Dalmata Mentés

Dolly meggyógyult és gazdijelöltje van

Dolly teljesen felépült a parvoból és az elmúlt másfél hónapban szépen sorban megkaphatta a minden kiskutyának járó (és törvényileg is kötelező) oltásait. Két hetente vittük az állatorvoshoz, ahol megvizsgálták, veszettségit és két kombi oltást is beadattunk neki. A súlya sajnos lassan gyarapodik, korához képest egy picit alulfejlett, még csak 14.5 kg, viszont a kedve, étvágya jó.
Ahogy meggyógyult beindult a “kisördög” üzemmód is, energiáit lakópajtásával, Szonjával vezetik le, akivel a tágas kertben nagyokat hancúroznak, húzzák a köteles játékokat és aprítják a plüssöket. Sajnos a rágás nem csak a játékokra korlátozódik, így a lakásban el kell jól pakolni ha néhány órára egyedül maradnak.
Szonjára viszont nagyon jó hatással van a tiszta lelkű kiskölyök, aki segít neki az emberekkel való bizalmatlanságának legyőzésében, oldja őt, és aktívabbak együtt.
Dolly gondozói jelezték örökbe fogadási szándékukat, de mivel még csak nemrég óta mehetnek ki az utcára vele, ezért csak 1-2 hete kezdődött el az éles üzemmód számukra, amikor már két egészséges és energikus kutyával zajlik az élet. Hamarosan próbaidős szerződésre váltjuk az ideiglenes befogadói státuszukat ami a kora őszre kitűzött ivartalanításig mindenképpen szól. Dolly tehát nem keres gazdát, bízunk benne, hogy hamar megtanulja a kényelmes kutyás együttélés szabályait, a gazdijelöltek is belerázódnak a két kutyás hétköznapokba.

20150616_132300 040  069