutáni órákban pánikban hívott minket, hogy nagyon nagy baj van, majd átadta valakinek a telefont, aki a kutya eredeti gazdájaként mutatkozott be és közölte velünk hogy ő elviszi a kutyát onnan, mert talált neki gazdát. Nem értettük, hogy került az eredeti gazda képbe, miért akarja visszavenni a kutyát, akiről lemondott. Természetesen elmondtuk, hogy ez nem lehetséges, a kutya az Egyesület tulajdona, aláírt lemondó nyilatkozatunk van erről. Meghazudtolta a lemondást és ránk csapta a telefont. Villámgyors intézkedésbe kezdtünk, hiszen ennek jogi következményei lehetnek. Nem állt össze a történet, gyanús volt, hogy nem tudunk minden részletet, vagy megvezetnek minket.

Igazunk lett. Mikor az ideiglenes befogadót tájékoztattuk arról, hogy következményei lesznek a dolognak, hiszen szerződéses viszonyban állunk vele, melyben egyértelműen szabályozva van minden Donnie-val kapcsolatban, kiderült a turpisság.

Donnie

Donnie

Az ideiglenes befogadó nemes egyszerűséggel bevallotta, hogy eladták a kutyát!!!!!!!! Felkereste telefonon a magát eredeti tulajdonosnak nevező illetőt, illetve a családot, akik két nappal ezelőtt látogatni voltak, majd pénzért felkínálták nekik közösen Donnie-t! Donnie-t elvitték, az Egyesületet megkerülve pénzért eladták, ezzel sikkasztást követett el, ami bűncselekménynek minősül.
Az esetet természetesen nem hagyhatjuk annyiban, mivel az állat tulajdonosaként az Egyesületet felelősség terheli a kutyáért. Tegnap bejelentést tettünk a rendőrségen, ma a bíróságon is megtesszük a feljelentést, a magát eredeti tulajdonosnak tartó illető (se chipje, se oltása nem volt a kutyának, közterületen kóborolt, később lemondott a kutyáról) és az szerződést szegő ideiglenes befogadó ellen. Az esetnek sajnos jogi következményei lesznek.

Kérünk titeket, osszátok meg a posztot, abban a reményben, hogy a család, aki megvásárolta Donnie-t, jobb belátásra tér, felhívnak minket és közösen megegyezünk. Vannak még érdeklődő családok Donnie-ra, akik várják, hogy tovább léphessünk és ismerkednénk, de így ők esélyt sem kaptak arra, hogy Donnie-t örökbe fogadhassák!
Donnie-t megfosztották a megfelelő gazda kiválasztásának a lehetőségétől és eltulajdonították az Egyesülettől!!! Jelenleg olyan személy birtokolja, aki nem jogosult rá és visszaél az Egyesület felelősségével. A kutya érdeke, hogy a számára megfelelő családhoz kerülhessen jogilag rendezett körülmények között!
Köszönjük a segítségeteket!
Dalmata Mentés