Dalmata Mentés

Híreket kaptunk Culiról

Culit 2014 januárjában vettük gondozásba, kalandosan került Egyesületünk szárnyai alá. A Boráros téren árulták, egy fiatal lány nem tudott elmenni mellette, megvette és hazavitte, ő kért tőlünk segítséget. Megtaláltuk eredeti gazdiját, aki korábban is lemondott már a kutyáról és ezt újra megtette az Egyesület javára, így Culinak el is kezdtük keresni új családját. Ekkor 8 éves volt. Fél évig várta, hogy végre jelentkezzenek az álomgazdik, akikkel az első pillanattól megvolt az összhang és azóta is a legnagyobb boldogságban éli mindennapjait velük.

Culi

Culi

11 éves lett, de a kor kicsit sem látszik rajta! Culi megmaradt ugyanannak a pörgős, energikus, játékos kutyának, aki mindig is volt! Fantasztikus kondinak örvend, szinte kölyökkutyaként futkározik, bolondozik.
Nemrég kaptunk levelet és képeket a gazdiktól, olvassátok soraikat:

“Kedves Dalmatamentők,

Gondoltuk hírt adunk Culiról, aki idén tavasszal már a 11. életévét töltötte be. Máig nagyon játékos, egy igazi energiabomba, egy kicsit sem látszik rajta a kora. Hatalmasakat rohangál az udvaron és a séták alatt is, sokszor megyünk a Duna-partra, ilyenkor mindig rohangál a vízben, harapdálja azt. Családi vonatkozás miatt korábbi mentvényeitekkel, Lunával és Kirával is sokat találkozik, ilyenkor a 3 dalmata nagyokat játszik.

 Culi (jobbra)

Culi (jobbra)

Culinak külön kanapéja, fotelje van, imád ezeken pihenni, de nyáron például sokszor napozott az udvaron is. Vannak azért kisebb rosszaságai, néha annyira pörög, hogy megőrül tőle az ember, előfordult már, hogy véresre csapkodta a farkát a falakon, ajtókon, annyira izgatott volt (rendszerint kajára teljesen bepörög, de azért megvan a rend, nem hagyjuk elkanászodni). A most 15 hónapos kisunoka érkezését is nagyon jól fogadta, kedvesen simogattatja magát a legkisebb családtaggal is.
Igazi családtag ő nekünk, el sem tudjuk már képzelni, hogy nincs velünk és örülünk, hogy anno idősebb kutyát fogadtunk örökbe (még akkor is, ha Culin egyáltalán nem látszik a kor).”

 Culi

Culi

Culi története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/culi/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/Culi/

Köszönjük, hogy ilyen jó helyen lehet Culi és boldog életet élhet!

Dalmata Mentés