Dalmata Mentés

Adó 1% 2014, Köszönjük támogatásotokat!

Kis létszámú csapatunkkal az elmúlt évben több, mint húsz kutyát mentettünk. A fuvarozás, az állatorvosi ellátások, a kezelések és a rehabilitáció komoly feladatot jelentettek számunkra és önkénteseink számára is, míg végül a dalmaták szeretetteljes, gondoskodó családba költözhettek.
Köztük volt a 2013. decemberében átvett 15 kölyök, akiknek felnevelését megkezdtük, és a bántalmazott felnőttek is, akik közül akadt, aki 11 hónapot töltött el gondozásunkban álomgazdijára várva.
2014-ben 36 gazdátlan dalmata örökbe adásában vettünk részt: 21 kutya saját gondozásunkból került szerető, gondoskodó gazdikhoz. A közvetített gazdikeresők is biztonságra, végleges otthonra leltek. Talán nem nagy számok ezek, de lehetőségeinkhez mérten megfeszített munkával végeztük önzetlenül felvállalt feladatainkat. Támogatásotoknak köszönhetően ezek a nehéz sorsú ebek is kaptak egy esélyt, mi pedig felelősségteljes hátteret tudtunk biztosítani számukra, közös erőfeszítésünkkel szebb jövőt adhattunk nekik.

A 2014.évi szja 1% címén 484.517.- Ft jóváírás érkezett 119 felajánlásból.
Ezt az összeget teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk az egyesület alapszabályában foglalt közhasznú tevékenységünknek megfelelően.
A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, 1996. évi CXXVI. törvény 4. § (1) bekezdése szerinti kedvezményezettek számára az Szf. törvény 6/C. § alapján kiutalt összegről a törvényi előírásoknak megfelelően beszámolót készítünk.

Köszönjük a támogatásotokat, mi kitartóan folytatjuk a mentést a rászoruló kutyákért!

Gazdira talált kutyák albuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/
Egy kutya általános mentési költségéről:http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
adószám: 18268991-1-41

Dalmata Mentés - Adó 1% (2014)