Dalmata Mentés

Dolly (Mira) gazdis

A tavasszal gondozásunkba vett kölyök kutya, akit helyi állatbarátok az út széléről szedtek össze, akkor súlyos betegen érkezett ideiglenes befogadóinkhoz. Kikezeltettük a parvoból, a szeretettel teli gondoskodásnak hála hamar meggyógyult és erőre kapott. Csodás pajtása lett Szonjának, akinek önbizalmat ad és jól lefárasztják egymást a környező hegyekben tett minden napos hosszú séták, és a tágas kertben hancúrozások alkalmával is. Ezzel ugyan “elveszítettünk” egy ideiglenes befogadót, de Mira biztonságot adó, végleges családra talált és Szonja is egy négylábú társra.

Mira eleven, de szófogadó kiskamasszá fejlődött, termetre ugyan kisebb maradt egy átlagos dalmatánál, de gazdijait ez egyáltalán nem zavarja, ragaszkodnak hozzá és szeretik.
Az őszre tervezett ivartalanítást picit tolnunk kellett, mert Mira betüzelt, ennek lezajlását megvártuk és a gazdi is úgy alakította, hogy a műtétet követő napokban mellette lehessen. Tegnap került sor az operációra, amely probléma mentesen lezajlott.
Mira kapott egy korszerű, felfújható gallért és már teljes jogú családtagként vihették haza, mivel az örökbe adási szerződést is megkötöttük.
Boldog gazdis életet Mira (Dolly)!