Dalmata Mentés

A gondozásunkban lévő ebek (6-8) ellátása – Elszámolás

A pécsi mentésből eddig 6 kutyát tudtunk átvenni, plusz visszakaptuk Donniet, és az idős Lapajt is mi támogatjuk, azaz jelenleg 8 kutya áll gondozásunkban. Talán ez más, nagy, menhellyel rendelkező állatvédő szervezetekhez képest nevetséges kutya létszám, nekünk, dalmata mentőknek azonban igen sok!

Hatodik éve működő fajtamentés vagyunk, bejegyzett egyesület, olyan jogi személy, ami néhány lelkes dalmata gazdi megalakulásával jött létre, és aktív, a mentésben napi szinten szerepet vállaló létszámunk igen csekély. Néhány magánszemély vagyunk, családos, civil munkahellyel bíró kutyatulajdonosok, akik szabadidejükben (meg munkaidejükben is) tevékenykedünk a gazdátlan, segítségre szoruló dalmatákért, olyanokért, akik valaha a saját kutyáink is voltak.

Rólunkhttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/bemutatkozas

Menhelyet nem üzemeltetünk és nem is szeretnénk, nem veszünk telket, kennelsort, nem alkalmazunk gondozókat, nem vásárolunk autót a mentéshez, a sajátunkkal megyünk amikor menni tudunk és önkéntes segítséget kérünk, amikor nem tudunk magunk menni, fuvarozni. A kutyákat is önkéntes ideiglenes befogadóknál igyekszünk elhelyezni, mert sokáig magunk is ideigleneseztünk, vittük haza egymás után a gyepikről, utcáról összeszedett, kidobott pöttyösöket, hogy kikezeltetésük, megnevelgetésük után felelősebb, nekik való gazdát találjunk számukra és ez a legköltséghatékonyabb módja a kutyák elhelyezésének. Menhelyet üzemeltetni vagy folyamatosan panzióztatni létszámtól függően akár százezrekbe kerülhet havonta.

Ideiglenes befogadót találni mindig nehéz, hiszen akinek már van, annak még egy kutya gondozásával több lesz egy befogadottal hetekre, néha hónapokra szólóan, még ha anyagilag támogatjuk is ellátásukat.
Hiszünk benne, hogy ez a rendszer működik, az elmúlt években több, mint 80 ebet juttattunk gondoskodó családhoz és a visszaadások száma igen alacsony.

Ideiglenes befogadóink nagy munkát vállalnak 1-1 vagy akár több eb gondozásával, a kimaradt szocializációs tréningjük pótlásával, nevelésükkel megkönnyítve ezzel a leendő gazdik dolgát, megismerve a kutyát, hogy a neki megfelelő családhoz kerülhessen és többé ne az utcára, hirdetési oldalakra!
Mindig több az elhelyezendő, bajban lévő eb, mint az önkéntes ideiglenes befogadó, ha úgy érzed segíteni tudnál, kérjük olvasd el tájékoztatónkat és jelentkezz itt:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas

Ideiglenes befogadás (Dalmata Mentés)

A kutyák mentése, felelős ellátása komoly anyagi ráfordítást igényel, saját zsebünkből nem tudjuk kifinanszírozni egy-egy kutya állatorvosi kivizsgálását, kezeltetését, oltási programját, hetekig, néha hónapokig tartó ellátását, etetését. Az 1%-ra csak néhány éve vagyunk jogosultak, nem jönnek be milliók, az eseti adományokból, bankszámlánkra érkező támogatásokból gazdálkodunk. Az elmúlt években 300ezer Ft körüli támogatást kaptunk ebben a formában évente 1x. Ez az összeg kb. 3db nem beteg eb felelős mentésére elegendő mindösszesen!

Visszakanyarodva a nyolc kutyából Pilar már próbaidős gazdis, a két felnőtt kan Donnie és Pepita kutyakiképzőnél panziózik, Lapaj, Picasso, Penny, Pepe és Polka azonban ideiglenes befogadónál laknak, ellátásukat az egyesülethez beérkezett adományokból támogatjuk.

Az állatorvosi számlákat mi fizetjük, utóbbi négy kutyának még hátravan néhány oltása is. Etetésükhöz minőségi tápot rendeltünk 2x, valamint élősködők elleni készítményeket vásároltunk, mert már megjelentek a kullancsok és gondozóik rendszeresen sétáltatják a kutyákat, szükséges a védelem! Ilyenkor mindig nézzük az akciós, közeli lejáratú, jó minőségű cikkeket, leárazásokat, most is így vásároltunk előre tervezve.

A múlt héten további három zsák adományt is kaptunk önkéntes felajánlásokból, Adrienn, aki tavaly Bonnie Debrecenből szállításában segített nekünk 1 zsákot, Ernőék pedig két teljes zsák kutyatápot juttattak el hozzánk. A tápokat bekevertük a megrendelt szárazeledelekhez, így minden kutyának jutott minden ideiglenes befogadónál 1-1 zsák táp! Ezzel a kutyát etetése kb. 1.5 hónapra megoldott. Köszönjük szépen az adományokat!

Minden támogatásnak helye van nálunk, ennyi kutya gondozása sok kiadással jár, részletes elszámolásunkat követni tudjátok a pécsi mentés hírei, és az egyes más mentvények pl. Donnie vagy Lapaj saját adatlapja alatt weboldalunkon:

Pécsi mentés híreihttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés vagy Donnie vagy Lapaj

Dalmata Mentés