Dalmata Mentés

Nelli gyógyul

Nelli már sokkal jobban van, a gyógyszeres kezelések hatása hamar mutatkozott az idősödő dalmata szukánál.
Szeptember elején vettük át ideiglenes gondozó családhoz az állatotthonba leadott kutyát, akivel azóta már voltunk az állatorvosunknál kontrollon is, amikor alaposan megvizsgálta az izületeit egy szakorvos. A gyulladáscsökkentők hatására már két nap után látványosan javult az eb korábban nehézkes, láthatóan fájdalmas mozgása, és az álvemhesség depresszív tünetei is szépen elmúltak.
Nelli erőre kapott, mozgékonyabb, érdeklődőbb, jókedvű lett. Elsőre is nagyon kedves, békés jelleme most még jobban kinyílt, már nem keres búvóhelyet, hanem szívesen sétálgat, követi gondozóját és dünnyögéssel kéri a foglalkozást, simogatást, szeretet.
Gondozója tollából: ” Amióta erőre kapott állandóan jön a nyomomban, közben “beszél” hozzám és azt akarja, hogy folyamatosan etessem és simogassam. Kimondottan igényli a bújást, törődést és a simit. Az a fajta kutyus, aki álmában is csóválni kezd, ha elmész mellette a szobából kifelé menet. ”
Ideiglenes befogadói kis- és nagytestű kutyáival egyaránt megtalálta a hangot, sőt fajtatársával, Mizoval kifejezetten jól megvannak.
Ami a táplálását illeti kissé válogatós, de nagyon odafigyelnek rá, hogy megfelelő mennyiséget egyen, hogy fizikai kondíciójának javulásához minden adott legyen.
Eukanuba senior tápját némi konzervvel felturbózva kapja
Gondozója beszámolóját fórumunkon olvashatjátok Nelli topicjában:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=575

Nelli gyógyszeres kezelését, ellátását az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk.
Megyünk még állatorvosi kontrollra, és csak a biztonság kedvéért tervezünk csináltatni egy vérlabort is, hogy kivizsgáltan adhassuk örökbe Nellit.
Ez az idősödő, kedves, jó természetű dalmata hölgy ugyanis gondos gazdit keres!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu vagy 06303457051
Több fotó: itt
nelli1 tádéésnelli nellike  nelli23 20150909_120655