Dalmata Mentés

Adó 1% – Kérjük, rendelkezzetek idén is!

Köszönjük támogatásotokat!

A 2013-as szja 1% felajánlásokat megkaptuk, 351.459.- Ft jóváírás érkezett 97 fő részéről az egyesület bankszámlájára ezen a címen.
Ezt az összeget teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk!

Ez volt az első év, hogy jogosultak lettünk az adó 1%-ra, habár az előző években is számos kutyát mentettünk és a személyes adományoknak köszönhetően szerencsésen akkor is ki tudtuk gazdálkodni az ehhez szükséges anyagiakat. A tavalyi adóbevallásnál azonban már lehetőség adódott erre a készpénzt nem igénylő támogatási formára is, a számok szerint többen egyesületünk javára rendelkeztek adóbevallásuk alkalmával 2013-ban, ennyi idő volt szükséges ahhoz, hogy ez az összeg realizálódjon.
Az elmúlt évben több, mint húsz kutyát mentettünk, rehabilitáltunk és adtunk örökbe, volt köztük több, akiket több hónapig kellett etetnünk, ellátnunk.
Gazdira talált kutyák albuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/
Egy kutya általános mentési költségéről: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/

Felneveltünk egy kazal kölyköt minőségi tápon, befogadók hiányában panzió költségeink is jelentősek voltak az állatorvosi költségeken kívül – minden gondozásunkban lévő kutyát chipeztettünk, ivartalanítottunk, veszettségi és kombinált oltással láttuk el, féreghajtottuk, parazitamentesítésükről is gondoskodtunk, amikor megbetegedtek gondolkodás nélkül megvettük a szükséges gyógyszereket. Állatorvosi számláink végösszege meghaladta a 500.000 Ft-ot.
Adományaitokból a saját gondozású ebeinken túl rendszeresen támogattuk más szervezetek dalmata mentését és azokat a befogadókat, akik sokadik kutyaként tartják a gazdára nem talált kutyákat, és számukra nagyon jól jött egy-egy zsák táp, a kötelező oltás árához való hozzájárulás vagy a kullancscsepp.
Segítségetekkel és a mi önkéntes munkánkkal sok szerencsétlen helyzetű dalmata talált gondoskodó, szerető, kutyához méltó családra. Mi azt szeretnénk, ha egyre kevésbbé lenne ránk szükség, de amíg van, addig folytatjuk továbbra is!

Köszönjük támogatásotokat és reméljük, hogy úgy gondoljátok idén is a dalmatákat támogatjátok szja 1%-ával, amihez csak az idei bevallásotoknál az 1%-ról való rendelkező nyilatkozatotokban az alábbiakat kell megjelölnötök:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület 
adószám: 18268991-1-41

Köszönjük!
Dalmata Mentés

ado1

Bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/1-2/