Dalmata Mentés

Dalmaták a Szóládi Falunapon!

Egyesületünk és pöttyös mentvényeink meghívást kaptak Szóládra, Somogy megye egy kicsiny falujába, hogy részt vegyenek a minden évben augusztusban megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő falunapon.
Nagyon készültünk már az első komolyabb megjelenésünkre rendezvényen, igazi izgalommal töltött el bennünket a nyilvános szereplés lehetősége. Ez az izgalom csak fokozódott, mikor a falunap reggelén, szombaton erős esőzésre ébredtünk. A szervezőkkel azonban nem hátráltunk meg és mégis kimentünk a focipályára, ahol a fogathajtó verseny mellett, a fősátorban helyet kapva berendezkedhettünk. Egész nap monitoron vetítettük a gazdikereső kutyusokat, akiket nagy érdeklődéssel néztek kicsik és nagyok egyaránt.

 

A gyerekek szinte megrohamozták az asztalainkat, mindenki kíváncsian közeledett felénk. Egyedülálló jelenségek voltunk a falunapon, a rendhagyó programok mellett kuriózumnak számítottunk. A gyerekeknek rendezett rajzversenyen az összes arra járó gyerkőc részt vett és nagy elszántsággal fogtak neki a különféle kifestőknek és rajzoknak. Gondos odafigyeléssel alkottak, sokszor fel-felnézve a közelben heverő két pöttyös kutyalányra, hogy ihletet merítsenek belőlük. Mindenki kaphatott egy kis édességet a nagy mű elkészültekor és rövid időn belül minden gyerek a Dalmata Mentés zászlaját lobogtatva futott szüleihez, hogy elmesélje az új élményeket. Volt, aki többet is rajzolt, így nagyobb esélyekkel indult a sorsoláson, ahol 5 szerencsés gyerkőc gazdagodhatott Dalmata Mentéses relikviákkal – kitűzővel, hűtőmágnessel, saját készítésű lekvárral.

Apró kis termékeinket meg is vásárolhatták tőlünk jelképes összegért, melyet adománygyűjtő dobozkánkba dobva jó érzéssel gondolhatott mindenki arra, hogy ezzel is segítheti a rossz sorsú dalmaták mentését.

Nagy érdeklődés övezte a két jelenlévő barna pöttyös dalmata lányzót, Lunát és Kirát, akiket a gyereksereg körülrajongva simogatott, kényeztetett. Luna hatalmas jókedvvel dobta hanyatt magát és simiztette hasikáját, a legkisebbek is bátran jöttek és dögönyözték őt.
Voltak komoly érdeklődők, akik rengeteget kérdeztek az egyesületről, a kutyusokról, reméljük azóta már rajongóink között üdvözölhetjük őket.

Közben felszakadozott a felhőzet, kisütött a nap és az érdeklődők között egyszer csak felbukkant egy kamera a helyi kistérségi TV riporterével, aki interjút készített velünk, melyet 1 hét múlva leadtak a TV-ben is.

Bár a kutyás bemutatót nem tudtuk megtartani, mégis sikeresen zárult a program késő délután. A rengeteg gyerekrajz megmelengette a szívünk és már tudjuk, hogy nem hiábavaló a sok fáradozás, energia és anyagi befektetés – a kutyáktól és örökbefogadóktól kapott visszajelzések, a hála és szeretet mellett a támogatók és érdeklődők rendíthetetlen kitartása is erőt ad nekünk ahhoz, hogy még nagyobb erőfeszítéssel és odaadással csináljuk tovább, amit kell.

Reméljük hamarosan egy újabb rendezvényen is ilyen sikereket könyvelhetünk el és továbbra is ekkora érdeklődéssel fordultok felénk és mentvényeink felé.

Várunk benneteket szeretettel az Állat és Ember Állatvédő Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő Állatok Világnapi Rendezvény és Örökbefogadó napra is, ahol újra találkozhatunk és jól érezhetjük magunkat együtt.
2013. Szeptember 28. 10-17h
Pestújhelyi Közösségi Ház (Bp.XV.ker. Szűcs István u. 45.)